Zwanger worden

Zwangerschapstests: kunt u vertrouwen op de resultaten?

Zou je zwanger kunnen zijn? krijgen antwoorden op veelgestelde vragen over zwangerschapstests.

Het nemen van een zwangerschapstest kan zenuwslopend zijn, vooral als je niet zeker weet of u kunt vertrouwen op de resultaten. Weten wanneer en hoe u een zwangerschapstest te nemen - evenals enkele van de mogelijke valkuilen van thuis testen.

Wanneer moet ik nemen een zwangerschapstest?

Veel thuis zwangerschapstests beweren zo vroeg als de eerste dag van een gemiste periode nauwkeurig zijn - of zelfs eerder. Voor de meest betrouwbare resultaten echter wachten tot een week na een gemiste periode.

Kort na een bevruchte eicel hecht aan uw baarmoederslijmvlies, het hormoon humaan choriongonadotrofine (HCG) begint de productie in de placenta en komt in je bloedbaan en urine. Tijdens de vroege zwangerschap, het HCG in je bloed stijgt snel - vaak verdubbelt elke twee tot drie dagen. Veel thuis zwangerschapstests betrouwbaar kan dit hormoon een week op te sporen in de urine na een gemiste periode. Dagen eerder, echter, sommige thuis zwangerschapstests misschien niet zo nauwkeurig.

Als het belangrijk is om je zwangerschap te bevestigen meteen, vraag uw zorgverzekeraar over een bloedtest op te sporen HCG. Het bloed test, die kan worden gedaan in kantoren meeste zorgverleners, is gevoeliger dan de urinetest.

Zijn er verschillende soorten van thuis zwangerschapstests?

Verschillende soorten van thuis zwangerschapstests zijn beschikbaar. Bij de meeste tests, je houd het uiteinde van een peilstok in je urinestraal of dompel de peilstok in een container van de verzamelde urine gedurende vijf tot 10 seconden. Een paar minuten later, de peilstok onthult het testresultaat - vaak als een plus-of minteken, een lijn of lijnen, een kleurverandering, of de woorden "zwanger" of "niet zwanger" op een strip of scherm.

Houd in gedachten dat instructies kunnen verschillen van set naar set. Lees de instructies zorgvuldig door voordat u de test te nemen. Als je vragen hebt over hoe je de test af te leggen of te interpreteren van de resultaten hebben, contact opnemen met de fabrikant. Kijk voor een gratis nummer of de website van de fabrikant op de verpakking instructies.

Hoe nauwkeurig zijn thuis zwangerschapstests?

Veel thuis zwangerschapstests claimen 99 procent accuraat op de dag dat je mist je periode. Hoewel het onderzoek suggereert dat sommige zwangerschapstests niet consequent spotten zwangerschap dit vroege, zwangerschapstests worden betrouwbaar geacht bij gebruik volgens de aanwijzingen op de verpakking een week na een gemiste periode.

Zie ook

Zwangerschapstests: kunt u vertrouwen op de resultaten?

Kon medicijnen interfereren met de testresultaten?

Vruchtbaarheid drugs of andere medicijnen die HCG bevatten kunnen interfereren met zwangerschapstest resultaten. Echter, de meeste medicijnen, waaronder antibiotica en de pil, geen invloed op de nauwkeurigheid van zwangerschapstests.

Kan een positief resultaat verkeerd zijn?

Hoewel zeldzaam, is het mogelijk om een ​​positief resultaat te krijgen van een zwangerschapstest als je niet echt zwanger. Dit staat bekend als een vals-positief.

Een vals-positief zou kunnen gebeuren als je had een zwangerschap verlies kort na de bevruchte eicel die aan uw baarmoederslijmvlies (biochemische zwangerschap) of u een zwangerschapstest te snel na het nemen van een vruchtbaarheid geneesmiddel dat HCG bevat. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of menopauze ook zou kunnen bijdragen aan misleidende testresultaten.

Kon een negatief resultaat verkeerd zijn?

Zwanger worden. Neem te vroeg de test.
Zwanger worden. Neem te vroeg de test.

Het is mogelijk om een ​​negatief resultaat van een zwangerschapstest krijgt als je daadwerkelijk zwanger bent. Dit staat bekend als een vals-negatieve - en het is veel waarschijnlijker dan is een vals-positief. Je zou kunnen krijgen een vals-negatieve als u:

  • Doe de test te vroeg. Hoe eerder na een gemiste periode dat u een zwangerschapstest te nemen, hoe moeilijker het is om de test op te sporen HCG. Voor de meest nauwkeurige resultaten, neem de test een week na een gemiste periode - wanneer het niveau van HCG in je urine is het meest waarschijnlijk worden afgelezen. Als je niet zo lang wachten, vraag uw zorgverzekeraar voor een bloedonderzoek.
  • Controleer de testresultaten te snel. Zorg ervoor dat u de test tijd om te werken te geven. Overweeg een timer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Gebruik verdunde urine. Drinken van te veel vocht voordat u een zwangerschapstest kan een vals-negatief resultaat leiden. Voor de meest nauwkeurige resultaten, neem de proef eerste ding in de ochtend - als uw urine is de meest geconcentreerde.

Wat gebeurt er nu?

Op basis van uw testresultaten, overwegen de volgende stappen:

  • Uw huis zwangerschapstest positief is, of je hebt een paar thuis zwangerschapstests genomen en gekregen gemengde resultaten. Maak een afspraak met uw zorgverzekeraar. Je moet misschien een bloedtest of bekkenexamen om uw zwangerschap te bevestigen. Hoe eerder je zwangerschap is bevestigd, hoe eerder je kunt beginnen met prenatale zorg.
  • Uw huis zwangerschapstest is negatief Als je menstruatie niet begint, herhaalt u de test in een paar dagen of een week -. Vooral als je nam de test vóór of kort na een gemiste periode.
  • Je blijft negatieve testresultaten te krijgen, maar je menstruatie begint niet of je nog steeds denkt dat u zwanger zou kunnen zijn. Neem contact op met uw zorgverzekeraar. Vele factoren kunnen leiden tot gemiste periodes, waaronder ziekte, zware inspanning, gewichtsverlies, stress en hormonale onevenwichtigheden. Als je niet zwanger bent, kan uw zorgverzekeraar u helpen uw menstruatiecyclus weer op de rails te krijgen.

Zie ook