Zwangerschap week per week

Eerste trimester zwangerschap: wat te verwachten

Eerste trimester zwangerschap kan overweldigend zijn. Begrijp de veranderingen die u tijdens deze spannende tijd ervaren en hoe te zorgen voor jezelf.

Het eerste trimester van de zwangerschap wordt gekenmerkt door een onzichtbare - toch verbazingwekkend - transformatie. En het gebeurt snel. Hormonen triggeren je lichaam om het voeden van de baby beginnen nog voordat tests en een lichamelijk onderzoek kan de zwangerschap te bevestigen.

Weten wat de fysieke en emotionele veranderingen te verwachten in het eerste trimester kan u helpen bij het gezicht van de komende maanden met vertrouwen tegemoet.

Eerste trimester zwangerschap: je lichaam

Overweeg voorkomende lichamelijke veranderingen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap.

Aanvallen van misselijkheid
Ochtendmisselijkheid, die kan toeslaan op elk moment van de dag of nacht, begint soms al drie weken na de conceptie. Misselijkheid lijkt voort althans gedeeltelijk van snel stijgende niveaus van oestrogeen en progesteron, die veroorzaken maag langzamer leeg. Zwangere vrouwen hebben ook een verhoogd gevoel van geur, zodat verschillende geuren - zoals voedsel koken, parfum of sigarettenrook - wellicht golven van misselijkheid veroorzaken in het begin van de zwangerschap.

Te helpen verlichten misselijkheid, eten kleine, frequente maaltijden gedurende de dag. Kies voedingsmiddelen die laag zijn in vet en gemakkelijk te verteren. Het is ook nuttig om veel te drinken. Vermijd voedingsmiddelen of geuren die uw misselijkheid erger. Probeer het drinken van ginger ale.

Voor sommige vrouwen, reisziekte bands zijn behulpzaam. Voor anderen, alternatieve therapieën, zoals acupunctuur of hypnose verlichting bieden. Als u overweegt een alternatieve therapie, krijgen de OK van uw zorgverzekeraar eerst.

Contact op met uw zorgverzekeraar als de misselijkheid ernstig is, je bent het passeren van slechts een kleine hoeveelheid urine of het is donker van kleur, kan je niet houden vloeistoffen, u zich duizelig of flauw bij het opstaan, is je hart racen, of u bloed braakt.

Tender, gezwollen borsten
Al snel na de conceptie, kan hormonale veranderingen je borsten offerte maken, tintelend of pijnlijk. Of je borsten kunnen voelen voller en zwaarder. Het dragen van een meer ondersteunende beha of een sportbeha zou kunnen helpen.

Vaak plassen
Misschien vindt u zelf plassen vaker dan normaal, vooral 's nachts. Druk van uw groter wordende baarmoeder op je blaas kan ertoe leiden dat u urine lekt bij niezen, hoesten of lachen. Om te voorkomen dat infecties van de urinewegen, plassen wanneer je de drang voelt. Als je verliest slapen vanwege middle-of-the-night badkamer reizen, minder te drinken in de avond - met name vloeistoffen die cafeïne bevatten, die kan je meer plassen. Als u zich zorgen over lekken urine, kan inlegkruisjes een gevoel van veiligheid te bieden.

Vermoeidheid
Vermoeidheid scoort ook hoog bij eerste trimester symptomen. Tijdens de vroege zwangerschap, niveaus van het hormoon progesteron stijgen - wat kan je in slaap vallen. Op hetzelfde moment, kan een lagere bloedsuikerspiegel, lagere bloeddruk en een verhoogde productie bloed team tot uw energie ondermijnen.

Tot vermoeidheid, rust zo veel als je kunt. Bestrijden Zorg ervoor dat je voldoende ijzer en eiwitten. Onder meer fysieke activiteit, zoals een stevige wandeling, in je dagelijkse routine.

Aversies of hunkeren naar voedsel
Als je zwanger bent, zou je jezelf het verschijnen van uw neus op bepaalde voedingsmiddelen, zoals koffie of gebakken voedsel. Hunkeren naar voedsel komen vaak voor, ook. Net als de meeste andere symptomen van de zwangerschap, kunnen deze voorkeuren voedsel worden gekalkt tot hormonale veranderingen - vooral in het eerste trimester, wanneer hormonale veranderingen zijn de meest dramatische.

Duizeligheid
Zwangerschap zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden en uw bloeddruk te laten vallen, die u licht in het hoofd of duizelig zou kunnen vertrekken. Stress, vermoeidheid en honger ook een rol spelen. Tot milde, af en toe duizeligheid te voorkomen, vermijd langdurig staan. Stijgen langzaam na het liggen of zitten. Als je begint te duizelig voelt tijdens het rijden, stoppen. Als je staat wanneer duizeligheid klappen, zitten of liggen.

Roep direct zorg als de duizeligheid ernstig is en optreedt met buikpijn of vaginale bloedingen. Dit zou kunnen wijzen op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap - een aandoening waarbij de bevruchte eicel implantaten zich buiten de baarmoeder. Tot levensbedreigende complicaties te voorkomen, moet de buitenbaarmoederlijke weefsel worden verwijderd.

Brandend maagzuur en constipatie
Tijdens het eerste trimester zwangerschap, de bewegingen die ingeslikt voedsel te duwen van uw slokdarm naar je maag langzamer zijn. Je maag duurt ook langer te legen. Deze vertraging geeft voedingsstoffen meer tijd om te worden opgenomen in het bloed en bereiken van uw baby. Helaas kan ook leiden tot brandend maagzuur en constipatie.

Om brandend maagzuur te voorkomen, eet kleine, frequente maaltijden en vermijd gebakken voedsel, koolzuurhoudende dranken, citrusvruchten en sappen, en kruidig ​​voedsel. Om constipatie te voorkomen of te verlichten, onder meer veel vezels in uw voeding en drinken van veel vocht. Regelmatige lichamelijke activiteit helpt ook.

Eerste trimester zwangerschap: je emoties

Zwangerschap zou je vertrekken gevoel blij, angstig, opgewonden en uitgeput - soms allemaal tegelijk. Zelfs als je bent enthousiast over zwanger zijn, een nieuwe baby voegt emotionele stress in je leven.

Het is natuurlijk te maken over de gezondheid van uw baby, uw aanpassing aan het moederschap en de financiële eisen van de opvoeding van een kind. Je kunt je afvragen hoe de baby zal je relatie met je partner of wat voor soort ouder je zult beïnvloeden. Als je werkt, kun je zorgen te maken over uw productiviteit op het werk en hoe de concurrerende eisen van gezin en carrière in evenwicht.

Je zou ook ervaren twijfels en aanvallen van weepiness of stemmingswisselingen. Om te gaan met deze emoties, herinner jezelf eraan dat wat je voelt normaal is. Zorg goed voor jezelf, en kijk om je partner en andere dierbaren voor begrip en aanmoediging. Als de stemmingswisselingen ernstiger worden of intense, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar voor aanvullende ondersteuning.

Zie ook

Eerste trimester zwangerschap: wat te verwachten

Je relatie met je partner

Het worden een moeder neemt tijd weg van andere rollen en relaties. Je zou moeite hebben om je psychologische identiteit als een partner en minnaar te behouden - maar goede communicatie kan u helpen intimiteit in leven te houden.

  • Wees eerlijk. Laat je partner weten dat u ondersteuning en tederheid nodig, soms zonder seksuele ondertoon. Identificeer de stress punten in je relatie voordat ze problematisch.
  • Worden patiënt. Incidentele misverstanden en conflicten zijn onvermijdelijk. Denk aan beide zijden. Als je partner duikt in het werk, bijvoorbeeld, kunt u het gevoel gekwetst en afgewezen omdat het lijkt als een terugtrekking uit je relatie. Uw partner, aan de andere kant kan gewoonweg proberen om meer veiligheid te bieden voor uw gezin.
  • Ondersteunend zijn. Moedig uw partner om eventuele twijfels of zorgen te identificeren. Doe hetzelfde jezelf. Bespreken van uw gevoelens eerlijk en open zal uw relatie te versterken en helpen u beginnen met de voorbereiding van een huis voor je baby.

Afspraken met uw zorgverzekeraar

Of u nu een huisarts, verloskundige, verpleegkundige-vroedvrouw of andere zwangerschap specialist kiest, zal uw zorgverzekeraar te behandelen, opvoeden en gerust u door uw zwangerschap. Hij of zij is er om u te helpen het wonder van de geboorte te vieren.

Uw eerste bezoek is vooral gericht op het beoordelen van uw algehele gezondheid, het identificeren van risicofactoren en het bepalen van je baby zwangerschapsduur. Uw zorgverzekeraar zal gedetailleerde vragen over uw gezondheid geschiedenis vragen. Wees eerlijk. De antwoorden die je geeft zal helpen u en uw baby de beste zorg krijgen. Als u zich ongemakkelijk bespreken van uw gezondheid geschiedenis in de voorkant van je partner bent, plannen een prive consult.

Ook verwachten om te leren over de eerste trimester screening op chromosoomafwijkingen.

Zwangerschap week per week. Tender, gezwollen borsten.
Zwangerschap week per week. Tender, gezwollen borsten.

Na het eerste bezoek, zult u waarschijnlijk worden gevraagd om controles te plannen om de vier tot zes weken. Tijdens deze benoemingen, verhogen eventuele zorgen of angsten u zou kunnen hebben over zwangerschap, bevalling of leven met een pasgeboren baby. Vergeet niet, geen enkele vraag is dom of onbelangrijk - en de antwoorden kunnen u helpen de beste zorg voor jezelf en je kindje.

Zie ook