Zorgverleners

Alzheimer: begrijpen en te beheersen zwerven

Alzheimer veroorzaakt desoriëntatie, wat kan leiden tot zwerven. Hier is hoe te beteugelen of zwerven, evenals zorgen voor een veilige terugkeer als je geliefde is verloren te voorkomen.

Ziekte van Alzheimer geheugen: eenmaal vertrouwde omgeving iemands wissen, en maken het moeilijk aan te passen aan nieuwe omgeving. Daardoor zouden mensen met Alzheimer afdwalen van hun huizen of zorgcentra en zet verloren, angstig en gedesoriënteerd - soms ver van waar ze begonnen.

Begrijpen zwerven

Soms dwalen wordt geactiveerd door een bepaald medicijn. Vaak, hoewel, iemand die zwerven is:

 • Op zoek naar iets. Wanderers zijn vaak op zoek naar iets of iemand die bekend is, vooral als ze onlangs verhuisd naar een nieuwe omgeving. In andere gevallen, zijn zwervers proberen een basisbehoefte, zoals honger of dorst - maar ze vergeten wat ze moeten doen of waar te gaan. Veel zwervers zijn op zoek naar een badkamer.
 • Ontsnappen uit iets. Soms dwalen is een gevolg van stress, angst of te veel stimulatie, zoals meerdere gesprekken in de achtergrond of zelfs het lawaai van potten en pannen in de keuken.
 • Herbeleven van het verleden. Als wandelend plaatsvindt op hetzelfde tijdstip iedere dag, kan het worden gekoppeld aan een levenslange routine. Bijvoorbeeld, zou een vrouw die probeert om het verpleeghuis vertrekken elke dag om 17:00 geloven dat ze naar huis van het werk.

Voorkomen dwalen

Als je de zorg voor een dierbare die Alzheimer heeft, gebruik maken van eenvoudige strategieën om te beteugelen zwerven:

 • Aanpak van de mogelijke triggers. Bied uw geliefde een hapje, een glas water of het gebruik van de badkamer. Moedig fysieke activiteit om onrust te beteugelen en het bevorderen van een betere slaap.
 • Zorg voor visuele cues. Mensen die de ziekte van Alzheimer vaak vergeten waar ze zijn, zelfs in hun eigen huis. Het zou kunnen helpen om beschrijvende foto's plaatsen op de deuren naar verschillende kamers, zoals de badkamer, slaapkamer en keuken. Moedig uw geliefde aan zijn of haar directe omgeving te verkennen zo vaak als nodig.
 • Plan activiteiten en andere afleidingen. Als uw geliefde heeft de neiging om af te dwalen op hetzelfde tijdstip iedere dag, een geplande activiteit op dat uur zou kunnen voortkomen het zwerven. Het kan zo simpel zijn als het stellen van de persoon om een ​​mandje van handdoeken vouwen of zet placemats op tafel voor het diner. Als dwalen buiten is een probleem, misschien dat u wilt opslaan jassen, laarzen en sleutels uit het zicht.

Zie ook

Alzheimer: begrijpen en te beheersen zwerven

Houd uw geliefde veilig

Ondanks al uw inspanningen, zou het onmogelijk zijn om volledig te voorkomen dwalen. Overweeg deze technieken om tegemoet te zwerven en houd uw geliefde veilig:

 • Verminderen gevaren. Verwijder struikelgevaar, zoals kleedjes en verlengsnoeren. Installeer nachtverlichting aan nachtelijke zwervers hulp. Zet poorten bij trappenhuizen te vallen te voorkomen.
 • Bieden een plek om veilig te zwerven Als dwalen is niet geassocieerd met angst of een lichamelijke behoefte, wilt u misschien gewoon richten op het bieden van een veilige plek om te wandelen of exploratie -. Zoals een pad door de kamers van uw huis of een rondwandeling door een omheinde achtertuin.
 • Installeer alarmen en sloten. Diverse apparaten kan u waarschuwen dat uw geliefde is in beweging. Je zou plaatsen drukgevoelig alarm matten aan de deur of bij uw geliefde bed, zet waarschuwing klokken op deuren en gebruik kindveilige covers op deurknoppen. Als uw geliefde heeft de neiging om deuren te openen, zou je installeert schuifgrendel vergrendelt uit uw dierbare lijn van het zicht.
 • Camouflage deuren. Om kortsluiting een dwang tot dwalen in off-limits kamers, zou je gordijnen plaats over deuren of camouflage deuren met verf of behang dat past bij de omringende muren. Een spiegel of een stopbord op de deur zou kunnen helpen, ook.
 • Gebruik van een GPS-apparaat. Overwegen om uw geliefde te dragen een GPS of andere tracking-apparaat dat elektronische meldingen over zijn of haar locatie kan sturen. Als uw geliefde dwaalt, kan het GPS-apparaat helpt u hem snel te vinden of haar.

Zorgen voor een veilige terugkeer

Zwervers die verdwalen kan moeilijk te vinden omdat ze gedragen zich vaak onvoorspelbaar. Zo kunnen ze niet bellen voor hulp of reageren op oproepen zoekers '. Eenmaal gevonden, kunnen zwervers niet herinneren hun namen of waar ze wonen.

Verzorgers. Op zoek naar iets.
Verzorgers. Op zoek naar iets.

Als u bezorgd bent over uw geliefde zwerven, informeer uw buren en andere nauwe contacten over uw dierbare conditie. Houd een lijst van alarmnummers handig voor het geval je je geliefde niet vinden. Houd een recente foto van je geliefde bij de hand, ook.

Bekijk ook inschrijven in de Alzheimer's Association veilig-terugkeerprogramma. Voor een kleine vergoeding, ontvangen de deelnemers een identificatie-armband en toegang tot de 24-uurs ondersteuning in geval van nood.

Als uw dierbare is verloren, contact opnemen met de plaatselijke autoriteiten en de veilige terugkeer-programma - als je hebt ingeschreven - meteen. Hoe eerder u om hulp vragen, hoe eerder je geliefde is waarschijnlijk te vinden.

Zie ook