Zwangerschap week per week

Bedrust tijdens de zwangerschap: de feiten

Bedrust tijdens de zwangerschap wordt soms voorgeschreven om te helpen complicaties te voorkomen. Hier is wat je moet weten over bedrust, van bijwerkingen aan het maken van het beste van te maken.

Als je zwanger bent, kan een recept voor een verblijf in bed voor dagen of weken lijkt een welkome onderbreking. U kunt ontspannen terwijl iemand anders verzorgt de klusjes. In werkelijkheid echter, bedrust tijdens de zwangerschap kan problemen opleveren. Je zou niet kunnen gaan naar werk, winkelen voor boodschappen of vrienden te ontmoeten voor een film staat. Als je op volledige bedrust tijdens de zwangerschap, zou je niet eens in staat zijn om te douchen of eten zitten.

Bedrust is niet een bewezen middel voor het voorkomen van zwangerschap complicaties of vroeggeboorte. Toch is bedrust soms voorgeschreven als een bescherming. Begrijp de complicaties die bedrust zou kunnen maken tijdens de zwangerschap nodig is en hoe om te gaan.

Wanneer bedrust tijdens de zwangerschap zou kunnen worden aanbevolen

Bedrust tijdens de zwangerschap verhoogt de bloedtoevoer naar de placenta en kan een lichte stijging van een baby geboortegewicht. Uw zorgverzekeraar kan een periode van bedrust adviseren op elk moment tijdens de zwangerschap als u:

 • Hoge bloeddruk
 • Vaginale bloedingen of problemen met de placenta
 • Een incompetente cervix - een aandoening waarbij de cervix waarschijnlijk geopend (verwijden) voortijdig
 • Contracties of andere tekenen of symptomen van vroeggeboorte
 • Een twee-of meerlingen
 • Tekenen, symptomen of testresultaten aangeeft groei problemen met de baby

Wat bedrust betekent

In sommige gevallen, bedrust tijdens de zwangerschap betekent simpelweg het verlagen van uw niveau van activiteit voor een periode van tijd. Je zou kunnen vrij bewegen over het huis, zo lang als je vermijden tillen kinderen en het doen van zwaar huishoudelijk werk zijn. Afhankelijk van de eisen van uw werk, kunt u zelfs in staat zijn om te blijven werken.

In andere gevallen, bedrust richtlijnen zijn strenger. Je zou kunnen hebben in een zittende of liggende positie de meeste van de tijd te blijven, alleen opstaan ​​om het toilet of douche te gebruiken. Je zou niet worden toegestaan ​​om zelfs licht huishoudelijk werk werken of doen totdat de baby is geboren.

Als uw zorgverlener schrijft totale bedrust tijdens de zwangerschap, moet u op uw zij liggen allen tijde - ook wanneer je eet. Persoonlijke hygiëne zou worden beperkt tot sponsbaden en een ondersteek. Dit type van bedrust zou ziekenhuisopname vereisen.

Zie ook

Bedrust tijdens de zwangerschap: de feiten

Begrijp bedrust bijwerkingen

Zwangerschap week per week. Help oudere kinderen passen.
Zwangerschap week per week. Help oudere kinderen passen.

Als je op bedrust tijdens de zwangerschap, gewrichtspijn en spierpijn waarschijnlijk. Bedrust kan ook het risico op bloedstolsels verhogen, vooral in de aderen in je benen. Verminderde botmassa kan een zorg zijn als goed.

Emotioneel, zou je het gevoel opgesloten of geïsoleerd. Stemmingswisselingen, schuldgevoelens, angst en depressie komen vaak voor - en uw partner zou hetzelfde voelen. Kinderopvang is vaak een bron van stress, en je kinderen zou kunnen voelen angstig of verward. Als u niet in staat bent om te werken, kan de financiën een bron van zorg geworden ook.

Na de bevalling, kunnen de effecten van spier-en cardiovasculaire deconditionering hangen - het vertragen van uw vermogen om terug te gaan naar uw gebruikelijke activiteiten.

Ken de regels

Als uw zorgverlener raadt bedrust tijdens de zwangerschap, vragen veel vragen om ervoor te zorgen dat u inzicht in de regels.

 • Timing. Waarom moet ik bedrust? Wanneer zal het beginnen? Zullen de beperkingen worden opgeheven als mijn symptomen verbeteren?
 • Positie. Is het OK om te gaan zitten? Voor hoe lang? Kan ik de trap? Toen ik liggen, heb ik nodig om een ​​bepaalde positie te gebruiken? Wat kan ik doen om te voorkomen dat bloedstolsels?
 • Persoonlijke hygiëne. Is het OK om op te staan ​​om het toilet te gebruiken, neem een douche of mijn haar wassen?
 • Activiteit. Is het OK om te dineren aan de tafel? Kan ik wasgoed vouwen of doe andere lichte klusjes? Kan ik een auto rijden? Is het OK om zachte stretching of andere vormen van lichaamsbeweging te doen?
 • Sex. Is het OK om seks te hebben? Hoe zit het met orale seks? Masturbatie? Orgasmes?

Maken het beste van maken

Vergeet niet dat elke dag van bedrust tijdens de zwangerschap brengt je op een dag dichter bij de levering. In de tussentijd eens naar deze tips:

 • Get georganiseerd Zorg dat alles wat je nodig hebt is binnen handbereik -. Zoals een telefoon, laptop computer of andere elektronische apparaten, een koeler gevuld met water en gezonde snacks, weefsels, lippenbalsem, hand doekjes, de afstandsbediening, boeken en tijdschriften, het schrijven materiaal, en extra kussens en dekens.
 • Beat verveling. Email, tekst of brieven schrijven naar je vrienden. Foto's ordenen of start een plakboek. Brei de baby een trui. Lees je een weg door de bestseller lijst. Leren ontspanningstechnieken voor arbeid. Plan weekmenu's en boodschappenlijstjes. De balans van de chequeboek, de rekeningen te betalen en update uw familie budget. Shop voor baby goederen online.
 • Blijf lenig. Als uw zorgverlener goedkeurt, tijd vrij voor stretching of andere zachte oefeningen.
 • . Hulp aanvaarden Als vrienden en geliefden te vragen wat ze kunnen doen, worden bereid met een lijst van specifieke taken - het maaien van het gazon, boodschappen doen, het samenstellen van de wieg, het schoonmaken van de badkamer, het nemen van de kinderen naar het park of gewoon houden van je bedrijf.
 • Help oudere kinderen passen Als u nog andere kinderen, zorgen voor zoveel stabiliteit als je kunt -. Of het nu een gewone baby-sitter in de ochtend, een favoriete tante op te halen van school of weekend bezoek van opa en oma. Herinner hen eraan dat u moet in bed blijven, zodat de baby gezond zal zijn wanneer hij of zij geboren is. Samen doen rustige activiteiten, zoals het lezen van boeken, het kleuren of films te bekijken.
 • Zoeken steun. Sommige dagen zullen beter zijn dan anderen. Te helpen handhaven van een positieve houding, verbinden met andere moeders-to-be op bedrust. Controleer voor steungroepen, bulletin boards en chatrooms online.
 • Verwacht emotionele uitdagingen. Deel uw angsten, verwachtingen en zorgen met uw partner. Laat indien nodig elkaar vent. Als seks niet is toegestaan, op zoek naar andere manieren om de intimiteit te behouden. Neem de tijd om te kussen, knuffelen en strelen.

Als de isolatie of frustratie van bedrust tijdens de zwangerschap is meer dan je aankan, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar of een geestelijke gezondheid provider voor extra ondersteuning. Vergeet niet, zal bedrust niet eeuwig duren. Focus op gezond blijven en de dag dat je zult in staat zijn om je baby in je armen.

Zie ook