Zorgverleners

Alzheimer: het helpen van kinderen begrijpen de ziekte

Alzheimer treft iedereen in de familie - inclusief de kinderen. Stel uw kind gerust met eenvoudige, eerlijke uitleg van de ziekte.

Kijken naar een geliefde vooruitgang door de stadia van de ziekte van Alzheimer kan beangstigend zijn, zelfs voor volwassenen. Stel je voor dat een kind moeite om te begrijpen waarom oma is zo vreemd handelt of niet kan herinneren wie je bent. U kunt helpen door het aanbieden van comfort en ondersteuning als dat nodig is.

Anticiperen op de vragen van je kind

Wanneer uw kind vragen stelt, antwoorden met eenvoudige, eerlijke antwoorden. Bijvoorbeeld:

  • Wat is er mis met oma? Leg uit dat de ziekte van Alzheimer is een ziekte. Net als kinderen krijgen verkoudheid en buikpijnen, oudere volwassenen krijgen soms een ziekte die ervoor zorgt dat ze anders te handelen en om dingen te vergeten. Ze kunnen er hetzelfde uitzien aan de buitenkant, maar hun hersenen veranderen aan de binnenkant.
  • Geen opa van me niet meer? Als de persoon die de ziekte van Alzheimer niet meer je kind herkent, kan hij of zij het ​​gevoel afgewezen. Herinner uw kind dat de ziekte maakt het moeilijk voor je geliefde om dingen te onthouden - maar uw kind is nog steeds een belangrijk onderdeel van het leven van de persoon.
  • Is het mijn schuld Als de persoon die de ziekte van Alzheimer beschuldigt uw kind van sommige wangedrag -? Zoals misplacing een portemonnee of sleutels - uw kind kan zich verantwoordelijk voelen. Leg aan je kind dat hij of zij is niet de schuld van.
  • Krijg je alzheimer? Verzeker uw kind dat de ziekte van Alzheimer is niet besmettelijk. De meeste mensen krijgen niet de ziekte van Alzheimer.
  • Wat er zal gebeuren? Als u zult de zorg voor de persoon die de ziekte van Alzheimer in uw huis, de voorbereiding van uw kind voor de veranderingen in routine. Leg aan je kind dat je geliefde zal hebben goede dagen en slechte dagen. Stel uw kind gerust dat hij of zij is geliefd - ongeacht wat de toekomst in petto heeft.

Als uw kind moeite heeft met praten over de situatie doet van uw geliefde, opent u het gesprek. Vraag wat verandert je kind is opgevallen in de geliefde die heeft de ziekte van Alzheimer. Observaties van uw kind zou natuurlijk leiden tot een verkenning van zijn of haar eigen gevoelens en zorgen. Vertel je kind dat het OK is om nerveus, verdrietig of boos voelen. Je voelt op die manier soms ook.

Om uw kind begrip van de ziekte van Alzheimer te verhogen, lees leeftijd passende boeken over de ziekte of profiteren van andere onderwijsmiddelen.

Zie ook

Alzheimer: het helpen van kinderen begrijpen de ziekte

Wees voorbereid op emotionele expressie

Uw kind kan hebben op zijn of haar emoties in schijnbaar indirecte manieren uiten. Zo kan hij of zij klagen over hoofdpijn of andere fysieke problemen. De aandacht van uw kind aan schoolwerk kan beginnen te glijden. Als je de zorg voor je geliefde in je huis, kan uw kind zijn terughoudend om vrienden uit te nodigen om het huis - of hij of zij zou kunnen kijken naar manieren om de tijd weg van huis door te brengen.

Verzorgers. Wat is er mis met oma?
Verzorgers. Wat is er mis met oma?

Als u merkt dat dit soort gedragingen, voorzichtig wijzen op wat je hebt waargenomen - en bieden uw kind comfort en ondersteuning. Luister naar de zorgen van uw kind, en help uw kind veilig in het delen van zijn of haar gevoelens te voelen.

Betrokken blijven

Om u te helpen uw kind blijven verbonden met de persoon die de ziekte van Alzheimer, betrekken beiden in vertrouwde activiteiten - zoals het instellen van de tafel samen. Gedeelde vrije tijd is ook belangrijk. Zelfs jonge kinderen kunnen verbonden blijven met een geliefde die heeft de ziekte van Alzheimer door het wisselbestand door fotoalbums, luisteren naar muziek of het doen van andere eenvoudige activiteiten samen.

Als uw kind wordt ongeduldig met je geliefde, herinner uw kind dat het gedrag niet opzettelijk - het is een gevolg van de ziekte. Samen, gericht op het vinden van manieren om te laten zien uw geliefde hoeveel je van hem of haar houdt. Zelfs als je geliefde vergeet de naam van uw kind, kan hij of zij nog steeds liefde en vriendelijkheid voelen.

Zie ook