Zorgverleners

Zorg voor ouderen: omgaan met weerstand

Zorg voor ouderen kan lastig zijn - vooral als een dierbare is bestand tegen schelen. Begrijpen wat de oorzaak van je geliefde's verzet en hoe u de samenwerking aan te moedigen.

Een van de moeilijkste uitdagingen die je kunt tegenkomen als de zorg voor ouderen is verzet naar zorg. Hoe helpt u een dierbare die geen hulp niet wil? Begrijpen hoe resistentie tegen zorg kan ontwikkelen en strategieën voor het bevorderen van de samenwerking bij de zorg voor ouderen.

Wat veroorzaakt resistentie tegen schelen?

Als uw geliefde is die zorg nodig hebben, wordt hij of zij waarschijnlijk te maken met verlies - lichamelijke schade, geestelijke schade, het verlies van onafhankelijkheid. Het accepteren van zorg kan betekenen opgeven privacy en het aanpassen aan nieuwe routines. Als gevolg daarvan, kan je geliefde angstig en kwetsbaar, boos gevoel dat hij of zij hulp of schuldig over het idee om een ​​last voor familie en vrienden nodig heeft. Bovendien, uw geliefde kan een koppig zijn, hebben psychische problemen of gewoon denken dat het een teken van zwakte om hulp te accepteren. Hij of zij kan ook zorgen te maken over de bijbehorende kosten.

Wat is de beste manier om een ​​geliefde over de behoefte aan zorg te benaderen?

Als u vermoedt dat uw geliefde zal zijn tegen schelen - of van familie, andere nauwe contacten of een dienst - u aarzelen om het onderwerp kunnen zijn. Om te communiceren met je geliefde over zijn of haar behoefte aan zorg:

 • Kies een moment dat u en uw geliefde ontspannen zijn. Dit maakt het makkelijker voor u en uw geliefde te luisteren naar elkaar en spreken uw gedachten.
 • Stel vragen over uw dierbare voorkeuren. Dit zal u helpen zorgen voor de soort hulp je geliefde wil. Wat voor soort zorg heeft uw geliefde wilt of nodig hebt? Heeft uw geliefde hebben een voorkeur over welke familielid of wat voor soort service biedt zorg? Terwijl u misschien niet in staat om al uw dierbare wensen tegemoet te komen, is het belangrijk om hiermee rekening kan houden.
 • Roep dan de hulp van familieleden. Familie en vrienden in staat zijn om u te helpen te overtuigen van uw geliefde om hulp te accepteren.
 • Ga er niet vanuit dat je geliefde niet in staat is om zorg voorkeuren bespreken. Terwijl uw geliefde kan zijn ziek, kan hij of zij nog zorg voorkeuren en in staat zijn om een aantal beslissingen over de zorg te maken. Als uw geliefde heeft moeite met het begrijpen van je, moet u uw uitleg en de beslissingen die je verwacht hem of haar te maken te vereenvoudigen.
 • Geef niet op. Als je geliefde niet wil het onderwerp de eerste keer dat je het te brengen, probeer het later opnieuw te bespreken.

Zie ook

Zorg voor ouderen: omgaan met weerstand

Wat zijn de meest effectieve strategieën voor het beheer van de weerstand tegen schelen?

Verzorgers. Kies een moment dat u en uw geliefde ontspannen zijn.
Verzorgers. Kies een moment dat u en uw geliefde ontspannen zijn.

Het krijgen van een vergrijzende geliefde om hulp te aanvaarden kan moeilijk zijn. Om de samenwerking te bevorderen, zou je:

 • Stel voor een proefvaart. Niet vragen uw geliefde om een definitief besluit te nemen over de aard van de zorg die hij of zij meteen ontvangt. Een proefvaart zal een aarzelend geliefde een kans om de wateren te testen en ervaar de voordelen van bijstand.
 • Roep dan de hulp van een professional. Uw geliefde kan zijn meer bereid om te luisteren naar het advies van een arts, advocaat of zorgmanager over het belang van het ontvangen van zorg.
 • Verklaar uw behoeften. Overweeg om je geliefde om zorg te accepteren om uw leven een beetje makkelijker te maken. Herinner uw geliefde dat je soms zult moeten beiden een compromis over bepaalde kwesties.
 • Kies je gevechten. Focus op de grote foto. Vermijd het vechten met je geliefde over kleine problemen die verband houden met zijn of haar zorg.
 • Leg uit hoe zorg onafhankelijkheid kunnen verlengen. Accepteren wat hulp kunnen helpen uw geliefde te blijven in zijn of haar huis voor zo lang mogelijk.
 • Help je geliefde gaan met het verlies van zelfstandigheid. Leg je geliefde die verlies van onafhankelijkheid is niet een persoonlijk falen. Help je geliefde om actief te blijven, onderhouden relaties met zorgzame vrienden en familie en nieuwe fysisch geschikte interesses te ontwikkelen.

Houd in gedachten dat deze strategieën niet passend kan zijn bij het omgaan met een geliefde die dementie heeft.

Wat kan gedaan worden?

Als uw geliefde blijft zorg te weerstaan ​​en is zichzelf in gevaar te brengen, moet u maatregelen nemen om zijn of haar gezondheid en veiligheid te beschermen. Overwegen om een ​​advocaat over ouderenzorg kwesties.

Weerstand tegen zorg is een uitdaging die veel zorgverleners geconfronteerd. Door het houden van uw geliefde betrokken bij beslissingen over zijn of haar verzorging en uitleggen van de voordelen van de bijstand, kunt u in staat om te helpen uw geliefde voelen zich meer comfortabel over hulp accepteren.

Zie ook