Zwangerschap week per week

Prenatale zorg: 3e trimester bezoeken

Zwangerschap en prenatale zorg hand in hand gaan, zelfs als je uitgerekende datum nadert. Tijdens het derde trimester, zou prenatale zorg zijn vaginale examens om de positie van de baby te controleren.

Prenatale zorg is een belangrijk onderdeel van een gezonde zwangerschap, vooral als je uitgerekende datum nadert. Tijdens de laatste maand van de zwangerschap, verwachten wekelijkse check-ups.

Herhaal de gebruikelijke boor

Uw zorgverzekeraar zal blijven om uw bloeddruk en gewicht, maar ook je baby's hartslag en bewegingen te controleren.

Uw zorgverzekeraar kan u vragen om bij te houden hoe vaak je voelt de baby bewegen te houden - en om uw gezondheidszorg team waarschuwen wanneer de baby stopt met bewegen zoveel als gebruikelijk.

Test voor groep B streptokok

Verwachten te worden gescreend op groep B streptokok (GBS) tijdens het derde trimester. GBS is een veel voorkomende bacterie die is meestal onschuldig bij volwassenen - maar baby's die worden besmet met GBS kunnen ernstig ziek worden.

Om het scherm voor GBS, zal uw zorgverzekeraar zwabberen je lagere vagina en anale gebied. Het monster wordt verstuurd naar een laboratorium voor het testen.

Als het monster positief test voor GBS - of u al eerder bevallen van een baby die GBS ziekte ontwikkeld - u zult worden gegeven intraveneuze antibiotica tijdens de bevalling. De antibiotica zal helpen uw baby te beschermen tegen de bacterie.

Zie ook

Prenatale zorg: 3e trimester bezoeken

Hervatten bekkenexamens

Als je uitgerekende datum nadert, kan uw prenatale bezoeken zijn bekken examens. Deze examens helpen bij uw zorgverzekeraar controleer dan de stand van de baby en detecteren cervicale veranderingen.

Zwangerschap week per week. Controleer de positie van de baby.
Zwangerschap week per week. Controleer de positie van de baby.

Controleer de positie van de baby
Tegen het einde van de zwangerschap, kan uw zorgverzekeraar uw baby's hoofd voelen in je onderbuik of aan de bovenkant van het geboortekanaal.

Als je baby is gepositioneerd voorover, je bent goed om te gaan.

Als je baby romp-eerste of voeten-eerst (stuitligging) is geplaatst, kan uw zorgverzekeraar proberen om de baby te draaien door het toepassen van druk op je buik. Deze procedure is bekend als een extern cephalic versie.

Als je baby blijft in een stuitligging, moet u wellicht een C-sectie levering.

Detecteren cervicale veranderingen
Als uw lichaam zich voorbereidt op de geboorte, zal uw baarmoederhals beginnen te verzachten, te openen (verwijden) en dun (efface). Vooruitgang wordt typisch uitgedrukt in centimeters (cm) en percentages.

Zo kan je baarmoedermond zijn 3 centimeter verwijde en 30 procent uitgewist. Wanneer u klaar bent om uw baby te duwen bent, zal je baarmoedermond zijn 10 centimeter verwijde en 100 procent uitgewist.

Weersta de verleiding om veel voorraad te zetten in deze nummers. Je zou kunnen worden verwijd tot 3 centimeter voor weken - of je zou in arbeid gaan zonder enige verwijding of uitwissen helemaal.

Vragen blijven stellen

Je zou veel vragen als je uitgerekende datum nadert.

Is het OK om seks te hebben? Hoe weet ik wanneer ik in arbeid? Wat is de beste manier om de pijn te beheren? Moet ik een geboorte plan?

Vraag maar! Gevoel voorbereid kan helpen kalmeren je zenuwen voor de bevalling.

Zie ook