Zorgverleners

Delen alzheimer diagnose: tips voor zorgverleners

Wanneer een dierbare ontwikkelt alzheimer, te weten hoe en wanneer te openen over het moeilijk kan zijn. Volg deze mantelzorg tips voor het delen van een alzheimer diagnose.

Als je de zorg voor een dierbare die al gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer, kunt u zich afvragen of en hoe aan geliefden en vrienden te vertellen. Als uw geliefde wil dat je om de diagnose te delen, hoe ga je het doen? Hoe zullen familie en vrienden reageren? Zullen ze weten hoe te communiceren met je geliefde? Overweeg deze mantelzorg tips voor het delen van de diagnose van Alzheimer.

Aan de slag

Verzorgers. Uitleg over de ziekte en de gevolgen ervan.
Verzorgers. Uitleg over de ziekte en de gevolgen ervan.

De periode onmiddellijk na een dierbare is gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer kan stressvol zijn en beangstigend. Jij en je geliefde misschien wel worstelen om te komen met de diagnose komen. Je geliefde zou niet willen laten andere mensen weten over de diagnose uit angst dat anderen ongemakkelijk om hem of haar zal worden. Je voelt je misschien verscheurd tussen willen uw geliefde de privacy te respecteren en voelen de behoefte om iemand over de diagnose te praten en hoe uw rol als zorgverlener zal veranderen.

Indien mogelijk, te bespreken met uw geliefde hoe hij of zij wil de situatie om te gaan en krijgt zijn of haar toestemming voor het delen van de informatie. In het ideale geval zult u het onderwerp te verkennen, terwijl je geliefde is nog steeds in staat om zijn of haar wensen te uiten. Als uw geliefde is niet in staat om beslissingen te nemen voor zichzelf te maken, vraag zijn of haar wettelijke beslisser hoe je geliefde zou willen dat de verstrekte informatie en aan wie. Als je de juridische beslisser en niet weet wat uw geliefde de wensen, handelt in zijn of haar belang.

Als u bezorgd bent over het delen van de diagnose voelt, houd in gedachten dat mensen die dicht bij je geliefde misschien al een gevoel dat er iets mis is. Als je bang bent dat je familie niet zullen begrijpen bent of dat anderen te informeren over uw dierbare diagnose zal op hen een last te zijn, overwegen het alternatief. Het houden van de diagnose van een geheim kon worden aftappen voor u. Hoe eerder je familie en vrienden te vertellen, hoe eerder ze kunnen beginnen met het geven van u en uw geliefde een broodnodige ondersteuning.

Zie ook

Delen alzheimer diagnose: tips voor zorgverleners

Wat te zeggen

Bij het vertellen van familie en vrienden over een geliefde de diagnose van de ziekte van Alzheimer, te overwegen:

  • Uitleg over de ziekte en de gevolgen ervan. Zorg ervoor dat uw familie en vrienden begrijpen dat de ziekte van Alzheimer is een ziekte waarbij de hersencellen degenereren en sterven, het veroorzaken van een gestage daling van het geheugen en het mentale functioneren. Het is niet iets wat je geliefde kan controleren. Leg uit wat de symptomen van uw geliefde is waarschijnlijk te ervaren en hoe de ziekte zou kunnen vorderen. Leren over de ziekte van Alzheimer zou kunnen helpen familie en vrienden voelen zich meer comfortabel om je geliefde, maar ook voorbereiden op de toekomst.
  • Het delen van middelen. Zorg voor educatief materiaal van organisaties als de Vereniging van Alzheimer. Laat familie en vrienden weten over eventuele lokale steungroepen.
  • Vragen om hulp Vertel familie en vrienden hoe ze kunnen helpen je geliefde -. En u. Geef specifieke voorbeelden, zoals het nemen van je geliefde om arts afspraken of het oppakken van boodschappen.

Als je het uitleggen van een geliefde de diagnose van de ziekte van Alzheimer een kind, overwegen zijn of haar leeftijd en de relatie met je geliefde om te bepalen hoeveel informatie te delen. Je zou kunnen zeggen: 'Oma heeft een ziekte in haar hersenen dat is waardoor ze namen te vergeten. " Probeer te vragen eenvoudig en eerlijk te beantwoorden en te luisteren naar zorgen van het kind. Leg uit dat gevoelens van verdriet of boosheid zijn normaal en dat hij of zij de ziekte niet veroorzaken. Overweeg uitleggen welke veranderingen een kind zou verwachten te zien in zijn of haar geliefde - zoals het niet herkend - en hoe dit zou de rest van de familie beïnvloeden.

Het helpen van familie en vrienden weten hoe te handelen

Zodra u uw geliefde de diagnose delen, uitleggen wat je geliefde kan nog steeds doen en hoeveel hij of zij begrijpt. Indien nodig, kunt u suggesties over hoe familie en vrienden kunt communiceren met je geliefde, zoals door kort herinvoering van zichzelf en het vermijden van het corrigeren van je geliefde als hij of zij iets vergeet.

Een jong kind zou kunnen kijken naar uw voorbeeld om te weten hoe te handelen rond een persoon die heeft de ziekte van Alzheimer. Laat zien dat het OK is om je geliefde mee te praten en te genieten van de normale activiteiten met hem of haar, zoals het luisteren naar muziek of het lezen van verhalen. Oudere kinderen kunnen hebben een hardere tijd accepteren van de wijzigingen van Alzheimer kan veroorzaken en voelen zich ongemakkelijk tijd doorbrengen met een geliefde die heeft de ziekte van Alzheimer. Forceer de kwestie. In plaats daarvan, open en eerlijk praten over zorgen en gevoelens van het kind.

Houd in gedachten dat sommige familie en vrienden moeilijk is om met de diagnose zou kunnen hebben. Ze kunnen zich ongemakkelijk voelt om je geliefde of verloopt dat uw dierbare leven, ondanks uw beste pogingen om hen te helpen zich comfortabel voelen.

Vertellen familie en vrienden over een geliefde de diagnose van de ziekte van Alzheimer kan moeilijk zijn. Eerlijk zijn en het verstrekken van informatie over de ziekte van Alzheimer kan een lange weg naar het helpen van anderen te begrijpen de situatie te gaan.

Zie ook