Zorgverleners

Alzheimer: hoe een verzorger te helpen

Alzheimer zorg is een rond-de-klok job. Wanneer u bieden op een alzheimer verzorger helpen, zijn specifieke - en voorzichtig hardnekkig.

Alzheimer zorgverleners alle steun nodig die ze kunnen krijgen. Als je iemand die de zorg voor een dierbare die heeft de ziekte van Alzheimer kennen, hier is hoe om te helpen.

Wees specifiek

Verzorgers. Alzheimer: hoe een verzorger te helpen.
Verzorgers. Alzheimer: hoe een verzorger te helpen.

Als iemand u om gaat door een moeilijke tijd, zou je kunnen zeggen, "Laat me weten hoe ik kan helpen." Het is een aardig gebaar, maar dergelijke aanbiedingen kunt moeilijk te accepteren zijn - vooral omdat ze niet specifiek. In plaats daarvan, concrete aanbiedingen van hulp.

Bijvoorbeeld:

  • "Ik ga naar de supermarkt. Wat kan ik halen voor u?"
  • "Ik heb een paar uur vrij morgenmiddag. Mag ik gaan in voor je terwijl je wat tijd lopen een paar boodschappen te doen of voor jezelf?"
  • "Ik verdubbelde mijn gehaktbrood recept zodat ik kon het met u delen. Ik bracht genoeg om u voor het laatst voor een aantal maaltijden."
  • "Moet je een wasje te doen? Ik kan het rapen vandaag en breng het terug schoon morgen."
  • "Heeft uw werf moeten worden gemaaid? Ik zou gelukkig zijn om dit weekend uit te halen."

Soms is het versturen van een kaart of het maken van een telefoongesprek in te checken op een verzorger betekent veel. E-mails en SMS-berichten te werken, ook - maar vaak persoonlijke bezoeken zijn zelfs beter. Contact met de buitenwereld kan helpen tillen geesten van een verzorger.

Zie ook

Alzheimer: hoe een verzorger te helpen

Herkennen tekenen van verzorger spanning

Houd in gedachten dat sommige zorgverleners hebben een moeilijke tijd hulp te aanvaarden, ten onrechte geloven dat ze moeten alles zelf doen. Deze instelling kan niet alleen schadelijk de verzorger, maar ook voor de persoon die de ziekte van Alzheimer. Verzorger stress kan leiden tot prikkelbaarheid, woede, uitputting, sociale terugtrekking, angst, depressie en andere problemen.

Als uw aanbiedingen van hulp niet worden geaccepteerd, worden voorzichtig persistent. Herinner de verzorger dat hij of zij niet hoeft dit alleen te doen - en de beste manier om zorg te dragen voor iemand anders is om eerst te zorgen voor jezelf.

Zie ook