Zorgverleners

Alzheimer: een soepeler overgang op bewegende dag

Het verplaatsen van een geliefde die heeft alzheimer naar een nieuw huis of faciliteit is een enorme taak. Hier is hulp vooruit te plannen, van het verkennen van mogelijkheden vroeg te voegen vertrouwd raakt.

Verplaatsen van het ene huis naar het andere is nooit gemakkelijk. Voor een persoon die de ziekte van Alzheimer, kan het veranderen van de routine en bewegen in een onbekende omgeving zijn vooral ontmoedigend.

Als je het helpen van een geliefde die Alzheimer move heeft een nieuw huis of in een zorginstelling, de overgang zo comfortabel mogelijk.

Plan vooruit

Indien mogelijk, praat met je geliefde over voorkeuren voor de woonsituatie, terwijl hij of zij nog kan maken redelijke keuzes. Het kan moeilijker worden om gissingen later maken over wat je geliefde zou willen.

Als uw geliefde zal verhuizen naar een zorginstelling, maken frequente bezoeken voor de verhuizing. Spreken met het personeel over uw dierbare achtergrond en eventuele speciale behoeften. Geven informatie over uw dierbare medische en geestelijke gezondheid van de geschiedenis, inclusief een gedetailleerde medicatie lijst.

Denk goed na of u uw geliefde in deze bezoeken zijn. Als uw dierbare is geïnteresseerd, kan het zinvol zijn om hem of haar mee te nemen. Als je gevoel dat een bezoek alleen stress en angst zou creëren, ga je gang zonder je geliefde.

Voeg vertrouwd raakt

Voor de verhuizing, maak uw geliefde de nieuwe kamer of ruimte kijken en te voelen zo vertrouwd mogelijk. Versier de ruimte met een dierbare quilt, een plank met speciale items, een favoriete stoel of andere zinvolle bezittingen. Vertrouwde bezittingen kunnen gevoelens van verbondenheid en eigendom leiden, evenals uw geliefde het gevoel van veiligheid te vergroten.

Voorraad van de ruimte met foto's van geliefden en vrienden, geheugen boeken of fotoalbums. Herinneringen over het verleden kan een persoon die de ziekte van Alzheimer te brengen geruststellende herinneringen in het heden te helpen. Label de foto's om te helpen personeelsleden of anderen identificeren van de mensen in uw dierbare leven en gesprekken over het verleden te moedigen.

Als je de voorbereiding van uw dierbare ruimte, wees voorzichtig met erfstukken en onbetaalbare of onvervangbare voorwerpen. Overwegen om items die gemakkelijk kan indien nodig worden vervangen - zoals kostuum sieraden of kopieën van oude foto's.

Zie ook

Alzheimer: een soepeler overgang op bewegende dag

De grote dag

Op de dag van de verhuizing, volg je geliefde de normale routine zo veel mogelijk. Als je kunt, omgaan met de beweging tijdens je geliefde de beste tijd van de dag - of het nu in de ochtend of de middag.

Terwijl je beweegt, doe je best om positief te blijven. Je houding kan helpen uw geliefde veilig en geborgen in de nieuwe omgeving te voelen.

Zodra je geliefde wordt afgewikkeld, vertrouwt het personeel om te helpen met de volgende grote stap - uw vertrek. In plaats van het maken van een big deal over uw verlaten, zou het personeel motiveren van uw geliefde in een zinvolle activiteit terwijl je wegloopt.

Blijf op de hoogte

Het verlaten van je geliefde in het nieuwe huis of faciliteit kan moeilijk zijn voor u - zowel op de dag van de verhuizing en in de weken en maanden die volgen. Gevoelens van verdriet, verlies en schuldgevoelens zijn normaal.

Verzorgers. Alzheimer: een soepeler overgang op bewegende dag.
Verzorgers. Alzheimer: een soepeler overgang op bewegende dag.

Houd in gedachten dat het zou kunnen nemen uw geliefde een paar maanden te acclimatiseren aan zijn of haar nieuwe leven regeling. Bezoek je geliefde vaak in deze tijd, en aan te moedigen vrienden en familie hetzelfde te doen. Extra zorg en aandacht kunnen helpen om uw geliefde de nieuwe plek een thuis.

Zie ook