Zwanger worden

Voorbereiding op de zwangerschap: als je diabetes hebt

Zwangerschap en diabetes hoeft niet een riskante combinatie. Door het opstellen van voor de zwangerschap, kunt u de kans op het leveren van een gezonde baby te stimuleren. Hier is hoe.

Als u diabetes - zowel type 1 of type 2 - en u denkt over het hebben van een baby, kunt u misschien zorgen over de risico's. Om je geest op hun gemak, krijg serieus over de voorbereiding op de zwangerschap. Controle van uw bloedsuikerspiegel en het maken van gezonde keuzes voor de zwangerschap kan u helpen de gezondste start te geven van uw baby.

Begin met een checkup

De eerste stap in de voorbereiding op de zwangerschap is om uw zorgverzekeraar te zien voor een consult. Vermeld uw interesse in de zwangerschap. Als u orale diabetes medicatie te nemen, moet u mogelijk overschakelen op insuline of andere veranderingen in uw diabetes behandeling plan voordat je zwanger. Andere wijzigingen in de medicatie kan net zo goed nodig. Bijvoorbeeld, sommige medicijnen - waaronder bepaalde geneesmiddelen om hoge bloeddruk of nierproblemen te behandelen - wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Als u een hoge bloeddruk of tekenen van hart-, oog-, zenuw-of nierziekte - of andere diabetes complicaties die kunnen worden verergerd door zwangerschap - voorbereiding op de zwangerschap kan onder behandeling vóór de conceptie.

Uw zorgverzekeraar kan ook voorstellen plannen vooroordeel afspraken met een verloskundige die is gespecialiseerd in risicovolle zwangerschappen, een diabetes opvoeder, een diëtiste of andere specialisten.

Focus op de bloedsuikerspiegel controle

Controle van uw bloedsuikerspiegel is de beste manier om diabetes complicaties te voorkomen. Als je de voorbereiding voor de zwangerschap, bloedsuiker controle is belangrijker dan ooit - zelfs maanden voordat je zwanger te worden.

Je baby's hersenen, het ruggenmerg, hart en andere organen beginnen met het vormen van kort na de conceptie, zelfs voordat je weet dat je zwanger bent. Als je een slechte controle van de bloedsuiker tijdens de vroegste dagen van de zwangerschap, het risico op miskraam en het risico van geboorteafwijkingen uw baby's - met name die die de hersenen, het ruggenmerg en het hart - te verhogen. Echter, als u uw bloedsuikerspiegel te beheren voordat je zwanger en tijdens de zwangerschap, uw kansen van het hebben van een gezonde baby zijn bijna hetzelfde als wanneer je geen diabetes had.

Uw zorgverzekeraar zal u helpen uw doelgroep bloedsuikerspiegel bereik vast te stellen. Hij of zij zal ook uw diabetes behandeling plan te evalueren en te overwegen eventuele wijzigingen die nodig kunnen zijn om het te verbeteren. Bijvoorbeeld, kunnen sommige vrouwen de voorbereiding voor de zwangerschap te overwegen het gebruik van een insulinepomp of het verhogen van het aantal insuline-injecties om de bloedsuikerspiegel controle te verbeteren. Het doel is om je bloedsuikerspiegel zo normaal mogelijk te houden.

Vergeet niet gezond-eten principes

Uw diabetes dieet bevat waarschijnlijk veel fruit, groenten en volle granen. U kunt eten hetzelfde voedsel als je de voorbereiding voor de zwangerschap. Als u problemen ondervindt bij het houden van uw bloedsuikerspiegel in uw streefwaarden of wilt u overtollige kilo's te verliezen vóór de zwangerschap, raadpleeg een diëtiste. Hij of zij kan u helpen uw diabetes maaltijd plan om uw pre-zwangerschap behoeften aan te passen.

Zwanger worden. Voorbereiding op de zwangerschap: als je diabetes hebt.
Zwanger worden. Voorbereiding op de zwangerschap: als je diabetes hebt.

Te helpen vullen geen voedingswaarde hiaten, neem prenatale vitamines die foliumzuur bevatten - idealiter starten van een paar maanden voor de conceptie.

Zie ook

Voorbereiding op de zwangerschap: als je diabetes hebt

Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine

Fysieke activiteit is een ander belangrijk onderdeel van uw diabetes behandeling plan. Tijdens uw vooroordeel afspraak, krijgt van uw arts op OK om te oefenen. Kies dan voor activiteiten die u genieten, zoals wandelen, zwemmen of stationaire fietsen. Wat het meest belangrijk is het maken van fysieke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Streef naar minimaal 150 minuten per week van matige aërobe activiteit - op basis van Ministerie van Volksgezondheid en Human Services richtlijnen voor lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Als je niet actief zijn geweest voor een tijdje, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen.

Vergeet niet dat lichamelijke activiteit van invloed op de bloedsuikerspiegel. Controleer uw bloedsuikerspiegel vóór en na elke activiteit, vooral als u insuline gebruikt. U nodig heeft om een ​​hapje te eten voor de training om te voorkomen dat een lage bloedsuikerspiegel. Als u gebruik maakt van een insulinepomp, moet u de basale snelheid aan te passen voor de oefening.

Weet je wat off-limits

Als je de voorbereiding van de zwangerschap, niet doen:

  • Overslaan doses insuline of andere medicatie
  • Roken
  • Drinken alcohol
  • Gebruik van illegale drugs

Het is ook belangrijk om stress onder controle te houden. Te veel stress kan interfereren met uw bloedsuikerspiegel en maakt het moeilijker om goed voor jezelf te nemen - en uw baby.

Geduld loont

Voorbereiding op de zwangerschap kan een aantal maanden en meerdere bezoeken naar uw zorgverzekeraar. In feite, de Europese Diabetes Association raadt aan behoud van een goede controle van de bloedsuiker voor drie tot zes maanden voordat u probeert zwanger te worden. Uw zorgverzekeraar wilt u misschien een specifieke hemoglobine A1C niveau te bereiken - een weerspiegeling van uw bloedsuikerspiegel in de afgelopen twee tot drie maanden - vóór de zwangerschap.

Totdat uw zorgverzekeraar geeft u het groene licht voor de zwangerschap, vergeet niet om een ​​betrouwbare methode van anticonceptie te gebruiken. Een gezondere zwangerschap is het wachten waard.

Zie ook