Zorgverleners

Alzheimer: het omgaan met familie conflict

De ziekte van Alzheimer leidt tot grote stress in gezinnen. Werken door middel van familie conflicten bij elkaar, zodat je verder kunt gaan naar meer belangrijke dingen.

Wanneer een dierbare is gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer, kunnen de gevolgen voor het gezin te zijn overweldigend.

De realiteit dat iemand die je liefde heeft zo'n verwoestende ziekte kan leiden tot een scala van emoties - zoals woede, angst, frustratie en verdriet. Conflicten zijn vaak voor als familieleden worstelen om te gaan met de situatie.

Om deze conflicten te minimaliseren, pakken de problemen samen.

Delen verantwoordelijkheid

Beschouw elk gezinslid's voorkeuren, middelen en capaciteiten.

Sommige geliefden kunnen hands-on bieden zorg, hetzij in hun eigen huis of in uw geliefde thuis. Anderen wellicht meer comfortabel met respijtzorg, huishoudelijke klusjes of boodschappen doen. Kunnen u en uw gezin ook voor kiezen iemand om financiële of juridische kwesties te behandelen.

Ontmoeten regelmatig

Plan regelmatig face-to-face familie bijeenkomsten. Onder iedereen die deel uitmaakt van de zorgverlening team, met inbegrip van familie, vrienden en andere nauwe contacten.

Tijdens familiebijeenkomsten, bespreken ieders mantelzorg verantwoordelijkheden en uitdagingen - en veranderingen te maken als dat nodig is. Sta open voor compromissen en mogelijkheden die u niet had overwogen op uw eigen.

Verzorgers. Alzheimer: het omgaan met familie conflict.
Verzorgers. Alzheimer: het omgaan met familie conflict.

Als de tijd, afstand of andere logistieke problemen zijn problemen voor bepaalde familieleden, overwegen conference calls of video conferencing. Je kan ook e-mail updates te delen met de hele familie, stuur updates via Twitter of start een familie blog.

Als uw familie bijeenkomsten hebben de neiging om te zetten in argumenten, vraag dan een counselor, maatschappelijk werker, mediator of andere professional tot matig.

Zie ook

Alzheimer: het omgaan met familie conflict

Wees eerlijk

Om diffuse spanning te helpen, praten over je gevoelens in een open, constructieve manier.

Als je het gevoel gestresst of overweldigd, zeg dat dan - en dan werken samen om te brainstormen meer effectieve manieren om de last van uw dierbare zorg delen. Nogmaals, werken met een professionele als dat nodig is.

Wees voorzichtig om je gevoelens te uiten zonder de schuld te geven of shaming iemand anders. Gebruik "I" verklaringen, zoals "Ik heb problemen met het jongleren mijn eigen schema met alle papa's afspraken." Houd een open geest als je luistert naar andere familieleden delen hun gedachten en gevoelens.

Niet bekritiseren

Er zijn veel "juiste" manier om zorg te verlenen. Respecteer iedere mantelzorger vaardigheden, stijl en waarden. Wees vooral steunend van familieleden verantwoordelijk voor de dagelijkse, hands-on zorg.

Overweeg begeleiding

Als je bezorgd bent dat de stress van de ziekte van Alzheimer uw gezin uit elkaar zal scheuren, hulp zoeken. Je zou kunnen deelnemen aan een steungroep voor de ziekte van Alzheimer verzorgers of zoeken gezinstherapie.

Vergeet niet, het werken door conflicten samen kunnen helpen doorstromen naar meer belangrijke dingen - de zorg voor uw geliefde en samen te genieten van uw tijd zo veel mogelijk.

Zie ook