Zorgverleners

Alzheimer en herinneringen: gebruik herinneringen als signalen

Herinneringen kunnen worden bewaard op vele manieren, van plakboeken om opgenomen interviews. Hier is te helpen documenteren van uw geliefde een levensverhaal.

Het leven is als een tapijt, geweven uit herinneringen aan mensen en gebeurtenissen. Uw individuele tapijt herinnert je aan wie je bent, waar je bent geweest en wat je hebt gedaan. Helaas, de ziekte van Alzheimer neemt geleidelijk aan de herinneringen die deel uitmaken wandkleed van een persoon. Als je de zorg voor een dierbare die Alzheimer heeft, kan u helpen door het creëren van een tastbare opslagplaats van herinneringen voor uw geliefde.

Store herinneringen extern

"Mantelzorgers geworden het geheugen voor een dierbare die heeft de ziekte van Alzheimer," zegt Glenn E. Smith, Ph.D., een neuropsycholoog aan de universiteit, Rochester, Minn "Door het verzamelen van herinneringen, kunt u belangrijke gebeurtenissen en ervaringen te brengen van uw geliefde iemands verleden naar het heden. Je bent de link naar zijn of haar levensgeschiedenis. "

Herinneringen kunnen worden bewaard op vele manieren. U kunt:

  • Foto's toont van uw dierbare jeugd
  • Schrijf je geliefde verhalen in een tijdschrift
  • Maak een plakboek met foto's of andere herinneringen, zoals krantenknipsels, brieven en briefkaarten, wenskaarten, schetsen, poëzie en muzikale verzen
  • Bewaren herinneringen in een speciale doos of kist
  • Maak een video-of audio-opname van persoonlijke verhalen

Zie ook

Alzheimer en herinneringen: gebruik herinneringen als signalen

Interview uw geliefde

Je zou willen beginnen met herinneringen met je geliefde over zijn of haar familie geschiedenis, tradities en feesten. Vaak jeugd spelletjes, huizen en huisdieren zijn goede opening onderwerpen - vooral als vordert Alzheimer en uw geliefde moeite heeft om de recente gebeurtenissen. Je zou ook praten over favoriete sport, boeken, muziek en hobby's, alsmede culturele of historische gebeurtenissen.

Afhankelijk van de status van uw dierbare herinnering, zou u ook willen interviewen buren, vrienden, familieleden en andere nauwe contacten.

Documenten ook helpen

Andere bronnen van informatie kunnen ook oude documenten, belangrijke papieren of persoonlijke correspondentie. Overweeg het maken van kopieën van alles wat kostbaar voor bewaring.

Verzorgers. Alzheimer en herinneringen: gebruik herinneringen als cues.
Verzorgers. Alzheimer en herinneringen: gebruik herinneringen als cues.

"Door het creëren van een levensverhaal, bevestigt u voor uw geliefde alle positieve dingen die hij of zij heeft gedaan in het leven en kan nog steeds doen," zegt Dr Smith. "Zelfs na uw dierbare herinneringen beginnen te vervagen, het creëren van een levensverhaal laat zien dat je waarde en zijn of haar nalatenschap te respecteren. Het herinnert je wie je geliefde was voordat de ziekte van Alzheimer ook."

Zie ook