Zwangerschap week per week

Zwangerschap gewichtstoename: wat is gezond?

Het bevorderen van de ontwikkeling van uw baby op de weg vrijmaakt voor de post-zwangerschap gewicht te verliezen, hier is waarom zwangerschap gewichtstoename kwesties.

Leuk vinden of niet, de zwangerschap gewichtstoename is onvermijdelijk. Je baby's groei en ontwikkeling afhankelijk zijn. Eten voor twee is niet een licentie om twee keer zoveel als normaal eten, echter. Gebruik gezonde leefgewoonten om uw zwangerschap gewichtstoename onder controle, ondersteuning van uw baby's gezondheid en het gemakkelijker maken om de extra pondjes kwijt na levering.

Zwangerschap richtlijnen gewichtstoename

Er is geen one-size-fits-all benadering van de zwangerschap gewichtstoename. Hoeveel gewicht je nodig hebt om te winnen hangt af van verschillende factoren, waaronder uw pre-zwangerschap gewicht en de body mass index (BMI). Uw gezondheid en uw baby's gezondheid ook een rol spelen. Werk met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat goed is voor jou.

Beschouw deze algemene richtlijnen voor zwangerschap gewichtstoename:

Pre-zwangerschap gewicht Aanbevolen gewichtstoename
Ondergewicht (BMI kleiner dan 18,5) 28-40 pond (ongeveer 13 tot 18 kg)
Normaal gewicht (BMI 18,5 tot 24,9) 25 tot 35 pond (ongeveer 11 tot 16 kg)
Overgewicht (BMI 25-29,9) 15 tot 25 pond (ongeveer 7 tot 11 kg)
Zwaarlijvig (BMI 30 of meer) 11 tot 20 pond (ongeveer 5-9 kg)

Als je bij je hebt tweeling of andere veelvouden

Als je bij je hebt tweeling of andere veelvouden, zult u waarschijnlijk nodig hebt om meer gewicht te krijgen. Nogmaals, werken met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat goed is voor jou.

Beschouw deze algemene richtlijnen voor zwangerschap gewichtstoename als je een tweeling:

Pre-zwangerschap gewicht Aanbevolen gewichtstoename
Normaal gewicht (BMI 18,5 tot 24,9) 37 tot 54 pond (ongeveer 17 tot 25 kg)
Overgewicht (BMI 25-29,9) 31-50 pond (ongeveer 14-23 kg)
Zwaarlijvig (BMI 30 of meer) 25-42 pond (ongeveer 11 tot 19 kg)

Als je te zwaar bent

Overgewicht vóór de zwangerschap verhoogt het risico op verschillende zwangerschapscomplicaties, zoals zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk. Hoewel een zekere mate van zwangerschap gewichtstoename wordt aanbevolen voor vrouwen die overgewicht of obesitas voor de zwangerschap, wat onderzoek suggereert dat vrouwen die zwaarlijvig zijn veilig minder gewicht kan winnen dan de richtlijnen adviseren. Werk met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat het beste is in uw geval en om uw gewicht te beheersen tijdens de zwangerschap.

Bovendien, vergeet niet dat als u meer dan de aanbevolen hoeveelheid tijdens de zwangerschap te krijgen en je hoeft niet het gewicht te verliezen nadat de baby geboren is, de overtollige kilo's het verhogen van uw levenslange risico's gezondheid. Het verkrijgen van te veel gewicht tijdens de zwangerschap kan ook het risico van gezondheidsproblemen van uw baby te verhogen bij de geboorte en obesitas bij kinderen.

Als je ondergewicht

Zwangerschap week per week. Zwangerschap gewichtstoename: wat is gezond?
Zwangerschap week per week. Zwangerschap gewichtstoename: wat is gezond?

Als je ondergewicht hebt, is het essentieel om een ​​redelijke hoeveelheid gewicht te krijgen, terwijl je zwanger bent. Zonder het extra gewicht, kan je baby eerder of kleiner dan verwacht worden geboren.

Zie ook

Zwangerschap gewichtstoename: wat is gezond?

Waar komt de zwangerschap gewichtstoename te gaan?

Laten we zeggen dat je baby weegt 7 of 8 pond (ongeveer 3-3,6 kilogram). Dat goed is voor een aantal van uw zwangerschap gewichtstoename. Hoe zit het met de rest? Hier is een overzicht steekproef:

 • Baby: 7-8 pond (ongeveer 3-3,6 kg)
 • Grotere borsten: 2 £ (ongeveer 1 kilogram)
 • Grotere baarmoeder: 2 £ (ongeveer 1 kilogram)
 • Placenta: 1 1/2 pond (ongeveer 0,7 kg)
 • Vruchtwater: 2 £ (ongeveer 1 kilogram)
 • Verhoogde bloedvolume: 3 tot 4 pond (ongeveer 1,4-1,8 kg)
 • Toegenomen volume vloeistof: 3 tot 4 pond (ongeveer 1,4-1,8 kg)
 • Vetreserves: 6 tot 8 pond (ongeveer 2,7-3,6 kg)

Zetten op de pond

In het eerste trimester, de meeste vrouwen niet te veel gewicht te krijgen - dat is goed nieuws als je moeite hebt met ochtendmisselijkheid.

Als je begint aan een gezond of normaal gewicht, moet u slechts een paar kilo (minder dan 2 kilo) krijgen in de eerste paar maanden van de zwangerschap. U kunt dit doen met een extra 150 tot 200 calorieën per dag, over het bedrag in 6 ounces (170 gram) van magere fruityoghurt.

Gestage gewichtstoename is belangrijker in het tweede en derde trimester - vooral als je begint op een gezond gewicht of je ondergewicht. Dit betekent vaak het verkrijgen van 3 tot 4 pond (ongeveer 1,4-1,8 kg) per maand tot de bevalling. Een extra 300 calorieën per dag - de helft van een broodje en een glas magere melk - zou kunnen zijn genoeg om u te helpen dit doel te bereiken. Als u uw zwangerschap ondergewicht begon, kan uw zorgverzekeraar uw dieet en fysieke activiteit beoordelen en suggereren stimuleren van uw calorieën meer.

Het menu

Het zou gemakkelijk zijn om calorieën toe te voegen aan uw dieet met junk food te zijn, maar dit zal niet geef je baby de voedingsstoffen die hij of zij nodig heeft. Het is belangrijker om te overeten te voorkomen en maak voedselrijke keuzes. Beschouw deze suggesties:

 • Verhandelen wit brood en pasta voor de volkoren variant.
 • Kies een salade met vetarme dressing of zwarte bonen in plaats van een hamburger en frietjes.
 • Eet gesneden fruit in plaats van een cookie.
 • Kies sappen verrijkt met calcium en andere voedingsstoffen.

Werken met uw zorgverzekeraar

Uw zorgverzekeraar zal in de gaten houden van uw gewicht. Doe je deel door het eten van een gezond dieet en het houden van uw prenatale afspraken. Om uw zwangerschap gewichtstoename op koers te houden, kan uw zorgverzekeraar bieden suggesties voor het stimuleren van calorieën of terugschroeven als dat nodig is.

Zie ook