Zwangerschap week per week

Zwangerschap en astma: het beheren van uw klachten

Astma tijdens de zwangerschap kan gezondheidsrisico's opleveren voor u en uw baby. Weet hoe je triggers te vermijden en te gebruiken medicatie veilig.

Astma is een chronische longaandoening. Als je zwanger bent, kan astma een invloed hebben op uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Ontdek wat u moet weten over astma en zwangerschap.

Waarom is astma tijdens de zwangerschap een punt van zorg?

Als je het effectief behandelen van uw astma en het is goed onder controle tijdens de zwangerschap, is er weinig of geen risico op astma-gerelateerde complicaties. Echter, kunnen ernstige of slecht gecontroleerde astma tijdens de zwangerschap het risico op verschillende problemen te verhogen, waaronder:

 • Zuurstoftekort voor de baby
 • Ochtendmisselijkheid
 • Vaginale bloeding
 • Hoge bloeddruk en eiwit in de urine na 20 weken van de zwangerschap (pre-eclampsie)
 • Beperkte groei van de foetus
 • Gecompliceerde arbeid
 • Noodzaak voor een C-sectie
 • Vroeggeboorte
 • Laag geboortegewicht

In extreme gevallen kan de baby's leven in gevaar.

Kan de zwangerschap maakt astma erger?

Astma is ingedeeld in vier categorieën, van minst tot meest ernstige. Vaak heeft de zwangerschap geen invloed op de ernst van astma. Voor sommige vrouwen echter astma verbetert tijdens de zwangerschap. Wanneer dit gebeurt, de verbetering is meestal geleidelijk als de zwangerschap vordert. Het is ook mogelijk voor astma erger worden tijdens de zwangerschap, met symptomen meestal toenemende tijdens week 29 tot week 36 van de zwangerschap.

Het is niet duidelijk waarom de symptomen van astma te verbeteren bij sommige vrouwen en verergeren in anderen tijdens de zwangerschap. Echter, het is mogelijk dat sommige vrouwen ervaren slechtere astmasymptomen laat in de zwangerschap, omdat ze stoppen met het innemen van hun medicijnen na zwangerschap. Alle wijzigingen die u aan uw medicatie routine kan ook invloed hebben op de ernst van uw astma symptomen.

Is het veilig om astma-medicatie te nemen tijdens de zwangerschap?

Geen medicatie je neemt tijdens de zwangerschap kan invloed hebben op uw baby. Er is bezorgdheid geuit over het gebruik van systemische glucocorticoïden, die een aandoening waarbij de baby's bijnieren niet genoeg van bepaalde hormonen te produceren direct na de geboorte (neonatale bijnierinsufficiëntie) kunnen veroorzaken. Echter, kunnen de meeste astma medicijnen veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Ook is het veiliger om astma-medicijnen te nemen tijdens de zwangerschap dan het is om de symptomen van astma of een astma-aanval te ervaren. Als je problemen hebt met ademhalen, kan je baby niet genoeg zuurstof krijgen.

Als u medicatie om uw astmasymptomen onder controle tijdens de zwangerschap nodig hebt, zal uw zorgverzekeraar de veiligste medicatie op het meest geschikte dosering voorschrijven. Neem de medicatie precies zoals voorgeschreven. Stop niet met het nemen van de medicatie of de dosering op uw eigen. Afhankelijk van het soort medicatie je neemt en je symptomen, kan uw zorgverlener in staat zijn om uw astma onder controle te controleren tijdens uw prenatale bezoeken. In andere gevallen moet u uw huisarts of astma specialist gedurende de zwangerschap te raadplegen.

Als je een cursus van allergie shots vóór de zwangerschap gestart, kunt u de opnamen blijven tijdens de zwangerschap. Echter, het begin van een cursus van allergie shots tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. Vooral vroeg in de loop van de therapie - allergie shots kan een gevaarlijke allergische reactie bekend als anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie tijdens de zwangerschap kan fataal zijn voor zowel moeder als baby.

Zal ik speciale tests nodig?

Als je slecht hebben gecontroleerd of matige tot ernstige astma of je bent herstellende van een ernstige astma-aanval, kan uw zorgverzekeraar een reeks echo's vanaf week 32 van de zwangerschap aan te raden om uw baby's groei en de activiteit te controleren. Tijdens een echografie, zijn hoge-frequentie geluidsgolven gebruikt om beelden van de baby in de baarmoeder te produceren.

Een prenatale testen gebruikt om te controleren op een baby welzijn - als uw astmasymptomen krijgt steeds erger, kan uw zorgverzekeraar elektronische foetale bewaking of een biofysisch profiel aanraden. De test combineert foetale hartslag monitoring en echografie. Tijdens een biofysische profiel, wordt een baby hartslag, ademhaling, beweging, spierspanning en vruchtwater vloeistofniveau geëvalueerd.

Uw zorgverzekeraar kan ook adviseren dat u aandacht besteden aan het feit of uw baby.

Zie ook

Zwangerschap en astma: het beheren van uw klachten

Wat moet ik doen als voorbereiding op de zwangerschap?

Als u astma, plannen een vooroordeel afspraak met de zorgverlener die zullen omgaan met je zwangerschap, evenals uw huisarts, allergoloog, longarts of andere leden van uw gezondheidszorg team. Ze zullen evalueren hoe goed je bent het beheren van uw astma en eventuele behandeling van wijzigingen die u nodig heeft om te maken vóór de zwangerschap begint te overwegen. Omdat de symptomen van astma kan toenemen tijdens de zwangerschap, zal uw gezondheidszorg team nauwlettend uw conditie.

Wat kan ik doen om complicaties te voorkomen?

Een goede verzorging van jezelf is de beste manier om zorg te dragen voor uw baby. Bijvoorbeeld:

 • Houd uw prenatale afspraken. Bezoek uw zorgverzekeraar regelmatig door uw zwangerschap. Deel vragen of opmerkingen die u zou kunnen hebben. Logeren op de hoogte kan helpen verlichten angst, die astma kunnen verergeren.
 • Neem uw ​​medicatie zoals voorgeschreven. Als u zich zorgen maakt over de medicijnen die je neemt, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar.
 • Voorkomen en beheersen triggers. Vermijd blootstelling aan tweedehands rook en andere potentiële irriterende stoffen, zoals schimmels, pollen, stof en dierlijke huidschilfers. Als fysieke activiteit is een astma-trigger voor je, kan uw zorgverzekeraar kunnen behandelingen adviseren om uw klachten te verminderen.
 • Controle gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) GERD -. Een chronische spijsverterings ziekte die zure reflux en maagzuur veroorzaakt - kan verergeren de symptomen van astma. Als je de ontwikkeling van GERD, verminderen van de symptomen door het opvoeren van het hoofd van uw bed, het eten van kleinere maaltijden, wacht ten minste drie uur na het eten alvorens te liggen en het vermijden van voedingsmiddelen die lijken op brandend maagzuur veroorzaken.
 • Weet je wat off-limits. Als u rookt, vraag uw zorgverzekeraar om u te helpen stoppen. Roken kan leiden tot astma, en roken verergeren tijdens de zwangerschap kan leiden tot gezondheidsproblemen voor u en uw baby veroorzaken.
 • Herkennen waarschuwingsborden. Zorg ervoor dat u weet de vroege tekenen en symptomen die uw astma erger wordt, zoals hoesten, beklemming op de borst, kortademigheid of een piepende ademhaling. Praat met uw zorgverzekeraar, huisarts of astma-specialist over thuis behandelingen en wanneer om medische hulp te zoeken.

Hoe zit het met de bevalling?

De meeste vrouwen hebben geen grote astmasymptomen tijdens de bevalling ervaren. Toch wordt continue foetale bewaking tijdens de bevalling aanbevolen voor alle vrouwen die astma hebben.

Zwangerschap week per week. Houd uw prenatale benoemingen.
Zwangerschap week per week. Houd uw prenatale benoemingen.

Als je met astma-medicatie, blijven doen tijdens de bevalling.

Zal ik in staat zijn om borstvoeding te geven mijn baby?

Borstvoeding wordt gestimuleerd voor vrouwen die astma hebben - zelfs als je medicatie te nemen.

Zal mijn baby te hebben astma?

Een aantal factoren wordt gedacht om een ​​persoon de kans op het ontwikkelen van astma, met inbegrip van het hebben van een bloedverwant te verhogen - zoals een ouder of broer of zus - die astma heeft en het hebben van een moeder die tijdens de zwangerschap rookten. Zorg ervoor dat uw baby arts te praten over eventuele problemen die u zou kunnen hebben over uw baby's gezondheid.

Astma hoeft niet tot gezondheidsproblemen voor u of uw baby veroorzaken tijdens de zwangerschap. Werk met uw zorgverzekeraar om te begrijpen hoe u uw klachten te beheren en het bevorderen van een gezonde zwangerschap.

Zie ook