Zorgverleners

Veiligheid in huis tips: voorbereiding voor alzheimer mantelzorg

Zorg voor een dierbare die heeft alzheimer kan lonend zijn - en stressvol. Volg deze veiligheid in huis tips om te helpen uw geliefde uit de gevarenzone.

Veiligheid in huis is belangrijk voor iedereen - maar het draagt ​​toegevoegde betekenis voor zorgverleners. Dit geldt vooral als je de zorg voor een dierbare die heeft de ziekte van Alzheimer in uw huis. Een kleedje of een verdwaald stuk speelgoed op de trap kan gemakkelijk zet je geliefde met een risico op een val of letsel. Aan stressvolle en gevaarlijke situaties te voorkomen, deze veiligheid in huis tips voor zorgverleners.

Evaluatie van de veiligheid thuis

Beginnen door te denken over uw dierbare gedrag, vaardigheden en gezondheid. Kan je geliefde veilig lopen trappen op en af? Heeft hij of zij de neiging om af te dwalen of 's nachts opstaan? Heeft hij of zij eerder afgevallen? Controleer vervolgens elke kamer voor mogelijke gevaren en noteer eventuele wijzigingen die u wilt maken. Houd in gedachten dat het veranderen van de omgeving zal waarschijnlijk effectiever dan te proberen om uw dierbare gedrag te veranderen.

Keuken veiligheidstips

In de keuken:

 • Lock up breekbare of potentieel gevaarlijke benodigdheden. Installeer kindveilige sluitingen op kasten en lades om de toegang tot items zoals schoonmaakmiddelen, alcohol, lucifers, messen en scharen te beperken.
 • Voorkomen dat de toegang tot potentieel gevaarlijke apparaten. Installeer de veiligheid knoppen op de kachel om uw geliefde te voorkomen dat het draaien van de kachel aan of uit. Koppel de vuilophaal.
 • Het opheffen van kunstmatige vruchten of groenten of voedsel-vormige magneten. Deze objecten kunnen blijken te zijn eetbaar.

Slaapkamer veiligheidstips

In de slaapkamer:

 • Installeer een controle-apparaat. Een babyfoon zal u helpen horen als je geliefde vallen of hulp nodig heeft. Dit kan vooral handig als je geliefde heeft gevorderde dementie.
 • Wees voorzichtig bij het ​​gebruik van verwarmingstoestellen. Gebruik geen draagbare kachels in uw dierbare slaapkamer. Als uw geliefde maakt gebruik van een elektrische deken of verwarming pad, houden de controles uit zijn of haar bereik.

Als uw geliefde heeft de neiging om 's nachts opstaan ​​om te drinken, eten of naar het toilet, proberen om deze behoeften te voldoen voordat hij of zij naar bed gaat.

Living veiligheid kamertips

In de belangrijkste leefruimtes:

 • Vermijd rommel. Recycle kranten en tijdschriften. Houd gebieden waar mensen lopen vrij van meubilair. Houd plastic zakken buiten bereik. Beperk prullaria en andere decoratieve objecten. Trimmen grote planten, en verwijder eventuele planten die giftig kunnen zijn indien gegeten.
 • Mark glazen deuren, ramen en meubels. Plaats een sticker op glas bij uw dierbare ooghoogte, indien mogelijk, om hem of haar te helpen zie ruiten.
 • Wees voorzichtig bij het ​​gebruik van open haarden. Laat uw geliefde alleen met een open vuur in de open haard.

Zie ook

Veiligheid in huis tips: voorbereiding voor alzheimer mantelzorg

Badkamer veiligheidstips

In de badkamer:

 • Adres gladde oppervlakken. Plaats slip strips of een mat in het bad en douche. Tenzij de badkamer is voorzien van vloerbedekking, plaatst antislip strips op de vloer in de buurt van het bad, douche, toilet en wastafel, ook.
 • Installeer handgrepen. Place handgrepen bij het ​​toilet en in het bad en douche.
 • Gebruik een kraan deksel in het bad. Een schuimrubber kraan deksel kan helpen voorkomen dat ernstige schade als je geliefde valt in het bad.
 • Installeer een hand-held douchekop. Een plastic douchestoel kan ook helpen om het baden makkelijker.
 • Lock up potentieel gevaarlijke producten of elektrische apparaten. Installeer kindveilige sluitingen op de badkamer kasten en lades om de toegang tot schoonmaakmiddelen of andere potentieel gevaarlijke voorwerpen te beperken. Gebruik kinderbeveiligingssystemen caps op medicatie containers.
 • Verminderen watertemperatuur. Zet de thermostaat op uw boiler tot onder 120 F (48,9 C).
 • Verwijder de deursloten. Overweeg het verwijderen van sloten uit de badkamer deuren om uw geliefde te voorkomen dat per ongeluk zichzelf vergrendelen of haarzelf inch

Wasruimte veiligheidstips

In de wasruimte:

 • Lock up potentieel gevaarlijke producten. Installeer kindveilige sluitingen aan kasten waar je wasmiddel en andere potentieel gevaarlijke benodigdheden te houden.
 • Voorkomen dat de toegang tot de wasmachine en droger. Sluit en vergrendel de deuren en deksels voor de wasmachine en droger. Overweeg het verwijderen van grote knoppen als je geliefde probeert te knoeien met de machines.

Als de wasruimte heeft een deur, overwegen om het op slot.

Garage, schuur en kelder veiligheidstips

In de garage, schuur en kelder:

 • Lock up potentieel gevaarlijke voorwerpen. Installeer kindveilige sluitingen of sloten op kasten waar je blijft gereedschappen, uitrusting, machines, sportartikelen, verf, meststoffen, gas, schoonmaakmiddelen of andere giftige stoffen. Verwijder alle wapens of wapens van uw huis.
 • Lock alle voertuigen. Overweeg bedekken of verwijderen van auto's en fietsen die niet vaak worden gebruikt als uw geliefde heeft gevorderde dementie.

Beschouw vergrendelen van de deuren van deze gebieden.

Outdoor veiligheidstips

Om de veiligheid te garanderen in openlucht:

 • Controleer uitgangen Als uw geliefde maakt gebruik van een rollator of rolstoel, zorg ervoor dat hij of zij in staat zijn om in en uit te komen van uw huis zal zijn -. Indien nodig. Overweeg verbreding deuropeningen of het toevoegen van hellingbanen.
 • Houd stappen veilig. Markeer de randen van traptreden met heldere tape. Houd stappen stevig en gestructureerd om vallen te voorkomen in natte of ijzige weersomstandigheden. Als alternatief voor de stappen, overweeg dan de installatie van een oprit naar uw huis de ingang.
 • Beperk de toegang tot het zwembad. Als je een zwembad of bubbelbad, omring het met een hek. Installeer een hek met een slot. Bedek het zwembad of bubbelbad wanneer het niet in gebruik is.
 • Vermijd rommel. Houd slangen, bladeren en ander vuil uit de loopbruggen.
 • Veilig opslaan van brandstoffen. Verwijder brandstoffen voor uw grill of andere apparatuur wanneer niet in gebruik.

Andere veiligheidsmaatregelen

Daarnaast overwegen om deze veiligheidsmaatregelen in uw hele huis:

 • Bereid je voor noodgevallen. Weergave alarmnummers en uw huisadres in de buurt van alle telefoons.
 • Stel de telefoon thuis en voicemail instellingen. Verlaag het belvolume van uw telefoon thuis om afleiding en verwarring te voorkomen. Stel het antwoordapparaat of de voicemail aan na het laagste aantal ringen op te zetten. Een persoon die de ziekte van Alzheimer zou kunnen zijn niet in staat om berichten te nemen of zou het slachtoffer van uitbuiting telefoon geworden.
 • Gebruik nachtverlichting Plaats nachtverlichting op strategische locaties -. Zoals uw geliefde de slaapkamer en de badkamer - om te voorkomen dat je geliefde van struikelen als hij of zij krijgt 's nachts wakker.
 • Blijf trappen veilig. Installeer lichtschakelaars aan de boven-en onderkant van de trap. Zorg ervoor trappen hebben ten minste een leuning die verder gaat dan de eerste en de laatste stappen. Trap bekleden in tapijt of antislip strips passen. Als uw geliefde heeft problemen met het evenwicht, overwegen de installatie van hekken voor trappen.
 • Installeer rookmelders en koolmonoxidemelders. Leg ze in of nabij de keuken en alle slaapgedeelte. Controleer ze regelmatig om ervoor te zorgen dat ze werken. Als uw geliefde heeft zicht of gehoor problemen, overweeg dan de installatie van een rookmelder met een vibrerende pad of knipperlicht.
 • Controleer de sloten. Controleer of er werken sloten op alle ramen en voor-en achterdeuren. Hou een reserve set huissleutels buitenkant van het huis, voor het geval je geliefde vergrendelt u uit.
 • Adres stopcontacten en elektrische snoeren. Place lampen dicht bij stopcontacten. Cover ongebruikte stopcontacten met kinderbeveiliging pluggen.
 • Behandel gladde of oneffen oppervlakken. Verwijder verstrooien tapijten. Plaats antislip strips of was op hardhout en tegelvloeren.
 • Houd computerapparatuur uit de weg. Als u waardevolle documenten op te slaan op uw computer, de bescherming van de bestanden met wachtwoorden en maak back-upbestanden. Denk aan het monitoren van uw dierbare computergebruik.
Verzorgers. Lock up breekbare of potentieel gevaarlijke benodigdheden.
Verzorgers. Lock up breekbare of potentieel gevaarlijke benodigdheden.

U kunt kopen veel producten of gadgets die nodig zijn voor veiligheid in huis in hardware, elektronica, medische aanbod en winkels voor kinderen. Als u hulp nodig het maken van wijzigingen in uw huis nodig hebt, roep vrienden, een veiligheid in huis professional of een maatschappelijke organisatie.

Vergeet niet, met aandacht voor veiligheid thuis kan helpen uw geliefde zijn of haar onafhankelijkheid te bewaren - en verlichten van de stress van zorgverlening.

Zie ook