Ziekte van Alzheimer

Definitie

Ziekte van Alzheimer is een progressieve ziekte die het geheugen en andere belangrijke mentale functies vernietigt.

Het is de meest voorkomende oorzaak van dementie - een groep van hersenaandoeningen die resulteert in het verlies van intellectuele en sociale vaardigheden. Deze veranderingen zijn ernstig genoeg om te interfereren met dag-tot-dag leven.

Bij de ziekte van Alzheimer, de verbindingen tussen hersencellen en hersencellen zelf degenereren en sterven, waardoor een gestage afname van geheugen en mentale functies.

Huidige ziekte van Alzheimer medicijnen en management strategieën kan tijdelijk verbeteren symptomen. Dit kan soms helpen bij mensen met de ziekte van Alzheimer te maximaliseren functie en onafhankelijkheid te behouden.

Maar omdat er geen genezing voor de ziekte van Alzheimer, is het belangrijk om ondersteunende diensten te zoeken en te boren in uw steun netwerk zo vroeg mogelijk.

Zie ook

Symptomen

In het begin kan het verhogen van vergeetachtigheid of milde verwarring zijn de enige symptomen van de ziekte van Alzheimer, dat merk je. Maar na verloop van tijd, de ziekte berooft je van meer van je geheugen, vooral recente herinneringen. Het tempo waarin de symptomen verergeren verschilt van persoon tot persoon. Als u de ziekte van Alzheimer, kan u de eerste zijn om te merken dat je met ongewone moeite om dingen te onthouden en organiseren van je gedachten. Of je kan niet erkennen dat er iets mis is, zelfs wanneer er veranderingen zijn merkbaar aan uw familieleden, vrienden of collega's.

Veranderingen in de hersenen geassocieerd met de ziekte van Alzheimer leiden tot groeiende problemen met:

Ziekte van Alzheimer. Longontsteking en andere infecties.
Ziekte van Alzheimer. Longontsteking en andere infecties.

Geheugen
Iedereen heeft af en geheugenverlies. Het is normaal om spoor verliezen van waar je je sleutels of vergeten de naam van een kennis. Maar het geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer aanhoudt en verergert, van invloed op uw vermogen om te functioneren op het werk en thuis. Mensen met mei van Alzheimer:

 • Herhaalt stellingen en vragen over en over, zich niet realiserend dat ze de vraag heb gesteld voordat
 • Vergeet gesprekken, afspraken of gebeurtenissen, en ze niet later herinneren
 • Routinematig kwijt bezittingen, vaak zetten ze op onlogische plaatsen
 • Uiteindelijk vergeet de namen van familieleden en alledaagse voorwerpen

Desoriëntatie en verkeerd ruimtelijke relaties
Mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen hun gevoel van welke dag het is, het seizoen, verliezen waar ze zijn of zelfs hun huidige levensomstandigheden. Alzheimer kan ook een verstoring van het vermogen van je hersenen om te interpreteren wat je ziet, waardoor het moeilijk is om je omgeving te begrijpen. Uiteindelijk kan deze problemen leiden tot verdwalen in bekende plaatsen.

Spreken en schrijven
Degenen met Alzheimer kunnen problemen met het vinden van de juiste woorden om objecten te identificeren, te uiten gedachten of neem deel aan conversaties hebben. Na verloop van tijd kunnen lezen en schrijven ook afneemt.

Denken en redeneren
De ziekte van Alzheimer veroorzaakt moeite met concentreren en denken, vooral over abstracte begrippen als getallen. Het kan een uitdaging zijn om de financiën, balans chequeboekjes, beheren en bijhouden van rekeningen en betalen ze op tijd. Deze moeilijkheden kan ontwikkelen tot onvermogen om te herkennen en omgaan met getallen.

Maken van beslissingen
Effectief te reageren op alledaagse problemen, zoals voedsel verbranden op de kachel of onverwachte rijsituaties, wordt steeds moeilijker.

Plannen en uitvoeren van bekende taken
Eenmaal-routinematige activiteiten die opeenvolgende stappen, zoals het plannen en koken van een maaltijd of het spelen van een favoriet spel vereisen, uitgegroeid tot een strijd naarmate de ziekte vordert. Uiteindelijk kan mensen met gevorderde ziekte van Alzheimer vergeten hoe u de elementaire taken zoals aankleden en baden uit te voeren.

Veranderingen in de persoonlijkheid en het gedrag
Hersenen veranderingen die optreden bij de ziekte van Alzheimer kan invloed hebben op de manier waarop je handelt en hoe je je voelt. Mensen met Alzheimer kunnen ervaren:

 • Depressie
 • Sociale terugtrekking
 • Stemmingswisselingen
 • Wantrouwen in anderen
 • Prikkelbaarheid en agressiviteit
 • Veranderingen in slaapgewoonten
 • Zwervend
 • Verlies van remmingen
 • Wanen, zoals geloven iets is gestolen

Zie ook

Oorzaken

Wetenschappers zijn van mening dat voor de meeste mensen, de ziekte van Alzheimer ontstaat door een combinatie van genetische, leefstijl en omgevingsfactoren die de hersenen na verloop van tijd beïnvloeden.

Minder dan 5 procent van de tijd, Alzheimer wordt veroorzaakt door specifieke genetische veranderingen die zullen voldoen een persoon de ziekte.

Hoewel de oorzaken van Alzheimer nog niet volledig begrepen, het effect op de hersenen is duidelijk. Alzheimer schade en doodt hersencellen. Een hersenen getroffen door de ziekte van Alzheimer heeft veel minder cellen en vele minder verbindingen tussen overlevende cellen dan doet een gezonde hersenen.

Naarmate meer en meer hersencellen sterven, de ziekte van Alzheimer leidt tot significante hersenen krimp. Wanneer artsen onderzoeken Alzheimer hersenweefsel onder de microscoop, zien ze twee soorten afwijkingen die worden beschouwd als kenmerken van de ziekte:

 • Plaques. Deze massa van een eiwit genaamd beta-amyloid kunnen beschadigen en vernietigen hersencellen op verschillende manieren, waaronder interfereren met cel-tot-cel communicatie. Hoewel de uiteindelijke oorzaak van hersenen celdood bij Alzheimer onbekend is, het verzamelen van beta-amyloïde op de buitenkant van hersencellen hoofdverdachte.
 • Klitten. Hersencellen afhangen van een interne ondersteuning en transport systeem om voedingsstoffen en andere essentiële materialen dragen gedurende hun lange extensies. Dit systeem vereist de normale structuur en werking van een eiwit genaamd tau. Bij de ziekte van Alzheimer, draden van tau-eiwit twist in abnormale tangles in de hersenen cellen, wat tot falen van het vervoerssysteem. Dit falen is ook sterk betrokken bij het verval en dood van hersencellen.

Zie ook

Risicofactoren

Leeftijd
Ouder worden is de grootste bekende risicofactor voor Alzheimer. Alzheimer is niet een onderdeel van het normale verouderingsproces, maar het risico verhoogt na de leeftijd van 65 bereikt. Bijna de helft van degenen ouder dan 85 hebben de ziekte van Alzheimer.

Mensen met een zeldzame genetische veranderingen die vrijwel garanderen dat ze zullen ontwikkelen Alzheimer begint vaak ervaren symptomen in hun jaren '40 of '50.

Familiegeschiedenis en genetica
Uw risico op het ontwikkelen van Alzheimer lijkt iets hoger zijn als een eerstegraads familielid - een ouder of broer of zus - de ziekte heeft. Wetenschappers hebben zelden veranderingen (mutaties) in drie genen die vrijwel garant voor een persoon die erft ze zullen ontwikkelen Alzheimer geïdentificeerd. Maar deze mutaties goed voor minder dan 5 procent van de ziekte van Alzheimer. De meeste genetische mechanismen van Alzheimer onder families blijven grotendeels onverklaard. De sterkste risico-gen onderzoekers hebben tot nu toe gevonden is apolipoproteïne e4 (APOE e4). Andere risico genen zijn geïdentificeerd, maar niet overtuigend bevestigd.

Seks
Vrouwen kunnen vaker dan mannen aan de ziekte van Alzheimer, te ontwikkelen voor een deel omdat ze langer leven.

Mild cognitive impairment
Mensen met een milde cognitieve stoornis (MCI) hebben problemen met het geheugen of andere symptomen van cognitieve achteruitgang die slechter zijn dan zou kunnen worden verwacht voor hun leeftijd, maar niet ernstig genoeg om te worden gediagnosticeerd als dementie. Degenen met MCI hebben een verhoogd risico - maar geen zekerheid - van de latere ontwikkeling van dementie. Nemen van maatregelen om de ontwikkeling van een gezonde levensstijl en strategieën om te compenseren voor geheugenverlies in dit stadium kan helpen vertragen of verhinderen de progressie naar dementie.

Verleden hoofdtrauma
Mensen die een ernstig hoofdletsel of herhaalde hoofdtrauma gehad lijken een groter risico op de ziekte van Alzheimer.

Voorbereiding op uw afspraak. Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen.
Voorbereiding op uw afspraak. Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen.

Leefstijl en gezondheid van het hart
Er is geen levensstijl factor die is onomstotelijk aangetoond dat het risico op de ziekte van Alzheimer te verminderen.

Echter, sommige aanwijzingen dat dezelfde factoren die u op uw risico op hart-en vaatziekten ook de kans dat je zult ontwikkelen van Alzheimer kan verhogen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Roken
 • Hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterolgehalte in het bloed
 • Slecht gecontroleerde diabetes
 • Een dieet ontbreekt in fruit en groenten
 • Gebrek aan sociale betrokkenheid

Deze risicofactoren zijn ook gekoppeld aan vasculaire dementie, een vorm van dementie veroorzaakt door beschadigde bloedvaten in de hersenen. Werken met uw gezondheidszorg team op een plan om deze factoren onder controle zal helpen beschermen je hart - en kan ook bijdragen tot het verminderen van uw risico op de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie.

Levenslang leren en sociaal engagement
Studies hebben een verband tussen levenslange betrokkenheid bij mentaal en sociaal stimulerende activiteiten en verminderd risico van de ziekte van Alzheimer gevonden.

Factoren die het risico op de ziekte van Alzheimer kunnen verminderen zijn oa:

 • Hogere niveaus van het formele onderwijs
 • Een stimulerende job
 • Mentaal uitdagende recreatieve activiteiten, zoals lezen, spelletjes spelen of het spelen van een muziekinstrument
 • Frequente sociale interacties

Wetenschappers kunnen nog niet verklaren deze link. Een theorie is dat het gebruik van uw hersenen ontwikkelt meer cel-naar-cel verbindingen, die je hersenen beschermt tegen de gevolgen van Alzheimer-gerelateerde veranderingen. Een andere theorie is dat het moeilijker kan zijn om cognitieve achteruitgang bij mensen die vaak hun gedachten uit te oefenen of die meer onderwijs te meten. Nog een andere verklaring is dat mensen met de ziekte van Alzheimer minder geneigd om te zoeken naar het stimuleren van activiteiten jaren voordat hun ziekte kan worden gediagnosticeerd kunnen worden.

Zie ook

Complicaties

Geheugenverlies, stoornissen van het oordeels-en andere cognitieve veranderingen veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer kan de behandeling voor de gezondheid van andere voorwaarden compliceren. Een persoon met de ziekte van Alzheimer kan niet in staat zijn om:

 • Communiceer dat hij of zij ervaart pijn - bijvoorbeeld van een tandheelkundig probleem
 • Aangeven symptomen van andere ziekte
 • Volgen een voorgeschreven behandelingsplan
 • Merkt of beschrijven bijwerkingen van medicijnen

De ziekte van Alzheimer zich ontwikkelt tot een later stadium hersenenveranderingen gaan lichaamsfuncties, zoals slikken, balans en darmen en blaas controle beïnvloeden. Deze effecten kunnen de kwetsbaarheid voor bijkomende gezondheidsproblemen, zoals:

 • Longontsteking en andere infecties. Moeite met slikken kan mensen met Alzheimer te (aspireren) voedsel of vloeistof inhaleren in hun luchtwegen en de longen, wat kan leiden tot longontsteking. Onvermogen om te controleren legen van de blaas (urine-incontinentie) kan plaatsing van een buis nodig om uit te lekken en het verzamelen van urine (urine-catheter). Het hebben van een katheter verhoogt het risico op urineweginfecties, wat kan leiden tot meer-ernstige, levensbedreigende infecties.
 • Verwondingen door valpartijen. Mensen met Alzheimer steeds kwetsbaar voor vallen. Valpartijen kan leiden tot botbreuken. Daarnaast watervallen zijn een veel voorkomende oorzaak van ernstige hoofdwonden.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Je kan besluiten dat u wilt met uw arts te praten over geheugenverlies of andere cognitieve veranderingen, of u kunt zorg op aandringen van een familielid die regelt uw afspraak en gaat met u te zoeken. Je zult waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of huisarts, die u kan verwijzen naar een neuroloog, psychiater, neuropsycholoog of andere specialist voor verdere evaluatie.

Omdat afspraken kunnen kort zijn en er is vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om van tevoren bereiden. Hier zijn enkele suggesties om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en te begrijpen wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen. Wanneer u uw afspraak maken, vragen of je nodig hebt om snel voor bloed werk of als je nodig hebt om iets anders te bereiden op diagnostische tests doen.
 • Noteer al uw klachten. Uw arts zal willen weten over wat de oorzaak van uw bezorgdheid over uw geheugen of geestelijke functie kennen. Maak aantekeningen over enkele van de belangrijkste voorbeelden van vergeetachtigheid of andere vervalt u wilt vermelden. Heeft u moeite met het vinden van uw sleutels, of heb je je sleutels gevonden in de vriezer? Probeer te herinneren wanneer u voor het eerst begon te vermoeden dat er iets mis zou kunnen zijn. Als u denkt dat uw problemen worden steeds erger, klaar om uit te leggen waarom.
 • Neem een familielid of vriend, indien mogelijk. Bevestigd wordt van een familielid of een vertrouwde vriend kan een belangrijke rol spelen bij de bevestiging dat uw problemen zijn duidelijk zichtbaar voor anderen. Nadat iemand langs kan u ook helpen de tijdens uw afspraak informatie te herinneren.
 • Maak een lijst van uw andere medische aandoeningen. Uw arts zal u willen weten of u momenteel wordt behandeld voor diabetes, hart-en vaatziekten, beroertes verleden of andere voorwaarden.
 • Maak een lijst van al uw geneesmiddelen, met inbegrip van over-the-counter geneesmiddelen en vitaminen of supplementen die je neemt.

Vragen aan uw arts te vragen
Omdat de tijd met uw arts is beperkt, zal het opschrijven van een lijst van vragen u te helpen het meeste uit uw afspraak. Als je het zien van uw arts met betrekking tot zorgen over de ziekte van Alzheimer, enkele vragen te stellen:

 • Denk je dat mijn symptomen zijn te wijten aan de ziekte van Alzheimer?
 • Welke testen heb ik nodig?
 • Als mijn diagnose is de ziekte van Alzheimer, zal u of een andere arts mijn voortdurende zorg te beheren? Kun je me helpen om een ​​plan in de plaats voor de voortdurende zorg?
 • Welke behandelingen zijn beschikbaar? Hoe effectief zijn deze behandelingen, en wat zijn de mogelijke bijwerkingen?
 • Is er een generiek alternatief voor het geneesmiddel u voorschrijven?
 • Zijn er klinische proeven van experimentele behandelingen die ik zou moeten overwegen?
 • Hoe zal mijn ziekte waarschijnlijk vooruitgang in de tijd?
 • Zal mijn nieuwe symptomen van invloed op hoe beheer ik mijn andere gezondheidsproblemen?
 • Heeft u brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan mee naar huis nemen met mij? Welke websites en ondersteunende middelen raden jullie aan?

In aanvulling op de vragen die je van tevoren hebt voorbereid, aarzel dan niet om uw arts vragen om alles wat je niet begrijpt verduidelijken.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk ook vragen voor je hebt. Klaar zijn om te reageren kan tijd vrij te maken om zich te concentreren op alle punten die u wilt praten over een grondige. Uw arts kan vragen:

 • Welke soorten geheugen problemen en mentale vervalt je het hebben? Wanneer heb je ze voor het eerst op?
 • Worden ze steeds erger wordt, of zijn ze soms beter en soms slechter?
 • Ben je gestopt met het doen van bepaalde activiteiten, zoals het beheren van de financiën of winkelen omdat deze activiteiten waren ook mentaal uitdagend?
 • Voel je je droeviger of angstiger dan normaal?
 • Heb je de laatste tijd gekregen verloren op een rij route of in een situatie die is meestal bekend voor?
 • Heeft iemand geuit ongewone opmerkingen over je rijden?
 • Hebt u eventuele wijzigingen in de manier waarop je de neiging om te reageren op mensen of gebeurtenissen opgevallen?
 • Heeft u meer energie dan normaal, minder dan normaal of ongeveer hetzelfde?
 • Welke medicijnen neem je? Neemt u vitaminen of supplementen?
 • Drink je alcohol? Hoeveel?
 • Welke andere medische aandoeningen wordt u behandeld voor?
 • Is het je opgevallen eventuele trillen of moeite met lopen?
 • Bent u met enige moeite herinneren van uw medische afspraken of wanneer u uw medicijnen in te nemen?
 • Heeft u uw gehoor had en visie onlangs getest?
 • Heeft iemand anders in uw familie ooit geheugen problemen? Werd iemand ooit gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer of dementie?

Zie ook

Tests en diagnose

Er is geen specifieke test vandaag dat bevestigt u de ziekte van Alzheimer. Uw arts zal een oordeel te vormen over de vraag of de ziekte van Alzheimer is de meest waarschijnlijke oorzaak van uw klachten op basis van de door u verstrekte gegevens en de resultaten van de verschillende tests die kunnen helpen de diagnose te verduidelijken.

Artsen kunnen vrijwel altijd bepalen of u dementie, en ze kunnen vaak bepalen of je dementie te wijten is aan de ziekte van Alzheimer. Ziekte van Alzheimer kunnen worden gediagnosticeerd met volledige nauwkeurigheid pas na de dood, indien microscopisch onderzoek van de hersenen toont de kenmerkende plaques en klitten.

Om u te helpen de ziekte van Alzheimer van andere oorzaken van geheugenverlies, artsen nu meestal rekenen op de volgende soorten tests.

Lichamelijk en neurologisch onderzoek
Uw arts zal een lichamelijk onderzoek uit te voeren, en waarschijnlijk zal uw algehele neurologische gezondheid controleren door het testen van uw:

 • Reflexen
 • Spieren en kracht
 • Mogelijkheid om op te staan ​​uit een stoel en lopen over de kamer
 • Gevoel van het zicht en gehoor
 • Coördinatie
 • Evenwicht

Laboratoriumtests
Bloedonderzoek kan uw arts de regel helpen andere mogelijke oorzaken van geheugenverlies en verwarring, zoals schildklier aandoeningen of vitaminetekorten.

Mentale status testen
Uw arts kan een korte mentale toestand test uit te voeren om uw geheugen en andere denken vaardigheden te beoordelen. Korte vormen van mentale status testen kunnen worden uitgevoerd in ongeveer 10 minuten.

Neuropsychologisch onderzoek
Uw arts kan een meer uitgebreide beoordeling van uw denken en geheugen aanraden. Meer vormen van neuropsychologische testen, die enkele uren in beslag kan nemen, kan aanvullende informatie over uw mentale functie te geven in vergelijking met anderen 'van een vergelijkbare leeftijd en opleidingsniveau. Dit soort testen kan vooral nuttig zijn als uw arts denkt dat je kunt een zeer vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer of een andere dementie. Deze tests kunnen ook helpen bij het identificeren patronen van verandering geassocieerd met verschillende vormen van dementie en kan artsen helpen schatting van uw vermogen om belangrijke activiteiten, zoals financiële en medische besluitvorming veilig te beheren.

Beeldvorming van de hersenen
Beelden van de hersenen worden nu voornamelijk gebruikt om zichtbare afwijkingen acties die niet de ziekte van Alzheimer omstandigheden lokaliseren - zoals beroerte, trauma of tumoren - dat cognitieve verandering kan veroorzaken. Nieuwe imaging-toepassingen - momenteel voornamelijk gebruikt in de grote medische centra of in klinische studies - kunnen artsen toelaten om specifieke veranderingen in de hersenen veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer te detecteren.

Brain-imaging technologieën zijn onder andere:

 • Gecomputeriseerde tomografie (CT). Voor een CT-scan, zult u op een smalle tafel die dia's in een kleine kamer liggen. X-stralen passeren door je lichaam vanuit verschillende invalshoeken, en een computer gebruikt deze informatie om cross-sectionele beelden (plakken) van je hersenen te maken. Het wordt momenteel vooral gebruikt om uit te sluiten tumoren, beroertes en hoofdletsel.
 • Magnetische resonantie beeldvorming (MRI). Een MRI maakt gebruik van radiogolven en een sterk magnetisch veld om gedetailleerde beelden van je hersenen produceren. Je ligt op een smalle tafel die dia's in een buis-vormige MRI-machine, die luide bonsgeluiden maakt terwijl deze beelden produceert. MRI's zijn pijnloos, maar sommige mensen voelen claustrofobisch in de machine en worden gestoord door het lawaai. MRI's worden momenteel voornamelijk gebruikt om uit te sluiten andere aandoeningen die mogelijk goed zijn voor cognitieve symptomen. In de toekomst, kunnen zij worden gebruikt om het volume van hersenweefsel te meten en of krimp in hersengebieden betrokken bij de ziekte van Alzheimer heeft plaatsgevonden.
 • Positron emissie tomografie (PET). Tijdens een PET-scan, zult u worden geïnjecteerd in een ader met een low-level radioactieve tracer. U zult op een tafel liggen terwijl een overhead scanner tracks doorstroming van de tracer's door je hersenen. De tracer kan een bijzondere vorm van glucose (suiker) dat de totale activiteit in verschillende gebieden van de hersenen blijkt te zijn. Dit kan laten zien welke delen van je hersenen niet goed werken. Nieuwe PET-technieken kunnen in staat zijn om je hersenen niveau van plaques te detecteren - een keurmerk abnormaliteit gelinkt aan de ziekte van Alzheimer.

Toekomstige diagnostische tests
Onderzoekers werken samen met artsen om nieuwe diagnostische instrumenten te ontwikkelen om te helpen definitief te diagnosticeren ziekte van Alzheimer. Een ander belangrijk doel is om de ziekte op te sporen voordat het veroorzaakt de symptomen doelwit van huidige technieken - in de fase van Alzheimer meest behandelbaar als nieuwe geneesmiddelen worden ontdekt. Deze fase wordt preklinische ziekte van Alzheimer. Nieuwe gereedschappen in onderzoek zijn onder andere:

 • Aanvullende benaderingen van brain imaging
 • Meer-gevoelige testen van mentale vaardigheden
 • Meting van de belangrijkste eiwitten of eiwit patronen in bloed of hersenvocht (biomarkers)

Naast het helpen diagnose van Alzheimer in een vroeg stadium kunnen biomarkers en nieuwe beeldvormende technieken eveneens nuttig voor het bewaken effectiviteit toekomstige behandelingen.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Drugs
Huidige Alzheimer medicatie kan helpen om een ​​keer met geheugen symptomen en andere cognitieve veranderingen. Twee soorten drugs worden momenteel gebruikt om cognitieve symptomen te behandelen:

 • Cholinesteraseremmers. Deze geneesmiddelen werken door het stimuleren niveaus van cel-tot-cel communicatie chemische waaruit de hersenen van Alzheimer. De meeste mensen kunnen verwachten om hun huidige symptomen op afstand te houden voor een tijd. Minder dan de helft van degenen die deze middelen kunnen verwachten aan een verbetering. Vaak voorgeschreven cholinesteraseremmers zijn donepezil (Aricept), galantamine (Razadyne) en rivastigmine (Exelon). De belangrijkste bijwerkingen van deze geneesmiddelen omvatten diarree, misselijkheid en slaapstoornissen.
 • Memantine (Namenda). Dit medicijn werkt in een andere hersencel communicatienetwerk en vertraagt ​​de progressie van de symptomen met een matige tot ernstige ziekte van Alzheimer. Het wordt soms gebruikt in combinatie met een cholinesteraseremmer.

Het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving
Aanpassing leefsituatie op de behoeften van een persoon met de ziekte van Alzheimer is een belangrijk onderdeel van een behandelplan. U kunt deze stappen ondernemen om een ​​persoon het gevoel van welzijn te ondersteunen en bleef vermogen om te functioneren:

 • Verwijder overtollig meubilair, rommel en kleedjes.
 • Installeer stevige leuningen op trappen en in de badkamer.
 • Zorgen dat schoenen en slippers zijn comfortabel en zorgen voor een goede tractie.
 • Verminder het aantal spiegels. Mensen met Alzheimer kunnen afbeeldingen in spiegels verwarrend of beangstigend vinden.

Oefenen
Regelmatige lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van de wellness-plan voor iedereen - en mensen met de ziekte van Alzheimer zijn geen uitzondering. Activiteiten zoals een dagelijkse wandeling van 30 minuten kan helpen bij het verbeteren stemming en onderhouden van de gezondheid van de gewrichten, spieren en je hart. Oefening kan ook leiden tot een goede nachtrust en constipatie te voorkomen. Zorg ervoor dat de persoon met de ziekte van Alzheimer draagt ​​identificatie als hij of zij loopt niet begeleide.

Mensen met Alzheimer die slecht ter been ontwikkelen kan nog steeds in staat zijn om een ​​stationaire fiets te gebruiken of deelnemen aan stoel oefeningen. U mag in staat zijn om bewegingsprogramma's gericht op oudere volwassenen op tv of op dvd's te vinden.

Voeding
Mensen met Alzheimer kunnen vergeten om te eten, belangstelling voor het bereiden van maaltijden te verliezen of niet eten van een gezonde combinatie van voedingsmiddelen. Zij kunnen ook eraan voldoende drinken, wat leidt tot uitdroging en constipatie.

Aanbod:

 • Calorierijke, gezonde shakes en smoothies. Je kunt milkshakes met eiwitpoeder (verkrijgbaar bij supermarkten, drogisterijen en discount retailers) aan te vullen of gebruik je blender om smoothies met uw favoriete ingrediënten maken.
 • Water, sap en andere gezonde dranken. Probeer ervoor te zorgen dat een persoon met Alzheimer drankjes minstens enkele volle glazen vloeistoffen elke dag. Vermijd dranken met cafeïne, die kan verhogen rusteloosheid, slaap verstoren en leiden tot frequente behoefte om te urineren.

Bepaalde voedingssupplementen worden verkocht als "medische voeding" specifiek de ziekte van Alzheimer te behandelen. De Food and Drug Administration (FDA) geen producten die als medische voeding keuren. Ondanks de marketing claims, is er geen definitieve gegevens waaruit blijkt dat een van deze supplementen is nuttig of veilig.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Studieresultaten zijn gemengd over de vraag of dieet, lichaamsbeweging of een andere gezonde keuzes kan voorkomen of omkeren cognitieve achteruitgang. Maar deze gezonde keuzes bevorderen van een goede algemene gezondheid en kan een rol spelen bij het handhaven van cognitieve gezondheid, dus er is geen kwaad in het opnemen van deze strategieën in uw algemene welzijn plan:

 • Regelmatige lichaamsbeweging heeft voordelen voor de gezondheid van het hart bekend en kan zelfs helpen voorkomen cognitieve achteruitgang. Oefening kan ook helpen bij het verbeteren stemming.
 • Een dieet met weinig vet en rijk aan fruit en groenten is een andere hart-gezonde keuze dat kan ook helpen bij de bescherming cognitieve gezondheid.
 • Omega-3 vetzuren zijn goed voor het hart. Het meeste onderzoek toont een mogelijke voordeel voor cognitieve gezondheid gebruikt visconsumptie als een maatstaf voor de hoeveelheid omega-3-vetzuren gegeten.
 • Maatschappelijke betrokkenheid en intellectuele stimulatie kan leven meer bevredigend te maken en bijdragen aan het behoud geestelijke functie.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Verschillende kruidenmengsels, vitaminen en andere supplementen worden op grote schaal gepromoot als preparaten die cognitieve gezondheid kunnen ondersteunen of te voorkomen of vertragen van Alzheimer. De National Institutes of Health (NIH) bijeengeroepen een panel van deskundigen dat de huidige bewijs ondersteunt geen voordeel van het nemen van extra vitamine B, vitamine C, vitamine E, foliumzuur of bètacaroteen gesloten.

Omega-3 vetzuren
De NIH panel concludeerde er iets sterkere data - maar niet definitief bewijs - dat omega-3 vetzuren in visolie kan helpen voorkomen cognitieve achteruitgang.

Vitamine e
Sommige artsen voorschrijven hoge doses vitamine E om de behandeling van de ziekte van Alzheimer, gebaseerd op een federaal gefinancierde studie waaruit blijkt dat vitamine E uitgesteld verlies van het vermogen tot het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en de plaatsing in residentiële zorg voor een paar maanden. Sinds die studie, heeft ander onderzoek in verband nemen van vitamine E met een verhoogd risico op overlijden. Niemand mag vitamine E nemen tenzij onder toezicht van een arts.

Ginkgo
Ginkgo is een planten extract met verschillende stoffen die geacht worden van de mogelijke voordelen in de ziekte van Alzheimer. Maar een grote studie gefinancierd door NIH vonden geen effect bij het voorkomen of vertragen van de ziekte van Alzheimer.

Supplementen gepromoot voor cognitieve gezondheid kan interageren met medicijnen je neemt voor de ziekte van Alzheimer of andere gezondheidsproblemen. Werken nauw samen met uw gezondheidszorg team een ​​behandelplan dat klopt voor u te maken. Zorg ervoor dat u inzicht in de risico's en voordelen van alles wat het omvat.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Mensen met de ziekte van Alzheimer te ervaren een mix van emoties - verwarring, frustratie, woede, angst, onzekerheid, verdriet en depressie.

Als je de zorg voor iemand met de ziekte van Alzheimer, kunt u hen te helpen omgaan met de ziekte door er te zijn om te luisteren, het geruststellen van de persoon die het leven nog kan worden genoten, het verlenen van steun, en je best doen om te helpen de persoon te behouden waardigheid en zelf- respect.

Een rustige en stabiele thuisomgeving kan helpen verminderen gedragsproblemen. Nieuwe situaties, geluidsoverlast, grote groepen mensen, gehaast of geperst om te onthouden, of wordt gevraagd om ingewikkelde taken uit te voeren kan leiden tot angst. Zoals een persoon met de ziekte van Alzheimer wordt verstoord, het denkvermogen wijst duidelijk nog meer.

Zorg voor de mantelzorger
De zorg voor een persoon met de ziekte van Alzheimer is fysiek en emotioneel veeleisend. Gevoelens van woede en schuld, stress en ontmoediging, zorgen en verdriet, en sociaal isolement zijn gemeenschappelijk. Mantelzorg kan zelfs een negatieve invloed op de lichamelijke gezondheid van de mantelzorger. Maar aandacht te besteden aan uw eigen behoeften en welzijn is een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf en voor de persoon met de ziekte van Alzheimer kan doen. Als je een verzorger voor iemand met de ziekte van Alzheimer, kan je jezelf helpen door:

 • Leren zo veel over de ziekte als je kunt
 • Vragen stellen aan artsen, maatschappelijk werkers en anderen die betrokken zijn bij de zorg voor uw geliefde
 • Bellen op vrienden of andere familieleden voor hulp wanneer u het nodig hebt
 • Het nemen van een pauze elke dag
 • Tijd doorbrengen met je vrienden
 • Het verzorgen van uw gezondheid door het zien van uw eigen artsen op schema, het eten van gezonde maaltijden en het krijgen van oefening
 • Deelnemen aan een steungroep
 • Gebruikmakend van een plaatselijke volwassenendag centrum, indien mogelijk

Veel mensen met Alzheimer en hun families profiteren van counseling of lokale ondersteunende diensten. Contact op met uw lokale Alzheimer's Association affiliate te verbinden met steungroepen, artsen, middelen en verwijzingen, thuiszorginstellingen, verzorgingshuizen, een telefonische hulplijn, en educatieve seminars.

Zie ook

Het voorkomen

Op dit moment, is er geen bewezen manier om de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Onderzoek naar preventiestrategieën is aan de gang. Het sterkste bewijs tot nu toe blijkt dat u in staat zijn om uw risico op de ziekte van Alzheimer verlagen door het verminderen van uw risico op hart-en vaatziekten. Veel van dezelfde factoren die het risico op hart-en vaatziekten kan ook het verhogen van uw risico op de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie. Belangrijke factoren die een rol kunnen spelen zijn onder meer hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, overgewicht en diabetes.

Nieuwe programma's gericht op mensen met een hoog risico op dementie worden ontwikkeld. Deze multicomponentvezels programma's aan te moedigen fysieke activiteit, cognitieve stimulatie, maatschappelijke betrokkenheid en een gezond dieet. Ze leren ook geheugen compensatie strategieën voor het optimaliseren van het dagelijks functioneren, zelfs als de hersenen veranderingen vooruit te helpen. Het houden van actief - fysiek, mentaal en sociaal - kan uw leven aangenamer te maken en kan ook bijdragen tot het verminderen van het risico van de ziekte van Alzheimer.

Zie ook