Zorgverleners

Alzheimer zorg: eenvoudige tips voor de dagelijkse taken

Mantelzorg alzheimer vergt geduld en flexibiliteit. Tot frustratie te verminderen, lees dan deze tips voor dagelijkse taken - van keuzes beperking en vermindering van afleiding om het creëren van een veilige omgeving.

In de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer, je geliefde zou nog kunnen leven en zelfstandig te functioneren. Naarmate de ziekte vordert, echter, zijn of haar vermogen om dagelijkse taken uit te voeren zal afnemen. Overweeg praktische tips om uw geliefde te behouden een gevoel van onafhankelijkheid en waardigheid als hij of zij wordt meer afhankelijk van u of andere zorgverleners.

Verminderen frustraties

Een persoon die de ziekte van Alzheimer zou kunnen worden opgewonden wanneer eenmaal eenvoudige taken worden moeilijk of onmogelijk. Om uitdagingen te beperken en het gemak frustratie:

  • Plan wijselijk. Opzetten van een routine om elke dag meer voorspelbare en minder verwarrend maken. Plan de moeilijkste taken, zoals zwemmen of medische afspraken, voor de tijd van de dag waarop uw geliefde heeft de neiging om de meest rustige en aangename.
  • Neem je tijd. Verwacht dingen langer duren dan vroeger. Plannen meer tijd om taken uit te voeren, zodat je niet nodig hebt om je geliefde te haasten.
  • Betrek uw geliefde. Laat je geliefde om zoveel mogelijk te doen met de minste hoeveelheid van de bijstand. Bijvoorbeeld, misschien uw geliefde alleen kan kleden als je lay-out van de kleren in de volgorde waarin ze gaan.
  • Limiet keuzes. Hoe minder opties, hoe makkelijker het is om te beslissen. Bijvoorbeeld, bieden twee outfits te kiezen tussen - niet een kast vol kleren. Elimineer riemen of accessoires die waarschijnlijk op verkeerd te worden gezet.
  • Bieden eenvoudige instructies. Als u vragen uw geliefde om iets te doen, doe het stap voor stap op een moment.
  • Verminderen afleiding. Schakel de TV en het minimaliseren van andere afleidingen tijdens de maaltijd en tijdens gesprekken, zodat uw geliefde kan beter concentreren op de taak bij de hand.

Wees flexibel

Je geliefde's vermogen om te functioneren en om te gaan zal gestaag dalen. Het kan zelfs van dag tot dag. Proberen om flexibel te blijven en aan te passen uw routine als nodig is.

Bijvoorbeeld, als een favoriete voedsel plots onaantrekkelijk voor je geliefde, aan te passen in het menu. Als uw geliefde begint te dringen op het dragen van dezelfde outfit elke dag, overweeg dan de aanschaf van een paar identieke outfits. Wanneer uw geliefde baadt, schakelt de versleten outfit voor een schone.

Je zou ook ontspannen uw normen een beetje. Baden, bijvoorbeeld, zou niet nodig elke dag zijn - vooral als u het vervelend voor uw geliefde. Probeer sponsbaden tussen douche of bad baden.

Zie ook

Alzheimer zorg: eenvoudige tips voor de dagelijkse taken

Creëer een veilige omgeving

De ziekte van Alzheimer schaadt oordeel en probleemoplossende vaardigheden, het verhogen van uw geliefde de kans op letsel. Om uw geliefde veilig te houden:

  • Voorkomen valpartijen. Vermijd verstrooien tapijten, verlengsnoeren en alle rommel die ertoe kunnen leiden dat uw geliefde te struikelen of vallen. Installeer leuningen of handgrepen in kritieke gebieden.
  • Gebruik sluizen. Installeer sloten op kasten die iets potentieel gevaarlijke bevatten, zoals medicijnen, alcohol, wapens, giftige schoonmaakmiddelen stoffen, gevaarlijke werktuigen en gereedschappen.
  • Controleer de watertemperatuur. Verlaag de thermostaat op de boiler om verbranding te voorkomen.
  • Neem brandveiligheid voorzorgsmaatregelen. Houd lucifers en aanstekers buiten bereik. Als uw geliefde rookt, zorg ervoor dat hij of zij doet dit alleen met begeleiding. Zorg ervoor dat een brandblusser is toegankelijk, en de rookmelders hebben verse batterijen.

Focus op individuele zorg

Verzorgers. Betrek uw geliefde.
Verzorgers. Betrek uw geliefde.

Elke persoon die heeft de ziekte van Alzheimer zal de symptomen en de progressie anders ervaren. Bijgevolg zorgverlening technieken moeten variëren. Tailor deze praktische tips om uw geliefde individuele behoeften.

Vergeet niet, kan uw geliefde de reacties en gedrag anders zijn dan wat ze vroeger waren. Geduld en flexibiliteit - samen met een goede zelfzorg en de steun van vrienden en familie - kan u helpen omgaan met de uitdagingen en frustraties vooruit.

Zie ook