Zwanger worden

Zwangerschap na 35: gezonde moeders, gezonde baby's

Overweegt u zwangerschap na 35? begrijpen van de problemen voor oudere moeders - en weten wat er nodig is om een ​​gezonde zwangerschap te hebben.

Als je ouder dan 35 bent en hopen om zwanger te worden, je bent in goed gezelschap. Veel vrouwen zijn het uitstellen van de zwangerschap goed in hun jaren '30 en daarbuiten - en het leveren van gezonde baby's. Nemen speciale zorg kan helpen geef je baby de beste start.

Begrijp de risico's

Zwanger worden. Het kan langer duren om zwanger te raken.
Zwanger worden. Het kan langer duren om zwanger te raken.

De biologische klok is een feit van het leven, maar er is niets magisch over leeftijd 35. Het is gewoon een leeftijd waarop verschillende risico geworden discussie waardig. Bijvoorbeeld:

 • Het kan langer duren om zwanger te worden. Je bent geboren met een beperkt aantal eieren. Als u uw vroege jaren '30 komen, zou je eieren dalen in kwaliteit - en je zou minder vaak ovuleren, zelfs als je nog steeds regelmatig periodes. Van een oudere vrouw eitjes ook bevrucht worden niet zo gemakkelijk als van een jongere vrouw eieren. Betekent dit dat je niet zwanger kunnen worden? Natuurlijk niet. Het kan gewoon langer duren. Als je ouder dan 35 bent en zijn niet in staat om zwanger zes maanden geweest, vraag dan uw zorgverzekeraar om advies.
 • Je hebt meer kans op een meerlingzwangerschap te hebben. De kans op een tweeling neemt toe met de leeftijd. Het gebruik van kunstmatige voortplantingstechnieken - zoals in vitro fertilisatie - ook een rol kan spelen. Aangezien deze procedures doorgaans verbeteren ovulatie, zijn ze meer kans om te leiden tot een tweeling of andere veelvouden.
 • Je hebt meer kans op zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen. Dit type diabetes treedt alleen op tijdens de zwangerschap, en het is vaker voor naarmate vrouwen ouder worden. Strakke controle van de bloedsuikerspiegel door middel van voeding, lichamelijke activiteit en andere lifestyle maatregelen is essentieel. Soms is medicatie nodig ook. Onbehandeld, gestational diabetes leiden een baby te groot worden - dat de kans op verwondingen toeneemt tijdens de bevalling.
 • Je hebt meer kans op een hoge bloeddruk te ontwikkelen tijdens de zwangerschap Sommige studies suggereren dat een hoge bloeddruk die ontstaat tijdens de zwangerschap -. Vóór 20 weken (chronische hypertensie), na 20 weken (zwangerschapshypertensie) of na 20 weken en vergezeld van eiwit in de urine (pre-eclampsie) - wellicht vaker voor bij oudere vrouwen. Uw zorgverzekeraar zal zorgvuldig controleren uw bloeddruk en uw baby's groei en ontwikkeling. Moet u mogelijk medicatie te nemen of te leveren uw baby voordat je uitgerekende datum om complicaties te voorkomen.
 • Je zou een keizersnede nodig Oudere moeders hebben een hoger risico op zwangerschap-gerelateerde complicaties die zouden kunnen leiden tot een C-sectie levering, zoals placenta previa -. Een aandoening waarbij de placenta blokkeert de baarmoederhals. Arbeid problemen hebben de neiging vaker voor te komen in de eerste keer moeder ouder dan 35.
 • Het risico op chromosoomafwijkingen is hoger. Baby's van oudere moeders hebben een hoger risico op bepaalde chromosoom problemen, zoals het syndroom van Down.
 • Het risico op een miskraam is groter. Het risico op een miskraam verhoogt ook als je ouder wordt, misschien te wijten aan de hogere kans op chromosomale afwijkingen.

De leeftijd van uw baby's biologische vader kan ook risico's opleveren. Men zou een daling van de vruchtbaarheid te beginnen in hun late jaren '30 ervaren. Sommige onderzoek suggereert dat kinderen die geboren zijn voor mannen 40 jaar en ouder hebben een hoger risico op autisme dan doen kinderen der mensen jonger dan 30. A 2010 studie suggereert ook een verhoogd risico op autisme bij kinderen van een koppel waarin de vader ouder is dan 40 en de moeder is jonger dan 30. Verder onderzoek is echter nodig. Mannen ouder dan 50 hebben meer kans om kinderen te krijgen met bepaalde aangeboren afwijkingen, zoals de botgroei aandoening achondroplasie, als gevolg van leeftijd-gerelateerde genetische mutaties. Het risico op cognitieve stoornissen kunnen ook hoger zijn voor kinderen van oudere vaders. In een studie van 2009, kinderen geboren aan oudere mannen scoorden iets lager op tests meten van de concentratie, geheugen, lezen en redeneren vaardigheden door leeftijd 7.

Zie ook

Zwangerschap na 35: gezonde moeders, gezonde baby's

Gezonde keuzes te maken

Een goede verzorging van jezelf is de beste manier om zorg te dragen voor uw baby. Besteed speciale aandacht aan de basis:

 • Maak een vooroordeel afspraak. Maak een afspraak met uw zorgverzekeraar voordat u zwanger ervoor zorgen dat uw lichaam wordt voorbereid op de taak die voor ons. Hij of zij zal uw algehele gezondheid te beoordelen en levensstijl veranderingen die uw kansen kunnen verbeteren voor een gezonde zwangerschap en baby te bespreken. Het vooroordeel aanstelling is een geweldige tijd om eventuele problemen die u zou kunnen hebben over vruchtbaarheid of zwangerschap op jouw leeftijd aan te pakken. Vraag naar de beste manieren om de kansen op zwangerschap te verhogen - en opties als u problemen bedenken.
 • Trachten op regelmatige prenatale zorg. Tijdens de zwangerschap, regelmatige prenatale bezoeken helpen uw zorgverlener controleren uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Vermeld tekenen of symptomen die u betreffen, zelfs al lijken ze dom of onbelangrijk. Praten met uw zorgverzekeraar is waarschijnlijk uw gedachten op hun gemak.
 • Eet een gezond dieet. Tijdens de zwangerschap, zul je meer foliumzuur, calcium, ijzer, eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen nodig. Als je al het eten van een gezond dieet, keep it up. Een dagelijkse prenatale vitamine - idealiter starten van een paar maanden voor de conceptie - kan helpen bij het invullen eventuele lacunes.
 • Gewichtstoename wijselijk verkrijgen van de juiste hoeveelheid gewicht kan je baby's gezondheid te ondersteunen -. En maken het makkelijker om de extra pondjes kwijt na levering. Een gewichtstoename van 25 tot 35 pond (ongeveer 11 tot 16 kg) wordt vaak aanbevolen voor vrouwen die een gezond gewicht voor de zwangerschap. Als je te zwaar bent voordat je zwanger te worden, moet u wellicht minder gewichtstoename. Als je een tweeling of drieling, moet u wellicht meer gewichtstoename. Werk met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat goed is voor jou.
 • Blijf lichamelijk actief zijn. Tenzij uw zorgverzekeraar anders zegt, kan de zwangerschap een geweldige tijd om actief te zijn. Regelmatige lichamelijke activiteit kan helpen verlichten of zelfs voorkomen ongemak, boost je energie niveau en het verbeteren van uw algehele gezondheid. Misschien wel het beste van alles, kan het u helpen voor te bereiden op arbeid en bevalling door het verhogen van uw uithoudingsvermogen en spierkracht. Krijg uw zorgverzekeraar's OK voor het starten of voortzetten van een trainingsprogramma, vooral als u een onderliggende aandoeningen.
 • Vermijd risicovolle stoffen. Alcohol, tabak en illegale drugs zijn verboden tijdens de zwangerschap. Verwijder eventuele medicatie of supplementen met uw zorgverzekeraar voor tijd.
 • Meer informatie over prenatale tests voor chromosomale afwijkingen. Diagnostische tests, zoals de vlokkentest en de vruchtwaterpunctie geven informatie over uw baby chromosomen of het risico van specifieke chromosomale afwijkingen, maar dragen ook een klein risico op een miskraam. Uw zorgverzekeraar kan u helpen om dit risico af te wegen tegen de waarde die u plaatst in het kennen van de testresultaten. Hoewel de meeste prenatale testen gewoon bevestigen dat een baby gezond is, is het belangrijk om voor te bereiden op andere mogelijkheden.

Kijk naar de toekomst

De keuzes die je nu maakt - zelfs vóór de conceptie - kan een blijvend effect op je baby. Denken van de zwangerschap als een kans om uw baby te voeden en voor te bereiden op de spannende veranderingen vooruit.

Zie ook