Zorgverleners

Alzheimer: overwegen opties voor langdurige zorg

Uiteindelijk, de meeste mensen die alzheimer buiten nodig zorg. Denk aan de mogelijkheden, van respijtzorg en volwassen dag diensten aan begeleid wonen en verpleeghuiszorg.

Als je de zorg voor een dierbare die Alzheimer heeft, is het belangrijk om zorg op lange termijn opties te overwegen. Hier is hulp aan de slag.

Het houden van uw geliefde thuis

Thuiszorg voor een dierbare die heeft de ziekte van Alzheimer wordt vaak zeer gewaardeerd. Om het mogelijk te maken - en ondersteuning van uw eigen gezondheid en welzijn - je zou kunnen overwegen verschillende thuiszorg middelen. Bijvoorbeeld:

 • Respijtzorg. Je zou kunnen noemen van familie, vrienden of buren te blijven met je geliefde wanneer je een pauze nodig. Als u een meer formele regeling zou verkiezen, overwegen respijtzorg diensten die door maatschappelijke organisaties.
 • Volwassen dagcentra. Adult dagcentra bieden socialisatie en activiteiten voor volwassenen die behoefte hebben aan hulp. Sommige programma's zijn speciaal ontworpen voor mensen die de ziekte van Alzheimer. Stafleden leiden diverse activiteiten, zoals muziek-programma's en steungroepen. Sommige programma's voorzien in het transport en maaltijden.
 • Huisgezondheidsdiensten. Startpagina gezondheidszorg helpen bij persoonlijke verzorging, zoals eten, baden, aankleden, verzorging en toiletbezoek. Sommige bureaus bieden hulp bij maaltijdbereiding en huishoudelijke taken. Elementaire verpleegkundige zorg - zoals hulp bij medicijnen, wondverzorging en medische apparatuur - is meestal verkrijgbaar. Sommige bureaus bieden extra diensten, zoals fysiotherapie.

Overweegt woonzorg opties

Als vordert Alzheimer, uw geliefde zal meer hulp nodig hebben. Op een gegeven moment, wilt u misschien alternatieve huisvestingsmogelijkheden in uw gemeenschap te overwegen. Bijvoorbeeld:

 • Begeleid wonen. Als uw geliefde behoeften ondersteuning bij de persoonlijke verzorging en de dagelijkse activiteiten, zoals maaltijdbereiding, maar bekwame medische verzorging is niet nodig, hij of zij zou zeer geschikt zijn voor een begeleid wonen voorziening. Deze faciliteiten zijn ook bekend als bestuur en zorg, volwassen leven of ondersteund zorg. Je geliefde zou kunnen leven in een appartement of suite van zijn of haar eigen of delen een leefruimte met andere bewoners.
 • Gespecialiseerde zorg bij dementie faciliteiten. Als uw geliefde heeft behoefte aan meer begeleiding of hulp dan wat beschikbaar is via een traditionele begeleid wonen voorziening, hij of zij zou kunnen profiteren van "memory care" begeleid wonen. Deze faciliteiten bieden over het algemeen gespecialiseerde opleiding van het personeel en activity-based programmeren. Visuele aanwijzingen, zoals tekenen of foto's, worden vaak gebruikt om bewoners te helpen zichzelf te oriënteren. Verhoogde veiligheidsmaatregelen zoals beveiligde uitgangen zijn typisch.
 • Verpleeghuis. Als uw geliefde nodig heeft deskundige medische zorg, kan een verpleeghuis de beste optie zijn. Verpleeghuizen bieden kost en inwoning en rond-de-klok begeleiding en medische zorg. Sommige verpleeghuizen hebben speciale eenheden voor mensen met de ziekte van Alzheimer - zo ontworpen dat het milieu, activiteiten, filosofie van de zorg en de opleiding van het personeel draaien om de speciale behoeften van mensen met de ziekte van Alzheimer.

Zie ook

Alzheimer: overwegen opties voor langdurige zorg

Het kiezen van het soort zorg

Verzorgers. Home health diensten.
Verzorgers. Home health diensten.

Om te bepalen welk type zorg het beste is voor uw geliefde, overweeg dan de volgende vragen:

 • Heeft je geliefde te helpen bereiden van maaltijden of het verzorgen van andere persoonlijke behoeften nodig?
 • Heeft je geliefde te helpen nemen van medicatie of het beheren van andere medische problemen, zoals hart-en vaatziekten of diabetes nodig?
 • Heeft uw geliefde behoefte 24-uurs toezicht of speciale zorg? Zo ja, wat voor soort vaardigheden moeten een verzorger moet die zorg te bieden?
 • Wilt u liever een faciliteit die gespecialiseerd is in de ziekte van Alzheimer zorg?
 • Hoe gaat u de kosten van uw dierbare zorg?

Houd in gedachten dat sommige instellingen niet zijn bedoeld voor mensen die de ziekte van Alzheimer - en als uw geliefde behoeften veranderen, kunnen opties voor zorg ook veranderen. Elke nieuwe zorg arrangement die je maakt zal betrekken mengen van uw capaciteiten als een verzorger met uw geliefde behoeften.

Verdeling van de lasten verbetert zorg

Vergeet niet dat het zoeken van hulp van de fysieke en emotionele belasting van de mantelzorg kunnen verlichten - en hoe eerder u de opties, hoe beter overwegen. Als je wacht tot er een crisis ontstaat, kunt u worden onder druk gezet om een ​​overhaaste beslissing te nemen. In plaats daarvan, neem de tijd nu om uw geliefde de toekomstige opties te evalueren.

Zie ook