Zorgverleners

Verzorger depressie: preventie telt

Verzorger depressie kan een tol op u en uw vermogen om de zorg voor uw geliefde. Begrijp de tekenen van verzorger depressie - en weet hoe het te voorkomen.

Mantelzorg is vaak fysiek en emotioneel belastend. In een poging om de best mogelijke zorg te bieden, zou u uw dierbare behoeften zetten voordat uw eigen. Op zijn beurt, zou je gevoelens van verdriet, woede en eenzaamheid te ontwikkelen. Soms kunnen deze emoties zorgverlener leiden tot depressie.

Wat zijn de symptomen van een verzorger depressie?

Verzorgers. Vergeet niet andere relaties.
Verzorgers. Vergeet niet andere relaties.

Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Echter, om te worden gediagnosticeerd met depressie - ook wel ernstige depressie - je moet vijf of meer van de volgende symptomen over een periode van twee weken. Tenminste een van de symptomen moet ofwel een depressieve stemming of verlies van interesse of plezier. Symptomen zijn onder meer:

 • Depressieve stemming het grootste deel van de dag, bijna elke dag, zoals verdrietig, leeg of in tranen
 • Vermindering van interesse of het gevoel geen plezier in alle - of nagenoeg alle - activiteiten het grootste deel van de dag, bijna elke dag
 • Significant gewichtsverlies bij niet dieet, gewichtstoename, vermindering of toename van de eetlust bijna elke dag
 • Slapeloosheid of verhoogde wens om bijna elke dag te slapen
 • Ofwel rusteloosheid of vertraagde gedrag dat kan worden waargenomen door anderen
 • Moeheid of verlies van energie bijna elke dag
 • Gevoelens van waardeloosheid, of bijna elke dag overmatige of ongepaste schuldgevoelens
 • Problemen met het nemen van beslissingen, of problemen met nadenken of concentreren bijna elke dag
 • Terugkerende gedachten aan de dood of zelfmoord of een zelfmoordpoging

Zie ook

Verzorger depressie: preventie telt

Wat kan ik doen als ik te ontwikkelen verzorger depressie?

Als je ervaart tekenen of symptomen van depressie verzorger, raadpleeg dan uw arts of een geestelijke gezondheid provider. Depressie is niet iets wat je gewoon "snap out" van - en onbehandeld, kan depressie leiden tot verschillende emotionele en fysieke problemen. Het kan ook invloed hebben op de kwaliteit van de zorg die u in staat om te voorzien in uw geliefde bent. Echter, de meeste mensen die een depressie hebben een beter gevoel met de hulp van medicatie, psychologische begeleiding of een andere behandeling.

Wat kan ik doen om verzorger depressie te voorkomen?

U kunt actieve stappen ondernemen om verzorger depressie te voorkomen. Bijvoorbeeld:

 • Reiken om hulp. Wacht niet tot je overweldigd voelen om hulp te vragen de zorg voor een dierbare. Als het mogelijk is, krijg je hele familie betrokken bij de planning en het verstrekken van zorg. Zoeken naar respijtdiensten en een verzorger steungroep. Een ondersteunend netwerk kan u te houden van het gevoel geïsoleerd, uitgeput en depressief.
 • Vergeet niet andere relaties Zorgverlening kan tijd weg te nemen van het aanvullen van persoonlijke relaties -. Maar toont geliefden en vrienden je om hen kunt u kracht en hoop geven.
 • Start een tijdschrift. Journaling kan je stemming verbeteren doordat u pijn, woede, angst of andere emoties te uiten.
 • Neem tijd voor jezelf. Deelnemen aan activiteiten die u in staat om te ontspannen en plezier te hebben. Ga naar een film, bekijk een balspel, of deelnemen aan een verjaardagsfeestje of religieuze bijeenkomst. Lichamelijke activiteit en meditatie kunnen ook helpen stress te verminderen.
 • Blijf positief. Caregiving kun je iets terug te geven en een verschil maken in uw dierbare leven. Mantelzorg kan ook nog spirituele betekenis voor u. Focus op deze positieve aspecten van zorgverlening te helpen depressie te voorkomen.

Vergeet niet, als je denkt dat je depressief bent, zoek dan hulp. Een goede behandeling kan u helpen uw beste voelt.

Zie ook