Zorgverleners

Bejaarde ouders: 7 waarschuwingssignalen van gezondheidsproblemen

Bezorgd over de gezondheid van uw bejaarde ouders '? Gebruik deze gids om te meten hoe je bejaarde ouders aan het doen zijn - en wat te doen als ze hulp nodig hebben.

Als je ouders ouder worden, hoe kunt u er zeker van zijn dat ze met succes het verzorgen van zichzelf en gezond blijven? Wanneer u uw bejaarde ouders te bezoeken, stel jezelf de volgende vragen. Vervolgens, indien nodig, maatregelen te nemen om te helpen uw bejaarde ouders hun onafhankelijkheid te behouden.

1. Zijn uw bejaarde ouders de zorg voor zichzelf?

Aandacht besteden aan het uiterlijk van je ouders. Zijn hun kleren schoon? Hebben ze lijken te nemen goed voor zichzelf? Mislukking om bij te blijven met de dagelijkse routines - zoals baden, tandenpoetsen en andere elementaire verzorging - kan duiden dementie, depressie of lichamelijke beperkingen.

Ook aandacht besteden aan huis van je ouders. Worden de lichten werken? Is de hitte op? Zijn de badkamer schoon? Is de werf overwoekerd? Geen grote veranderingen in de manier waarop je ouders doen dingen rond het huis kunnen aanwijzingen geven voor hun gezondheid. Zo zou verschroeide potten betekenen je ouders zijn vergeten over eten koken op het fornuis. Verwaarloosde huishouden kan een teken zijn van depressie, dementie of andere problemen zijn.

2. Zijn uw bejaarde ouders ervaren geheugenverlies?

Iedereen vergeet dingen van tijd tot tijd. Bescheiden geheugenproblemen zijn een vrij algemeen deel van het ouder worden, en soms bijwerkingen van medicijnen of onderliggende aandoeningen bijdragen aan geheugenverlies. Er is een verschil is echter de normale veranderingen in geheugen en het soort geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Overweeg je bejaarde ouders. Zijn geheugen veranderingen beperkt tot misplaatste bril of een af ​​en toe vergeten afspraak? Of zijn geheugen veranderingen meer betrekking, zoals het vergeten voorkomende woorden bij het spreken, verdwalen in bekende buurten of niet in staat om aanwijzingen op te volgen? Als u bezorgd bent over geheugenverlies voor een van je bejaarde ouders, plannen een evaluatie met de arts.

3. Zijn uw bejaarde ouders veilig in hun huis?

Neem eens een kijkje huis van je ouders, een oogje uit voor eventuele rode vlaggen. Doe je ouders moeite met het navigeren van een smalle trap te hebben? Heeft beide ouders recentelijk gedaald? Zijn ze in staat om aanwijzingen te lezen op medicatie containers?

4. Zijn uw bejaarde ouders veilig op de weg?

Rijden kan soms een uitdaging zijn voor oudere volwassenen. Als uw bejaarde ouders in de war raken tijdens het rijden of u zich zorgen over hun vermogen om veilig te rijden bent, is het misschien tijd om te rijden te stoppen. Om u te helpen uw bejaarde ouders hun onafhankelijkheid te behouden, suggereren andere transport opties - zoals het nemen van de bus, met een busje dienst, het huren van een bestuurder of gebruik te maken van andere lokale vervoer.

Zie ook

Bejaarde ouders: 7 waarschuwingssignalen van gezondheidsproblemen

5. Heb je bejaarde ouders verloren gewicht?

Afvallen zonder te proberen kan een teken zijn dat er iets mis te zijn. Voor bejaarde ouders, kan gewichtsverlies worden gerelateerd aan vele factoren, waaronder:

  • Moeilijkheid koken. Je ouders zou kunnen worden met moeite met het vinden van de energie om te koken, grijpen de instrumenten die nodig om te koken, of het lezen van etiketten of instructies op levensmiddelen.
  • Verlies van smaak of geur. Je ouders misschien niet geïnteresseerd in het eten als het voedsel niet smaak of geur zo goed als vroeger.
  • Onderliggende aandoeningen. Soms gewichtsverlies geeft een ernstige onderliggende aandoening, zoals ondervoeding, dementie, depressie of kanker.

Als u bezorgd bent over onverklaarbaar gewichtsverlies voor een van je bejaarde ouders, plannen een evaluatie met de arts.

6. Zijn uw bejaarde ouders in een goed humeur?

Opmerking stemmingen van je ouders en vraag hoe ze zich voelt. Een drastisch anders stemming of visie kan een teken zijn van depressie of andere gezondheidsproblemen zijn. Ook praten met je ouders over hun activiteiten. Zijn ze verbinden met vrienden? Hebben mocht interesse in hobby's en andere dagelijkse activiteiten? Zijn ze betrokken bij organisaties of verenigingen?

Verzorgers. Verlies van smaak of geur.
Verzorgers. Verlies van smaak of geur.

Als je bezorgd bent over stemmingen van je ouders, plannen een evaluatie. Depressie kan op elke leeftijd worden behandeld.

7. Zijn uw bejaarde ouders in staat om rond te komen?

Besteed aandacht aan hoe je ouders lopen. Zijn ze bereid of in staat om de gebruikelijke afstanden lopen? Is knie of heup artrose waardoor het moeilijk te krijgen rond het huis? Zou een van de ouders genieten van een stok of rollator? Kwesties zoals spierzwakte en gewrichtspijn kan het moeilijk maken om te bewegen ook. Als je ouders zijn wankel op hun voeten, misschien dat zij het risico lopen - een belangrijke oorzaak van invaliditeit bij oudere volwassenen.

Actie ondernemen

Er zijn veel stappen die u kunt nemen om de gezondheid van uw bejaarde ouders 'en het welzijn te garanderen, zelfs als je ver weg woont. Bijvoorbeeld:

  • Deel uw zorgen met je ouders. Praat met je ouders open en eerlijk. Wetende dat u bezorgd bent over hun gezondheid zou kunnen geven je ouders de motivatie die ze nodig hebben om een ​​arts te zien of andere wijzigingen aanbrengen. Overweeg ook andere mensen die om je ouders in het gesprek, zoals andere dierbaren, vrienden of geestelijken.
  • Moedigen regelmatige medische check-ups. Als je je zorgen maakt over een ouder gewichtsverlies, depressieve stemming, of andere tekenen en symptomen, moedig uw ouders om een doktersbezoek te plannen. Je zou kunnen bieden aan het schema van de bezoeken uzelf of uw ouders te vergezellen naar de dokter - of naar iemand anders om het bezoek bij te wonen te vinden. Vraag naar de follow-up bezoeken ook.
  • . Adres veiligheidsproblemen Wijs op mogelijke veiligheidsproblemen aan je ouders - maak dan een plan om de problemen aan te pakken. Bijvoorbeeld, misschien je ouders zou kunnen gebruiken van hulpmiddelen om hen te helpen items op hoge planken te bereiken of om hen te helpen stevig op hun voeten blijven. Een hogere toiletzitting of leuningen in de badkamer zou kunnen helpen voorkomen valpartijen.
  • Overweeg thuiszorg. Als je bejaarde ouders problemen hebben met de zorg voor zichzelf, misschien kunt u iemand inhuren om het huis schoon te maken en boodschappen te doen. Een thuiszorg aide kunnen helpen uw ouders met dagelijkse activiteiten, zoals baden en aankleden. Ook interessant Meals on Wheels of andere communautaire diensten. Indien de resterende thuis is te uitdagend, zou u voorstellen verhuizen naar een begeleid wonen voorziening.
  • Contact op met de arts voor advies. Als je ouders te ontslaan uw zorgen, overweeg dan contact op de arts direct. Uw inzichten kan de arts helpen te begrijpen wat te zoeken tijdens de komende bezoeken. Houd in gedachten dat de arts nodig heeft om na te gaan of hij of zij toestemming heeft om met u te spreken over de zorg van je ouders, dat kan onder meer een ondertekende formulier of het afzien van je ouders.
  • Hulp zoeken bij lokale instanties Uw lokale agentschap inzake de vergrijzing -. Welke u kunt vinden via de Eldercare Locator, een openbare dienst van de administratie on Aging - kunt u verbinding met diensten op gebied van je ouders. Bijvoorbeeld, zou de provincie waarin je ouders wonen, hebben maatschappelijk werkers die de behoeften van uw ouders kunnen evalueren en hen in contact te komen met relevante diensten, zoals thuiszorg werknemers en hulp bij maaltijden en vervoer.

Soms bejaarde ouders zullen niet toegeven dat ze helpen om het huis nodig hebt, en anderen niet beseffen dat ze hulp nodig hebben. Dat is waar je vandaan komt inch Herinner je ouders dat je om hen geeft en dat je wilt doen wat het beste is voor hun gezondheid en welzijn, bevorderen, zowel nu als in de maanden en jaren.

Zie ook