Zorgverleners

Alzheimer: 7 tips voor medische bezoeken

Reguliere medische zorg is een belangrijk onderdeel van de behandeling van alzheimer. Gebruik deze zeven tips om het meeste van de tijd die je hebt met je geliefde de arts te maken.

Mensen die de ziekte van Alzheimer moet reguliere medische zorg tot een reeks van gezondheids-en gedragsproblemen, sommige in verband met de ziekte van Alzheimer en sommige niet te pakken. Hoe dan ook, indien een lid van uw familie heeft de ziekte van Alzheimer, bent u zeker om veel vragen te hebben - en de beperkte tijd met de arts. Om de meest productieve medische afspraken zorgen, deze zeven tips.

1. Plan wijselijk

Plan afspraken voor uw dierbare beste tijd van de dag en, indien mogelijk, bij het kantoor van de dokter is tenminste druk. Breng water en snacks, en een activiteit je geliefde geniet.

2. Wees voorbereid

Maak een lijst van zaken die u wilt aanpakken met de arts, zoals bezorgdheid over de bijwerkingen van medicijnen of agressief gedrag. Zet uw primaire drie bezwaren aan de top van de lijst, zodat je zeker weet te dekken wat het meest belangrijk voor je. Nemen ook nota van uw dierbare medicijnen, zelfs over-the-counter medicatie en supplementen. U kunt een lijst maken van alles wat je geliefde neemt of breng de gelabelde containers in een zak.

3. Wees specifiek

Wees klaar om vragen over uw dierbare symptomen en gedrag te beantwoorden. Hebt u eventuele wijzigingen in uw dierbare mood opgevallen? Is je geliefde kunnen regelmatige maaltijden te eten? Heeft je geliefde lijken ongemakkelijk te zijn op geen enkele manier? Heeft uw geliefde aangetoond geen agressief gedrag? Naarmate de ziekte vordert, kan uw inzicht de cruciale factor bij het bepalen wat het beste voor uw geliefde te zijn.

Zie ook

Alzheimer: 7 tips voor medische bezoeken

4. Maak notities

Breng een blocnote en pen, zodat u kunt noteren de belangrijkste punten van de verklaring van de arts. Je zou ook het gesprek op uw mobiele telefoon of een ander apparaat op te nemen, zodat u kunt om het later opnieuw te luisteren. Beter nog, breng een vriend of een ander familielid en vraag hem of haar om aantekeningen te maken of te blijven met je geliefde terwijl u notities maakt. Als je niet iets wat de arts zegt dat u begrijpt, vraag om verduidelijking.

Denk ook over tafelschikking in de spreekkamer. Als uw geliefde zit naast de dokter en je zit buiten, kan de arts vragen rechtstreeks tot je geliefde - en je kunt je hoofd knikken om uw dierbare reacties bevestigen of te weerleggen.

5. Denk aan de toekomst

Vraag de arts om te bespreken wat te verwachten in de komende twee jaar. Je zou kunnen vragen over wilsverklaringen, langdurige zorg-of verpleeghuis plaatsing. Je zou ook bespreken hospice of palliatieve zorg. Wetende wat te verwachten kan helpen bij de voorbereiding.

6. Vragen voor verwijzingen of aanbevelingen

Als u hulp nodig hebt, vraag. De arts kan u verwijzen naar verschillende bronnen gemeenschap, zoals maaltijdvoorziening, senior centra, respijtzorg en steungroepen.

7. Gaan onmiddellijk met conflicten

Verzorgers. Alzheimer: 7 tips voor medische bezoeken.
Verzorgers. Alzheimer: 7 tips voor medische bezoeken.

Als iets wat je ergert over een bepaalde afspraak of als er een misverstand ontstaat, bespreek dit dan met de arts meteen. Werken als een team om het probleem op te lossen, in plaats van haasten om artsen te schakelen. Een wijziging kan verwarrend zijn voor je geliefde en schadelijk is voor zijn of haar zorg op de lange termijn.

Medische afspraak checklist (PDF-bestand vereist Adobe Reader )

Zie ook