Zwangerschap week per week

Zwangerschap en diabetes: waarom lifestyle telt

Zwangerschap en diabetes presenteert unieke uitdagingen. Denk aan het doel - strakke controle van de bloedsuiker - en wat u kunt doen om dit te bereiken.

Als u diabetes - hetzij type 1 of type 2 - zwangerschap presenteert unieke uitdagingen. Uiteraard zorgen over de gevolgen van diabetes zou kunnen hebben op uw gezondheid en uw baby's gezondheid je bent. Er is veel dat je kunt doen om een ​​gezonde zwangerschap te bevorderen, echter. Hier is wat je moet weten over zwangerschap en diabetes - en het leveren van een gezonde baby.

Zwangerschap en diabetes: uw gezondheidszorg team

Uw diabetes zorgteam bestaat waarschijnlijk een endocrinoloog of andere diabetes specialist, een diabetes opvoeder en een diëtiste. Naarmate je zwangerschap vordert, kan uw gezondheidszorg team helpt u uw bloedsuikerspiegel te beheren en uw diabetes behandeling plan aan te passen als dat nodig is.

Zwangerschap week per week. Verminderen het risico op een miskraam en doodgeboorte.
Zwangerschap week per week. Verminderen het risico op een miskraam en doodgeboorte.

Tijdens de zwangerschap, moet u wellicht andere specialisten te raadplegen, alsmede:

 • Een verloskundige. Kies een verloskundige die handvatten hoog risico zwangerschappen en heeft verzorgd andere zwangere vrouwen die diabetes hebben. Uw verloskundige zal zorgvuldig controleren uw gezondheid en uw baby's gezondheid gedurende de zwangerschap.
 • Een oogarts. Een oogarts kan diabetes gerelateerde schade aan de kleine bloedvaten in je ogen, die tijdens de zwangerschap kan de voortgang bewaken.
 • Een kinderarts. Misschien wilt u ook een relatie met de arts die zorg zal dragen voor uw baby nadat hij of zij geboren is vast te stellen.

Het doel: strakke bloedglucose onder controle

Controle van uw bloedsuikerspiegel is de beste manier om diabetes complicaties te voorkomen. In feite, als het gaat om zwangerschap en diabetes, bloedsuiker controle is belangrijker dan ooit.

Goede controle van de bloedsuiker tijdens de zwangerschap kan:

 • Verminderen het risico op een miskraam en doodgeboorte Goede controle van de bloedsuiker verlaagt het risico op een miskraam en doodgeboorte -. Primaire zorgen voor de zwangerschap en diabetes.
 • Verminderen het risico van vroeggeboorte. Hoe beter uw bloedglucose onder controle, hoe minder kans je hebt om te gaan in vroeggeboorte.
 • Verminderen het risico op aangeboren afwijkingen. Goede controle van de bloedsuiker tijdens de vroege zwangerschap vermindert risico op geboorteafwijkingen uw baby's, met name die die de hersenen, ruggengraat en het hart.
 • Verminderen het risico van overtollige groei. Als je een slechte controle van de bloedsuiker, kan extra glucose de placenta passeren. Dit activeert uw baby alvleesklier extra insuline, wat kan leiden tot uw baby te groot (macrosomie) groeien te maken. Een groot de baby maakt vaginale bevalling moeilijk en zet de baby een risico op letsel tijdens de geboorte.
 • Voorkomen complicaties voor moeder Goede controle van de bloedsuiker verlaagt het risico op hoge bloeddruk, pre-eclampsie -. Dat is een hoge bloeddruk en teveel eiwit in de urine na 20 weken van de zwangerschap - en andere potentieel ernstige zwangerschapscomplicaties.
 • Voorkomen complicaties voor de baby. Soms baby's van moeders die diabetes hebben ontwikkeld een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) kort na de geboorte, omdat hun eigen insulineproductie is hoog. Goede bloedsuikerspiegel kan helpen bevorderen van een gezonde bloedsuikerspiegel voor je baby, maar ook gezonde niveaus van calcium en magnesium in het bloed. Goede controle van de bloedsuiker helpt ook voorkomen dat een gelige verkleuring van de huid en ogen (geelzucht) na de geboorte.

Zie ook

Zwangerschap en diabetes: waarom lifestyle telt

Het actieplan

Uw diabetes gezondheidszorg team zal u helpen uw doelgroep bloedsuikerspiegel bereik vast te stellen. Dan is het aan u om gezonde keuzes te maken en volg uw diabetes behandeling plan.

Vergeet niet de basics:

 • . Controleer uw bloedsuikerspiegel vaak Frequente bloedsuiker controle - misschien tot zeven of meer keren per dag - kan u helpen lage bloedsuiker en een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie) te voorkomen. Vergeet niet, het beheersen van uw bloedsuikerspiegel is de beste manier om een ​​gezonde zwangerschap te bevorderen en voorkomen van diabetes complicaties.
 • Neem insuline of andere medicatie zoals voorgeschreven. Hoewel orale diabetes medicijnen soms worden gebruikt tijdens de zwangerschap, kan uw zorgverzekeraar raden overschakelen op insuline in plaats daarvan. Sommige medicijnen - waaronder bepaalde geneesmiddelen om hoge bloeddruk of nierproblemen te behandelen - wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.
 • Wees flexibel. Je nodig hebt om uw insulinedosering aan te passen, afhankelijk van uw bloedsuikerspiegel, wat je eet, of je overgeven en verschillende andere factoren zijn. Uw stadium van de zwangerschap zaken, ook. Gedurende de laatste drie maanden van de zwangerschap, bijvoorbeeld hormonen die door de placenta naar de baby helpen groeien kan het effect van insuline te blokkeren in je lichaam. Als gevolg hiervan, kunt u meer insuline nodig dan normaal.
 • Vergeet niet gezond-eten principes. Jouw diabetes dieet bevat waarschijnlijk veel fruit, groenten en volle granen. Hoewel u dezelfde voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap kan eten, kan uw zorgverzekeraar of geregistreerde diëtist wijzigingen in uw maaltijd plan stel voor om u te helpen problemen met een lage bloedsuikerspiegel of hoge bloedsuikerspiegel te vermijden. Het is ook belangrijk om prenatale vitamines met foliumzuur te nemen.
 • Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Fysieke activiteit is een ander belangrijk onderdeel van uw diabetes behandeling plan, zelfs tijdens de zwangerschap. Ontvang uw zorgverzekeraar is OK om te oefenen. Kies dan voor activiteiten die u genieten, zoals wandelen, zwemmen of stationaire fietsen. Streef naar minimaal 150 minuten per week van matige aërobe activiteit - op basis van Ministerie van Volksgezondheid en Human Services richtlijnen voor lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Als je niet actief zijn geweest voor een tijdje, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen. Vergeet ook niet dat lichamelijke activiteit van invloed op de bloedsuikerspiegel. Controleer uw bloedsuikerspiegel vóór en na elke activiteit, vooral als u insuline gebruikt. Mogelijk moet u een hapje eten of aanpassen van uw insulinepomp basale snelheid voor de training om te voorkomen dat een lage bloedsuikerspiegel.
 • Regelmatige prenatale controles. Uw zorgverzekeraar kan regelmatig echo's of andere prenatale screening tests raden om uw baby's groei en ontwikkeling te volgen.

Vergeet niet, uw gezondheidszorg team is er om u te helpen uw bloedsuikerspiegel te beheren en complicaties te voorkomen. Als u vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om hulp te vragen.

Arbeid en bevalling: wat te verwachten

Uw gezondheidszorg team helpt u de beste tijd en veiligste manier om uw baby te leveren bepalen. Soms arbeid mag natuurlijk beginnen. In andere gevallen wordt de arbeid vroeg opgewekt om het risico op complicaties voor moeder of baby. Tijdens de bevalling, zal uw gezondheidszorg team nauwlettend uw bloedsuikerspiegel en uw insulinedosering aan te passen. Als uw baby is te groot, een inductie niet succesvol is of u zich complicaties voordoen, die u nodig heeft om uw baby te leveren door C-sectie.

Na de bevalling zal uw aandacht richten op je baby - maar het is nog steeds belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Blijven vaak uw bloedsuikerspiegel dient te controleren, vooral als je borstvoeding geeft. Het houden van jezelf gezond is het beste wat je voor je baby kan doen.

Zie ook