Vroeggeboorte

Definitie

Een vroeggeboorte is een geboorte die plaatsvindt meer dan drie weken voordat de baby is het gevolg - in andere woorden, na minder dan 37 weken van de zwangerschap, die meestal duurt ongeveer 40 weken.

Vroeggeboorte geeft de baby minder tijd om te ontwikkelen in de baarmoeder. Premature baby's, vooral die geboren zijn vroegst, vaak gecompliceerd medische problemen.

Afhankelijk van hoe vroeg een baby geboren is, hij of zij kan zijn:

 • Laat premature, geboren tussen 34 en 37 weken van de zwangerschap
 • Veel te vroeg geboren, geboren bij minder dan 32 weken zwangerschap
 • Extreem vroeg geboren, geboren bij minder dan 25 weken van de zwangerschap

De meeste premature geboorten in de late vroeg stadium.

Zie ook

Symptomen

Een vroeggeboorte betekent dat je baby de gebruikelijke hoeveelheid tijd om te ontwikkelen in de baarmoeder niet heeft gehad voor hoeft aan te passen aan het leven buiten de baarmoeder.

De tekenen dat een baby de draagtijd is kortgeknipt zijn:

 • Klein formaat, met een onevenredig groot hoofd
 • Scherpere-kijken, minder afgeronde functies dan een voldragen baby kenmerken
 • Dunne, transparante, fragiel uitziende huid
 • Fijn haar (lanugo) die een groot deel van het lichaam
 • Lage lichaamstemperatuur, vooral direct na de geboorte in de verloskamer
 • Moeizame ademhaling of ademnood
 • Gebrek aan reflexen voor het zuigen en slikken, wat leidt tot eetproblemen

De volgende tabel toont de mediaan gewicht, lengte en hoofdomtrek van premature baby's op verschillende zwangerschapsduur.

Gewicht, lengte en hoofdomtrek door zwangerschapsduur
Zwangerschapsduur Gewicht, in ponden (kilogram) Lengte, in inches (centimeter) Hoofdomtrek, in inches (centimeter)
40 weken 7.9 (3.6 kg) 20 (51 cm) 14 (35.5 cm)
35 weken 5.6 (2.5 kg) 18.1 (46 cm) 12.6 (32 cm)
32 weken 4.2 (1.9 kg) 16.9 (43 cm) 11.8 (30 cm)
28 weken 2.5 (1.15 kg) 15 (38 cm) 10.2 (26 cm)
24 weken 1.4 (0.65 kg) 12.6 (32 cm) 8.7 (22 cm)

Premature baby's kunnen snel ontwikkelen ernstige complicaties, zoals infecties in de bloedbaan (sepsis), respiratory distress syndrome en bloeding in de hersenen.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Je zult zien vaak leden van de neonatale intensive care unit (NICU). De meeste NICU's hebben werk rondes rond dezelfde tijd elke dag, die ouders kunnen zich aansluiten. Aarzel niet om vragen te stellen, zelfs als er geen regelmatig geplande vergadering, vooral als uw baby lijkt lusteloos, heeft slechte kleuren of weigert de fles of borst na probleemloze voedingen.

Risicofactoren

Vroeggeboorte. Korte-termijn complicaties.
Vroeggeboorte. Korte-termijn complicaties.

Vaak is de specifieke oorzaak van vroeggeboorte is niet duidelijk. Veel factoren kunnen het risico van vroeggeboorte verhogen, echter, inclusief:

 • Het hebben van een eerdere vroeggeboorte
 • Zwangerschap met een tweeling, drieling of andere veelvouden
 • Een interval van minder dan zes maanden tussen zwangerschappen
 • Concipiëren via in vitro fertilisatie
 • Problemen met de uterus of placenta
 • Roken van sigaretten, het drinken van alcohol of het gebruik van illegale drugs
 • Slechte voeding
 • Sommige infecties, in het bijzonder van het vruchtwater en de lagere genitale tractus
 • Sommige chronische aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en diabetes
 • Ondergewicht of overgewicht vóór de zwangerschap
 • Stressvolle gebeurtenissen, zoals de dood van een geliefde of huiselijk geweld
 • Meerdere miskramen of abortussen
 • Lichamelijk letsel of trauma
 • Ongebruikelijke vorm van de baarmoeder

Om onbekende redenen, zwarte vrouwen hebben meer kans op vroeggeboorte te ervaren dan vrouwen van andere rassen. Maar vroeggeboorte kan iedereen overkomen. In feite zijn veel vrouwen die een vroeggeboorte hebben geen bekende risicofactoren.

Zie ook

Complicaties

Hoewel niet alle premature baby's ervaring complicaties, wordt te vroeg geboren gezondheid op korte en lange termijn problemen voor preemies kan veroorzaken. In het algemeen, is het eerder een baby geboren is, hoe hoger het risico op complicaties. Geboortegewicht een belangrijke rol speelt, ook. Sommige problemen kunnen duidelijk zijn bij de geboorte, terwijl anderen niet ontwikkelen gedurende weken of maanden.

Korte-termijn complicaties
In de eerste weken kan de complicaties van vroeggeboorte zijn onder meer:

 • Ademhalingsproblemen. Een premature baby kan ademhalingsproblemen als gevolg van een onvolwassen luchtwegen hebben. In sommige gevallen kan ademhalingsproblemen voorkomen dat andere onrijpe organen in het lichaam van het ontvangen van genoeg zuurstof. Als de baby longen ontbreekt surfactant - een stof waardoor de longen te breiden - hij respiratoir distress syndroom ontwikkelen. Deze aandoening treft voornamelijk kinderen geboren vóór 35 weken. Preemies, vooral die geboren zijn tussen 23 en 32 weken, kan ook de ontwikkeling van chronische longziekte bekend als bronchopulmonale dysplasie. Bovendien hebben sommige preemies gedurende langere pauzes in de ademhaling, bekend als apneu.
 • Hartproblemen. De meest voorkomende hartproblemen prematuren ervaring zijn open ductus arteriosus (PDA) en lage bloeddruk (hypotensie). PDA, die de neiging heeft om baby geboren vóór 30 weken van invloed zijn, is een hardnekkige opening tussen twee grote bloedvaten die vanuit het hart. Hoewel deze hartafwijking vaak sluit op zijn eigen, onbehandeld kan het te veel bloed te stromen door het hart en veroorzaken hartfalen evenals andere complicaties. Lage bloeddruk kan een aanpassing in de intraveneuze vloeistoffen, medicijnen, en soms bloedtransfusies nodig.
 • Hersenen problemen. Baby's geboren vóór 28 weken lopen het risico van bloeden in de hersenen, die bekend staat als een intraventriculaire bloeding. De meeste bloedingen zijn mild en lossen met weinig impact op korte termijn. Maar sommige baby's kunnen hebben grotere hersenen bloedingen die blijvend hersenletsel veroorzaakt. Grotere hersenen bloedingen kan leiden tot vochtophoping in de hersenen (waterhoofd) gedurende een aantal weken. Sommige baby's die waterhoofd ontwikkelen zal vereisen een operatie om de vochtophoping te verlichten.
 • . Temperatuurregeling problemen Premature baby's kunnen lichaamswarmte snel verliezen, ze hebben niet het opgeslagen lichaamsvet van een voldragen kind en ze kunnen niet het genereren van voldoende warmte om tegen te gaan wat er verloren gaat door de oppervlakte van hun lichaam. Als de lichaamstemperatuur dips te laag, kan onderkoeling veroorzaken. Onderkoeling in een prematuur kan leiden tot ademhalingsproblemen en lage bloedsuikerspiegel. Bovendien kan een preemie gebruik maken van al de energie opgedaan met voedingen gewoon om warm te blijven, niet groter te groeien. Daarom kleinere preemies vereisen extra warmte van een warmere of een couveuse tot ze groter en in staat om hun temperatuur te houden zonder hulp. Nadat u uw baby naar huis te brengen, zult u niet nodig hebt om uw huis of appartement elke warmer dan je normaal gesproken zou doen houden.
 • Gastro-intestinale problemen. Preemies zijn waarschijnlijk onvolwassen gastrointestinale systemen. Hoe eerder een baby geboren is, hoe groter zijn of haar risico op het ontwikkelen van necrotiserende enterocolitis (NEC). Deze potentieel ernstige aandoening, waarbij de epitheelcellen van de darmwand zijn gewond, treedt vooral bij premature baby's nadat ze beginnen met het voeden. Premature baby's die uitsluitend borstvoeding krijgen hebben een veel lager risico op het ontwikkelen van NEC.
 • Bloedproblemen. Preemies dreigen bloedproblemen zoals anemie en geelzucht baby. Anemie is een veel voorkomende aandoening waarbij het lichaam niet voldoende rode bloedcellen te maken. Terwijl alle pasgeborenen ervaren een langzame daling van de rode bloedcellen tijdens de eerste maanden van het leven, kan de daling groter zijn in preemies. Meer ernstige bloedarmoede kan optreden als je baby heeft veel bloed genomen voor laboratoriumtests.

  Zuigeling geelzucht is een gele verkleuring in een pasgeboren baby's huid en ogen die optreedt omdat de baby's bloed bevat een overmaat van een geel-gekleurd pigment van rode bloedcellen (bilirubine). Infant geelzucht komt vaak voor bij baby's geboren vóór 38 weken.

 • Stofwisselingsproblemen. Premature baby's hebben vaak problemen met hun stofwisseling. Sommige preemies kan een abnormaal lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) te ontwikkelen. Dit kan gebeuren omdat preemies hebben meestal kleinere winkels van glycogeen (opgeslagen glucose) doen dan voldragen baby's en omdat preemies 'onvolwassen levers hebben moeite met het produceren glucose.
 • Problemen met het immuunsysteem. Een onderontwikkeld immuunsysteem, vaak voor bij premature baby's, kan leiden tot infectie. Infectie bij een premature baby kan snel verspreiden naar de bloedbaan veroorzaken van sepsis, een levensbedreigende complicatie. Als gevolg hiervan, wanneer de toestand van een preemie's wordt steeds erger, misschien arts van uw baby te controleren op een infectie - ook al is er geen koorts. Vaak, in dergelijke situaties, je baby kan worden gegeven antibiotica totdat het is duidelijk dat er geen infectie.

Complicaties op lange termijn
Op de lange termijn, kan vroeggeboorte leiden tot deze complicaties:

 • Hersenverlamming. Cerebrale parese is een aandoening van de beweging, spierspanning of houding die wordt veroorzaakt door schade aan een preemie de ontwikkeling van de hersenen, hetzij tijdens de zwangerschap of tijdens de baby is nog jong en onvolwassen. Hersenletsel van een slechte circulatie, onvoldoende zuurstoftoevoer, ondervoeding of een infectie kunnen allemaal leiden tot cerebrale parese of andere neurologische problemen.
 • Verminderde cognitieve vaardigheden. Premature baby's hebben meer kans om achter hun volledige termijn tegenhangers op verschillende mijlpalen in de ontwikkeling. Bij schoolgaande leeftijd, zou een kind dat te vroeg geboren zijn meer kans te hebben leerproblemen.
 • Gezichtsvermogen problemen. Preemies geboren vóór 30 weken retinopathie van prematuriteit (ROP), een ziekte die ontstaat wanneer de bloedvaten opzwellen en overwoekeren in de lichtgevoelige laag van de zenuwen aan de achterkant van het oog (netvlies) kan ontwikkelen. Soms is de abnormale retinale vaten geleidelijk litteken het netvlies, trekken uit positie. Wanneer de retina wordt losgetrokken van de achterkant van het oog het is netvliesloslating genoemd voorwaarde dat indien undetected, kan het gezichtsvermogen en blindheid beïnvloeden.
 • Gehoorproblemen. Premature baby's worden met een verhoogd risico van een zekere mate van gehoorverlies. Alle baby's zullen hun gehoor laten controleren voordat ze naar huis.
 • Gebitsproblemen. Preemies die zijn ernstig zieke hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van tandheelkundige problemen, zoals vertraagde tand uitbarsting, verkleuring van de tanden en onjuist uitgelijnd tanden.
 • Gedrags-en psychische problemen. Kinderen die vroeggeboorte ervaren zijn vaker dan voldragen baby's om bepaalde gedrags-en psychische problemen, zoals attention deficit hyperactivity disorder, depressie of gegeneraliseerde angst, en moeilijkheden interactie met kinderen van hun eigen leeftijd hebben.
 • . Chronische gezondheidsproblemen Premature baby's hebben meer kans op chronische gezondheidsproblemen hebben - waarvan sommige ziekenhuiszorg nodig hebben - dan zijn voldragen zuigelingen. Infecties, astma en voeding problemen hebben meer kans om te ontwikkelen of aanhouden. Prematuren hebben een verhoogd risico op wiegendood (SIDS).

Voor sommige premature baby's, kunnen problemen niet pas later in de kindertijd of zelfs volwassenheid verschijnen. Niet goed presteren op school is vaak een eerste zorg. Sommige studies suggereren dat premature baby's een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart-en vaatziekten op volwassen leeftijd te maken kunnen krijgen.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Als de ouder van een premature baby in de neonatale intensive care unit (NICU), zult u communiceren, op een permanente basis, met veel zorgaanbieders zijn voor uw baby. De leden van de NICU team de zorg voor uw kind kunnen zijn:

 • Neonatale verpleegkundige - Een verpleegkundige die een speciale opleiding in de zorg voor premature en hoog-risico pasgeborenen
 • Kinderarts - Een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen vanaf de geboorte tot de adolescentie
 • Neonatologista - Een kinderarts die gespecialiseerd is in de diagnose en behandeling van pasgeboren gezondheidsproblemen
 • Pediatrische ingezetene - Een arts die is ontvangen van gespecialiseerde opleiding in het behandelen van kinderen
 • Therapeut luchtwegen - Een respiratoire zorg beoefenaar die beoordeelt ademhalingsproblemen bij pasgeborenen en beheert beademingsapparatuur
 • Kinderchirurg - Een chirurg die gespecialiseerd is in het uitvoeren van een operatie voor pasgeborenen en kinderen

Naast deze gezondheidswerkers, je bent ook een belangrijk onderdeel van de zorg voor uw baby. Idealiter, zult u samen met uw baby zorgverleners, uiteindelijk leren hoe te houden, voeden en zorg voor uw baby.

Wat u kunt doen
Tijdens uw baby tijd in de NICU, aarzel dan niet om het personeel NICU vragen hoe je meer betrokken bij uw baby zorg kan worden. Omdat hands-on met uw baby kunt u vertrouwen als een nieuwe ouder een beetje makkelijker te geven, evenals de overgang naar huis als uw kind klaar is om het ziekenhuis te verlaten.

Onzekerheid kan beangstigend zijn - zo kan het zien monitors, maskers en andere soorten apparatuur in de NICU. Stel vragen over je baby's conditie of schrijf ze op en zoeken antwoorden als je klaar bent. Bijvoorbeeld, kunt u willen vragen:

 • Hoe is mijn baby's toestand? Is er iets veranderd?
 • Hoe werkt deze apparatuur helpt mijn baby?
 • Waarom geef je mijn baby medicijnen?
 • Welke soorten tests heeft mijn kind nodig?
 • Wanneer kan ik houd mijn baby? Wil je me laten zien hoe?
 • Hoe lang zal mijn baby moeten sondevoeding blijven?
 • Wanneer kan ik proberen om borstvoeding of flesvoeding geven mijn baby?
 • Wanneer zal mijn baby in staat om zijn of haar ogen richten?
 • Met wie moet ik contact opnemen als ik vragen heb over mijn baby care?
 • Mag ik meenemen in een deken of familie foto's naar mijn baby's incubator personaliseren?
 • Wat kan ik doen om te helpen de zorg voor mijn baby, terwijl hij of zij is in de NICU?
 • Wanneer zal mijn baby in staat om thuis te komen?
 • Wat heb ik nodig om te weten over de zorg voor mijn baby als we eenmaal thuis?
 • Hoe vaak hebben we nodig om terug te komen voor de follow-up bezoeken?

Tests en diagnose

Nadat uw premature baby wordt verplaatst naar de NICU, kan hij of zij een aantal tests ondergaan. Sommige zijn aan de gang, terwijl anderen mogen alleen worden uitgevoerd als het personeel NICU vermoedt dat een bepaalde complicatie.

Mogelijke tests voor uw premature baby kunnen zijn:

 • Ademhaling en hartslagmeter. Je baby's ademhaling en hartslag worden gecontroleerd op een continue basis. Bloeddrukmetingen worden vaak gedaan, ook.
 • Vocht-en uitgang. De NICU team zorgvuldig bijgehouden hoeveel vocht je baby neemt in door voedingen en intraveneuze vloeistoffen en hoeveel vocht je baby verliest door natte of vuile luiers, bloedafnames en andere tests.
 • Bloedonderzoek. Bloedmonsters worden verzameld via een hielprik of een naald ingebracht in een ader aan calcium, glucose en bilirubine niveaus checken bloed van uw baby. Een bloedmonster kan ook worden geanalyseerd om het aantal rode bloedcellen te meten en te controleren op bloedarmoede. Als uw baby arts verwacht dat meerdere bloedmonsters nodig zal zijn, kan NICU medewerkers een centrale navelstreng intraveneuze (IV) lijn voegen, om te vermijden dat je baby de stok met een naald elke keer bloed nodig is.
 • Echocardiogram. Deze test is een echo van het hart te controleren op problemen met uw baby hartfunctie. Net als een echografie, een elektrocardiogram maakt gebruik van geluidsgolven om bewegende beelden te produceren op een monitor.
 • Echografie. Echografie kan worden gedaan om de hersenen te bloeden of vochtophoping controleren of aan de buikorganen onderzoeken naar problemen in het maag-darmkanaal.
 • Oogonderzoek. Een oogarts (oogarts) kan uw baby's ogen en visie te onderzoeken om te controleren op problemen met het netvlies (retinopathie van prematuriteit).
Voorbereiding op uw afspraak. Temperatuurregeling problemen.
Voorbereiding op uw afspraak. Temperatuurregeling problemen.

Als uw baby zich ontwikkelt eventuele complicaties, kan meer gespecialiseerde tests nodig zijn.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

In het ziekenhuis, de neonatale intensive care unit (NICU) biedt rond-de-klok zorg voor uw premature baby.

Ondersteunende zorg
Gespecialiseerde ondersteunende zorg voor uw baby kunnen zijn:

 • Wordt geplaatst in een incubator. Je baby zal waarschijnlijk verblijven in een afgesloten plastic wieg (incubator) die warm te helpen uw baby handhaven normale lichaamstemperatuur is gehouden. Later, kan NICU medewerkers tonen u een bijzondere manier om je baby te houden - ook bekend als "kangoeroe" care - met direct huid-op-huid contact.
 • Monitoring van uw baby vitale functies. Sensoren kunnen worden afgeplakt om je baby's lichaam om de bloeddruk, hartslag, ademhaling en temperatuur te controleren. Zorgverleners kunnen ook gebruik maken van een ventilator te helpen uw baby ademen.
 • Het hebben van een voedingssonde. Aanvankelijk uw baby kan vocht en voedingsstoffen ontvangen via een IV buis. Moedermelk kan later worden gegeven door een buis geleid door je baby's neus en in zijn of haar maag (neussonde of NG buis). Wanneer je baby sterk genoeg is om te zuigen, borstvoeding of flesvoeding is vaak mogelijk.
 • Het aanvullen van vloeistoffen. Je baby heeft een bepaalde hoeveelheid vocht per dag, afhankelijk van zijn of haar leeftijd en medische aandoeningen. De NICU team zal nauwlettend toezien op vocht, natrium en kalium niveaus om ervoor te zorgen dat de vloeistof niveaus van uw baby blijven op schema. Als vloeistoffen nodig zijn, zullen ze worden geleverd door middel van een intraveneuze (IV) lijn.
 • . Tijd doorbrengen onder bilirubine verlichting Om zuigeling geelzucht te behandelen, kan uw baby onder een set lampen worden geplaatst - bekend als bilirubine verlichting - voor een periode van tijd. De lampjes helpen uw baby systeem breken overtollige bilirubine, die opbouwt omdat de lever niet kan verwerken het allemaal. Terwijl onder de bilirubine verlichting, zal je baby een beschermend oog masker te dragen.
 • . Die een Bood transfusie Omdat uw preemie een onderontwikkeld mogelijkheid om zijn of haar eigen rode bloedcellen te maken kan hebben, kan een bloedtransfusie nodig zijn om het bloedvolume te verhogen - vooral als uw baby verschillende bloedmonsters voor diverse tests heeft gehad.

Medicijnen
Medicatie kan worden gegeven aan uw baby te bevorderen rijpen en om de normale werking van de longen, het hart en de bloedsomloop te stimuleren. Afhankelijk van uw baby staat, kan medicatie zijn:

 • Een vloeistof (oppervlakte), spoot in de longen om hen te helpen rijpen
 • Fine-nevel (aërosol) of IV medicatie aan de ademhaling en hartslag te versterken
 • Antibiotica als infectie aanwezig is of als er een risico van mogelijke infectie
 • Geneesmiddelen die verhoging urineproductie (duretics) naar de longen te helpen en, soms, de circulatie

Chirurgie
Wanneer specifieke complicaties voordoen, soms een operatie noodzakelijk voor de behandeling van:

 • Een voeding probleem, door het plaatsen van een centrale lijn te IV voeding leveren
 • Necrotiserende enterocolitis, door het verwijderen van het beschadigde deel van de darmen
 • Open ductus arteriosus, wanneer medicijnen niet werken, door het sluiten van een bloedvat in de buurt van het hart
 • Premature retinopathie, met behulp van een laser om abnormale bloedvatenontwikkeling keren en verdere risico beperken visie
 • Verslechterende hydrocefalie, door het plaatsen van een plastic buis, een zogenaamde shunt, om overtollig vocht af te voeren in de hersenen

Het nemen van uw baby naar huis
Je baby is klaar om naar huis te gaan als hij of zij:

 • Kan ademen zonder steun
 • Kunnen onderhouden van een stabiele lichaamstemperatuur
 • Kan borst-of flesvoeding
 • Is het verkrijgen van gewicht gestaag

In sommige gevallen kan een kind worden toegestaan ​​om naar huis te gaan voordat die aan een van deze eisen - zolang de baby's medisch team en familie te creëren en het eens over een plan voor de thuiszorg en monitoring.

Je baby's zorgteam zal u helpen leren hoe de zorg voor uw baby thuis. Vóór ontslag uit het ziekenhuis, kan verpleegkundige uw baby of een ontslag uit het ziekenhuis planner u vragen over:

 • Woonsituatie
 • Andere kinderen in het huishouden
 • Volwassen familieleden en vrienden te helpen
 • Primaire pediatrische zorg

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Als het tijd is om uw baby naar huis te brengen, zou je het gevoel opgelucht, opgewonden - en angstig. Neem de tijd om manieren voor te bereiden op het leven thuis met je baby nadat u het ziekenhuis hebt verlaten overwegen:

 • Begrijpen hoe de zorg voor uw baby. Voordat u het ziekenhuis verlaat, neem een cursus in zuigeling reanimatie. Vraag uw baby's medisch team alle vragen die u zou kunnen hebben en aantekeningen. Zorg ervoor dat je comfortabel zorg voor uw baby, vooral als je nodig hebt om medicijnen toedienen, gebruik speciale monitoren of geef je baby extra zuurstof of andere behandelingen. Bespreek symptomen - zoals zuigeling ademhaling of voedingsproblemen - die een oproep om uw baby zorgverlener kunnen vergen.
 • Bespreek voedingen. Vraag het medisch team over je baby behoefte aan suppletie in de vorm van moedermelk bereiders en prematuren formule. Houd in gedachten dat premature baby eet meestal minder en kan nodig zijn om vaker dan voldragen baby's worden gevoed. Preemies kan ook slaperiger dan voldragen baby's en slapen door voedingen. Zoek uit hoeveel en hoe vaak je baby zou moeten eten.
 • Bescherm uw baby's gezondheid. Premature baby's zijn gevoeliger dan andere pasgeborenen tot ernstige infecties. Proberen om de blootstelling van uw preemie om drukke plaatsen te minimaliseren en ervoor zorgen dat iedereen die in contact komt met uw kind komt wast zijn of haar handen eerst. Omdat preemies lopen vooral het risico op een ernstige infectie van de longen en luchtwegen (respiratoir syncytieel virus of RSV), kan uw baby arts een preventieve medicatie genaamd palivizumab (Synagis), die helpt uw ​​baby te beschermen tegen deze ernstige infectie bevelen.
 • Volg een aanbevolen schema voor check-ups. Bespreek uw baby behoefte aan toekomstige afspraken met uw baby zorgverlener en eventuele specialisten. Uw preemie kunnen in eerste instantie nodig om zijn of haar zorgverlener zie elke week of twee om zijn of haar groei, medische behoeften en zorg bewaakt hebben.
 • Blijf op de hoogte van vaccinaties. Hoewel het wordt aangeraden dat de vaccinaties worden gegeven aan medisch stabiele premature baby's volgens hun chronologische leeftijd, vertragingen in het vaccinatieschema zijn gemeenschappelijk. Werk samen met uw baby zorgverlener op de hoogte blijven van uw baby behoefte aan vaccinaties. U kunt ook uw preemie te beschermen door ervoor te zorgen dat anderen in de woning zijn up-to-date op hun inentingen, met inbegrip van griep. Volwassen verzorgers moeten ook vragen of ze behoefte aan een booster vaccin om de baby te beschermen tegen kinkhoest (pertussis).
 • Monitor voor ontwikkelingsstoornissen vertragingen. Je baby hulpverlener kan ook uw baby voor ontwikkelingsstoornissen vertragingen en handicaps in de komende maanden. Baby's die worden geïdentificeerd als een risico kan verdere evaluatie ontvangen en worden doorverwezen naar vroegtijdige interventie diensten.

Coping en ondersteuning

Zorg voor een premature baby kan fysiek en emotioneel uitputtend. Je kan zijn bezorgd over de gezondheid van je baby en de lange-termijn effecten van vroeggeboorte. Misschien voel je je boos, schuldig of overweldigd. Sommige van deze suggesties kunnen helpen in deze moeilijke tijd:

 • Leer alles wat je kunt over uw baby's toestand. Naast het praten met uw baby arts en andere zorgverleners, vragen om informatieve pamfletten en aanbevelingen voor goede boeken en betrouwbare websites voor meer informatie over preemies.
 • Zorg goed voor jezelf. Haal zo veel rust als je kunt en gezond voedsel te eten. Je voelt je sterker en beter in staat om de zorg voor uw baby.
 • Stel uw melkproductie. Gebruik een borstkolf totdat uw baby in staat is om borstvoeding te geven. Vraag het ziekenhuispersoneel om hulp - ze kunnen laten zien hoe je een borstkolf te gebruiken en vind de benodigdheden die je nodig hebt om melk op te slaan.
 • Accepteer hulp van anderen. Laat vrienden en familie om je te helpen. Ze kunnen zorgen voor uw andere kinderen, eten bereiden, het huis schoon of boodschappen te doen. Dit helpt u uw energie te besparen voor uw baby.
 • Houd een dagboek bij. Noteer de gegevens van uw baby vooruitgang evenals uw eigen gedachten en gevoelens. Misschien wilt u foto's van uw baby te zijn, zodat u kunt zien hoeveel hij of zij verandert van week tot week.
 • Zoekt het goede luisteraars voor ondersteuning. Praat met je partner of echtgenoot, vrienden, familie, of je baby's verzorgers. De NICU maatschappelijk werker vaak kan zeer nuttig zijn. Als je geïnteresseerd bent, kan je baby's verzorgers in staat zijn om een ​​steungroep suggereren in uw omgeving. Veel ouders vinden het bijzonder nuttig om andere ouders die de zorg voor een prematuurtje te praten.

Zorg voor een premature baby is een grote uitdaging. Neem het een dag tegelijk. Ondanks de zorgen en tegenslagen, vieren de verrassende veerkracht en sterkte van uw preemie, en koesteren de tijd die je kunt besteden om uw zoon of dochter te leren kennen.