Zorgverleners

Alzheimer Mantelzorg: hoe om hulp te vragen

Mantelzorg Alzheimer is niet een een-persoons taak - en de vrienden en geliefden kunnen zijn meer bereid om te helpen dan je zou denken. Hier is te helpen bereiken.

Mantelzorg Alzheimer is een zware baan, en het is te veel voor een persoon om alleen te behandelen. Niemand is uitgerust om te zorgen voor een andere persoon 24 uur per dag, zeven dagen per week. Als je de zorg voor een dierbare die heeft de ziekte van Alzheimer, begrijpen de stress je geconfronteerd - en weten hoe om hulp te vragen.

Wat gebeurt er

Verzorgers. Stel voor specifieke taken.
Verzorgers. Stel voor specifieke taken.

Op het eerste, kunt u in staat om te voldoen aan uw geliefde nodig heeft zelf. Dit kan laatste maanden of zelfs jaren, afhankelijk van hoe snel de ziekte vordert en je eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid. Uiteindelijk, echter, uw geliefde zal meer hulp nodig heeft met alledaagse taken zoals eten, baden en toiletbezoek. En net zoals de fysieke eisen van de zorgverlening te verhogen Alzheimer, zo kan de emotionele tol. Uitdagende dementie-gerelateerd gedrag kan een grote belasting van de coping vaardigheden van zelfs de meest geduldige en begrip verzorger Alzheimer.

Daarnaast kan de aanhoudende stress van zorgverlening Alzheimer invloed op uw eigen gezondheid. De fysieke en emotionele eisen van mantelzorg kan uw immuunsysteem verzwakken, waardoor je meer kans om ziek te worden en te blijven ziek langer. U kunt slecht slapen en hebben moeite tijd vrij voor jezelf. Mantelzorg Alzheimer kan ook het verhogen van uw risico op depressie. Voor je het weet, kan je wegdrijven van je familie en vrienden - op een moment dat je ze het meest nodig hebben.

Zie ook

Alzheimer Mantelzorg: hoe om hulp te vragen

Hoe de last te delen

Alzheimer is een progressieve ziekte met symptomen die erger in de tijd te krijgen. Schouders de last zelf kan de kwaliteit van de zorg die u verstrekt afnemen. Om burn-out verzorger te voorkomen, is het essentieel om uit te reiken voor de ondersteuning. Hier is hulp aan de slag:

  • Worden realistisch. Mantelzorg Alzheimer is veeleisend. Er is alleen zo veel dat je kunt doen op uw eigen. Vergeet niet dat het vragen om hulp niet je onvoldoende of egoïstisch maken.
  • Spreid het uit. Misschien bang dat niemand bereid om je te helpen zal zijn, maar je zult niet weten totdat je het vraagt. Hoewel sommige mensen kunnen inderdaad nee zeggen, bedenk dan dat de meeste van je vrienden en geliefden waarschijnlijk willen helpen, maar gewoon niet weten hoe.
  • Stel voor specifieke taken. Misschien een buurman kon wat yardwork doen of pick-up van uw boodschappen. Een familielid kan rekeningen uitzoeken of vul verzekeringspapieren. Een vriend kan je geliefde te nemen voor een dagelijkse wandeling.
  • Denk aan vaardigheden en interesses. Als een geliefde houdt van koken, vraag hem of haar te helpen met maaltijdbereiding. Een buurman die het leuk vindt om te rijden zou kunnen vervoer naar afspraken bij de dokter. Een vriend die boeken geniet zou voorlezen aan uw geliefde.
  • . Worden opgesteld met specifieke taken De volgende keer dat iemand zegt: "Laat me weten wat ik kan doen om te helpen," bieden een aantal concrete suggesties - of laat de helper kiezen uit een lijst van dingen die gedaan moeten worden. Op die manier kan de taak zijn meer geschikt is voor zijn of haar interesses en tijdsdruk.

Wanneer naar buiten hulp te zoeken

Als je niet kan krijgen genoeg hulp van je vrienden en familie, profiteren van communautaire middelen. Je zou kunnen schrijven uw geliefde in een volwassen dagprogramma, zowel voor de sociale interactie het programma zal je geliefde en de zorgverlening respijt het zal je voorzien. Ook interessant werken met een bureau dat huishoudelijke hulp of assistentie biedt bij dagelijkse taken. Begeleidingsdiensten en steungroepen kan ook helpen omgaan met uw zorgverlening plichten.

Vergeet niet, kan mantelzorg Alzheimer blijven voor jaren. Denk aan het proces als een marathon, geen sprint. Maarschalk uw middelen en vinden elk beetje hulp beschikbaar, zodat u kunt uw krachten te sparen voor de reis. Op de lange termijn, zult u helpen uw geliefde als jezelf.

Zie ook