Zwangerschap week per week

Hoge bloeddruk en zwangerschap: de feiten kennen

Hoge bloeddruk en zwangerschap is niet noodzakelijk een gevaarlijke combinatie. Hier is wat je moet weten om te zorgen voor jezelf - en je baby.

Hoge bloeddruk (hypertensie) tijdens de zwangerschap - of u de aandoening te ontwikkelen voor of na de conceptie - vereist speciale zorg. Hier is wat je moet weten over hoge bloeddruk en zwangerschap.

Waarom is hoge bloeddruk een probleem tijdens de zwangerschap?

Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap brengt verschillende risico's, waaronder:

 • Verminderde bloedtoevoer naar de placenta. Dit vermindert de baby toevoer van zuurstof en voedingsstoffen, mogelijk vertragen van de baby's groei en het vergroten van de kans op een laag geboortegewicht.
 • Abruptio placentae. Met deze aandoening, de placenta voortijdig scheidt van de baarmoeder. Abruptio placentae kan de baby van zuurstof beroven en veroorzaken zware bloedingen bij de moeder.
 • Vroeggeboorte. Soms wordt een vroeggeboorte nodig om te voorkomen dat potentieel levensbedreigende complicaties.
 • Toekomstige cardiovasculaire ziekte vrouwen die pre-eclampsie te ontwikkelen. - Een ernstige aandoening gekenmerkt door hoge bloeddruk en eiwit in de urine na 20 weken zwangerschap - kunnen een verhoogd risico van cardiovasculaire ziekte later in het leven, hoewel hun bloeddruk weer normaal na levering.

Zijn er verschillende soorten van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap?

Soms hoge bloeddruk is aanwezig vóór de zwangerschap. In andere gevallen, hoge bloeddruk zich tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld:

 • Chronische hypertensie. Als hoge bloeddruk ontwikkelt voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap, maar voor 20 weken of langer duurt dan 12 weken na de bevalling, het is bekend als chronische hypertensie.
 • Zwangerschapshypertensie. Als hoge bloeddruk ontwikkelt na 20 weken van de zwangerschap, is het bekend als zwangerschapshypertensie. Zwangerschapshypertensie verdwijnt meestal na de bevalling.
 • Pre-eclampsie. Soms chronische hypertensie of zwangerschapshypertensie leidt tot pre-eclampsie, een ernstige aandoening gekenmerkt door hoge bloeddruk en eiwit in de urine na 20 weken van de zwangerschap. Onbehandeld, kan pre-eclampsie leiden tot ernstige - zelfs fatale - complicaties voor moeder en baby.

Wat heb ik nodig om te weten over preëclampsie?

Waarschuwingssignalen van pre-eclampsie - die geleidelijk kan ontwikkelen of staking plotseling, vaak in de laatste weken van de zwangerschap - kunnen zijn:

 • Aanhoudende hoofdpijn
 • Stoornissen in het gezichtsvermogen, waaronder wazig zien, lichtflitsen, gevoeligheid voor licht en verlies van het gezichtsvermogen
 • Pijn in de bovenbuik, meestal aan de rechterkant
 • Plotselinge gewichtstoename, meestal meer dan 5 pond (2,3 kg) per week

Zwelling (oedeem), vooral in het gezicht en de handen veelal vergezeld preëclampsie ook. Zwelling wordt niet als een betrouwbare teken van preeclampsia, echter, omdat het komt ook in veel normale zwangerschappen.

Als u tekenen van pre-eclampsie te ontwikkelen, zullen u en uw baby nauwlettend worden gevolgd. Soms wordt geadviseerd bedrust of ziekenhuisopname. De enige remedie voor pre-eclampsie is levering van de baby.

Is het veilig om de bloeddruk medicatie te nemen tijdens de zwangerschap?

Geen medicatie je neemt tijdens de zwangerschap kan invloed hebben op uw baby. Hoewel sommige medicijnen die gebruikt worden om de bloeddruk te verlagen als veilig worden beschouwd tijdens de zwangerschap, anderen - zoals angiotensin-converting enzyme (ACE)-remmers, angiotensine receptor blokkers (ARB's) en renineremmers - zijn over het algemeen vermeden tijdens de zwangerschap.

Behandeling is echter belangrijk. Het risico op een hartaanval, doet beroerte en andere problemen in verband met hoge bloeddruk niet verdwijnen tijdens de zwangerschap. En hoge bloeddruk kan gevaarlijk zijn voor uw baby, ook. Als je medicijnen om je bloeddruk onder controle tijdens de zwangerschap nodig hebt, zal uw zorgverzekeraar de veiligste medicatie op het meest geschikte dosis voorschrijven. Neem de medicatie precies zoals voorgeschreven. Stop niet met het nemen van de medicatie of de dosering aan te passen op uw eigen.

Zie ook

Hoge bloeddruk en zwangerschap: de feiten kennen

Wat moet ik doen als voorbereiding op de zwangerschap?

Als u een hoge bloeddruk, plannen een vooroordeel afspraak met de zorgverlener die zullen omgaan met je zwangerschap. Ook een ontmoeting met andere leden van uw gezondheidszorg team, zoals uw huisarts of cardioloog. Ze zullen evalueren hoe goed je bent het beheren van uw hoge bloeddruk en een behandeling wijzigingen die u nodig heeft om te maken vóór de zwangerschap begint te overwegen. Als je te zwaar bent, kan uw zorgverzekeraar raden het verliezen van de overtollige kilo's voordat u probeert zwanger te worden.

Wat kan ik tijdens de prenatale bezoeken verwachten?

Tijdens de zwangerschap, zult u uw zorgverzekeraar vaak zien. Uw gewicht en bloeddruk zal bij elk bezoek worden gecontroleerd, en je zou frequente bloed-en urineonderzoek nodig.

Uw zorgverzekeraar zal nauwlettend toezien op uw baby's gezondheid als goed. Veelvuldige echo's kunnen worden gebruikt om uw baby's groei en ontwikkeling te volgen. Foetale hartslag kan worden gebruikt voor het evalueren van uw baby welzijn. Uw zorgverzekeraar kan ook aan de controle van uw baby's dagelijkse bewegingen.

Wat kan ik doen om complicaties te voorkomen?

Een goede verzorging van jezelf is de beste manier om zorg te dragen voor uw baby. Bijvoorbeeld:

 • Houd uw prenatale afspraken. Bezoek uw zorgverzekeraar regelmatig door uw zwangerschap.
 • Neem uw ​​bloeddruk medicatie zoals voorgeschreven. Uw zorgverzekeraar zal de veiligste medicatie op het meest geschikte dosis voorschrijven.
 • Blijf actief. Volg de aanbevelingen van uw zorgverzekeraar voor lichamelijke activiteit. Houd er echter rekening mee, dat bedrust zou kunnen worden aanbevolen als u tekenen van pre-eclampsie te ontwikkelen.
 • Eet een gezond dieet. Beperk de hoeveelheid natrium in uw dieet, en neem uw ​​prenatale vitamines.
 • Bewaak uw gewicht Het verkrijgen van een gezonde hoeveelheid gewicht -. Vaak 25 tot 35 pond (ongeveer 11 tot 16 kg) - ondersteunt uw baby's groei en ontwikkeling. Er is geen one-size-fits-all benadering van de zwangerschap gewichtstoename, dat wel. Werk met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat goed is voor jou.
 • Weet je wat off-limits. Vermijd roken, alcohol en illegale drugs. Praat met uw zorgverzekeraar voordat u een over-the-counter medicatie.

Als je had hoge bloeddruk voordat je zwanger raakte, hebben een geschiedenis van pre-eclampsie, zwaarlijvig, zwanger zijn met meer dan een baby, zijn jonger dan 20 of ouder dan 40, of andere aandoeningen, zoals diabetes, je bent op verhoogd risico op pre-eclampsie. Uw zorgverzekeraar kan een lage dosis aspirine therapie voorschrijven tijdens je zwangerschap om uw risico op het ontwikkelen van de aandoening te verminderen.

Hoe zit het met de bevalling?

Uw zorgverzekeraar kan inducerende arbeid suggereren een paar dagen voor je uitgerekende datum om complicaties te voorkomen. Als je pre-eclampsie of andere complicaties te ontwikkelen, zou inductie zelfs eerder nodig zijn. Als u een ernstige pre-eclampsie, zou u medicatie voorgeschreven krijgen tijdens de bevalling te helpen aanvallen te voorkomen. In sommige gevallen kan een keizersnede noodzakelijk zijn.

Zal ik in staat zijn om borstvoeding te geven mijn baby?

Zwangerschap week per week. Verminderde bloedtoevoer naar de placenta.
Zwangerschap week per week. Verminderde bloedtoevoer naar de placenta.

Borstvoeding wordt gestimuleerd voor de meeste vrouwen die een hoge bloeddruk, zelfs degenen die medicatie nemen. Bespreek eventuele medicatie aanpassingen je nodig hebt om van tevoren te maken met uw zorgverzekeraar. Soms een alternatieve bloeddruk medicatie wordt aanbevolen. Uw zorgverzekeraar kan ook aan geen borstvoeding te geven direct nadat u uw medicijnen in te nemen.

Zie ook