Zwanger worden

Symptomen van de zwangerschap: wat gebeurt er meteen

De eerste symptomen van de zwangerschap kan in de eerste paar weken na de conceptie. Hier is wat je zou kunnen ervaren, van misselijkheid en gevoelige borsten tot duizeligheid en stemmingswisselingen.

Zou je zwanger kunnen zijn? Het bewijs is in de zwangerschapstest. Maar zelfs voordat je mist een periode, je zou vermoeden - of hopen - dat je zwanger bent. Voor sommige vrouwen, vroege tekenen en symptomen van zwangerschap beginnen in de eerste paar weken na de conceptie. Weten de eerste tekenen van zwangerschap.

Klassieke symptomen van de zwangerschap

Naast een gemiste periode, kan de eerste tekenen en symptomen van de zwangerschap zijn:

  • Tender, gezwollen borsten. Vroeg in de zwangerschap hormonale veranderingen kunnen je borsten teder, gevoelig of pijnlijk maken. Of je borsten kunnen voelen voller en zwaarder.
  • Misselijkheid met of zonder braken. Ochtendmisselijkheid, die kan toeslaan op elk moment van de dag of nacht, begint soms al drie weken na de conceptie. Hoewel de oorzaak van misselijkheid tijdens de zwangerschap is niet duidelijk, zwangerschap hormonen waarschijnlijk een rol spelen. Kunnen zwangere vrouwen ook vinden dat geuren die nooit de moeite genomen ze voor nu misselijkheid veroorzaken.
  • Vaak plassen. Misschien vindt u zelf plassen vaker dan normaal.
  • Vermoeidheid. Vermoeidheid scoort ook hoog onder de vroege symptomen van de zwangerschap. Tijdens de vroege zwangerschap, niveaus van het hormoon progesteron stijgen - wat kan u slaperig maken.
  • Aversies of hunkeren naar voedsel. Als je zwanger bent, zou je jezelf het verschijnen van uw neus op bepaalde voedingsmiddelen. Hunkeren naar voedsel komen vaak voor, ook. Net als de meeste andere symptomen van de zwangerschap, kunnen deze voorkeuren voedsel worden gekalkt tot hormonale veranderingen.

Zie ook

Symptomen van de zwangerschap: wat gebeurt er meteen

Andere symptomen van de zwangerschap

Soms zijn de symptomen van de zwangerschap zijn minder vertrouwd of vanzelfsprekend. Als je zwanger bent, kun je ervaren:

  • Lichte bloeden. Soms kan een kleine hoeveelheid van spotting of vaginale bloeding is een van de eerste tekenen van zwangerschap. Bekend als implantatie bloeden maar het gebeurt wanneer de bevruchte eicel hecht aan het slijmvlies van de baarmoeder - ongeveer 10 tot 14 dagen na de bevruchting. Implantatie bloeden algemeen duurt kort en komt rond de tijd van de menstruatie. Echter, implantatie bloeden is meestal veel lichter dan de menstruatie.
  • Kramp. Sommige vrouwen ervaren een milde baarmoeder kramp vroeg in de zwangerschap.
  • Stemmingswisselingen. De vloed van hormonen in je lichaam in het begin van de zwangerschap kan je ongewoon emotioneel en huilerig. Stemmingswisselingen zijn ook vaak voor.
  • Duizeligheid. Zwangerschap zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden en uw bloeddruk te laten vallen. Als gevolg hiervan, zou je jezelf gevoel in het hoofd of duizelig.
  • Constipatie. Hormonale veranderingen veroorzaken uw spijsvertering te vertragen, wat kan leiden tot constipatie.

Bovendien, je basale lichaamstemperatuur - je temperatuur wanneer u voor het eerst wakker in de ochtend - zou kunnen zorgen voor een vroege aanwijzing over de zwangerschap. Basale lichaamstemperatuur stijgt licht kort na de ovulatie en blijft op dat niveau tot uw volgende menstruatie. Als u al in kaart brengen van uw basale lichaamstemperatuur te bepalen wanneer je ovuleert, kon zijn voortdurende verhoging van meer dan twee weken betekenen dat je zwanger bent.

Ben je echt zwanger?

Zwanger worden. Tender, gezwollen borsten.
Zwanger worden. Tender, gezwollen borsten.

Helaas zijn deze symptomen zijn niet uniek voor zwangerschap. Sommigen kunnen aangeven dat je ziek of dat je menstruatie gaat beginnen. Ook kunt u zwanger zijn zonder het ervaren van een van deze symptomen.

Toch, als je mist een periode of merkt dat een van de tip-offs op deze lijsten, wilt u misschien een zwangerschapstest te nemen - vooral als je niet het bijhouden van je menstruele cyclus of als het sterk varieert van een maand tot het volgende. Als uw huis zwangerschapstest positief is, een afspraak maken met uw zorgverzekeraar. Hoe eerder je zwangerschap is bevestigd, hoe eerder je kunt beginnen met prenatale zorg.

Zie ook