Zwangerschap week per week

Prenatale zorg: 1e trimester bezoeken

Zwangerschap en prenatale zorg hand in hand gaan. Tijdens het eerste trimester, prenatale zorg omvat bloedonderzoek, een lichamelijk onderzoek, gesprekken over lifestyle en meer.

Prenatale zorg is een belangrijk onderdeel van een gezonde zwangerschap. Of u nu kiest voor een huisarts, gynaecoloog, verloskundige of groep prenatale zorg, hier is wat u kunt verwachten tijdens de eerste paar prenatale benoemingen.

Prenatale zorg: het eerste bezoek

Zodra je denkt dat je zwanger bent, plan uw eerste prenatale afspraak. Gereserveerd ruim de tijd voor het bezoek. U en uw zorgverzekeraar hebben veel te bespreken! Wilt u misschien uw partner in de benoeming omvatten.

Medische geschiedenis
Uw zorgverzekeraar zal vragen veel vragen, waaronder details over:

  • Je menstruele cyclus
  • Gebruik van anticonceptie
  • Verleden zwangerschappen
  • Uw persoonlijke medische voorgeschiedenis
  • Uw familie-anamnese
  • Medicijngebruik, inclusief recept en over-the-counter medicatie of supplementen

Zorg ervoor dat u zelfs gevoelige kwesties, zoals huiselijk geweld, abortus of verleden drugsgebruik te vermelden. Vergeet niet, zal de informatie die u helpen bij uw zorgverzekeraar neemt de beste zorg voor u - en uw baby.

Als er een deel van uw medische geschiedenis die u niet wilt delen met uw partner of andere dierbaren, noem het aan uw zorgverzekeraar particulier.

Vervaldag
Weinig vrouwen eigenlijk bevallen op hun vervaldagen. Toch, het vaststellen van uw vervaldatum - of verwachte datum van levering - is belangrijk. Een nauwkeurige vervaldatum kan uw zorgverzekeraar om uw baby's groei en de voortgang van je zwangerschap te controleren, evenals plannen bepaalde tests of procedures op het meest geschikte moment.

Om je uitgerekende datum te schatten, zal uw zorgverzekeraar waarschijnlijk rekenen vooruit 40 weken vanaf het begin van je laatste menstruatie - of voeg zeven dagen om de eerste dag van je laatste menstruatie en dan trek drie maanden.

Als er een vraag over je uitgerekende datum - als je niet weet wat de datum van je laatste menstruatie of je menstruatie onregelmatig zijn, bijvoorbeeld - uw zorgverzekeraar zou een vroege echo om te helpen bevestigen de datum bevelen.

Lichamelijk onderzoek
Uw zorgverzekeraar zal uw gewicht, lengte en bloeddruk controleren. Hij of zij zal luisteren naar je hart en beoordelen van uw algehele gezondheid.

Uw zorgverzekeraar kan uw vagina en de opening naar de baarmoeder (baarmoederhals) voor eventuele infecties of afwijkingen te onderzoeken. Veranderingen in de baarmoederhals en in de grootte van je baarmoeder kan helpen bevestigen de fase van je zwangerschap.

Je moet misschien een Pap-test voor het screenen op baarmoederhalskanker als goed, afhankelijk van hoe lang het geleden is sinds uw laatste screening.

Laboratoriumtests
Bij uw eerste prenatale bezoek, misschien bloedonderzoek worden gedaan om:

  • Controleer uw bloedgroep. Dit omvat uw Rh-status. Rhesus (Rh) factor is een erfelijke eigenschap die verwijst naar een specifiek eiwit op het oppervlak van rode bloedcellen. Je zwangerschap heeft speciale zorg als je Rhesus negatief bent en je baby's vader is Rh positief.
  • Meet uw hemoglobine. Hemoglobine is een ijzer-rijk eiwit in de rode bloedcellen die het mogelijk maakt de cellen om zuurstof uit je longen naar andere delen van uw lichaam, en om koolstofdioxide te vervoeren van andere delen van je lichaam om je longen, zodat het kan worden uitgeademd. Lage hemoglobine is een teken van bloedarmoede - een tekort aan gezonde rode bloedcellen.
  • Controleer immuniteit voor bepaalde infecties Dit zijn meestal rode hond en waterpokken (varicella) -. Tenzij het ​​bewijs van vaccinatie of natuurlijke immuniteit wordt gedocumenteerd in uw medische geschiedenis.
  • Detecteren blootstelling aan andere infecties. Uw zorgverzekeraar zou kunnen suggereren bloedtesten diverse andere infecties, zoals hepatitis B, toxoplasmose, syfilis, gonorroe of chlamydia detecteren. Je zou ook een test om te controleren op HIV, het virus dat aids veroorzaakt worden aangeboden.

Een urinemonster kan worden getest op tekenen van een blaas, urinewegen of nierinfectie.

Zwangerschap week per week. Controleer uw bloedgroep.
Zwangerschap week per week. Controleer uw bloedgroep.

Levensstijlkwesties
Uw zorgverzekeraar zal ingaan op het belang van goede voeding en prenatale vitamines. Uw eerste prenatale bezoek is een goed moment om te oefenen, geslacht bespreken tijdens de zwangerschap en andere lifestyle onderwerpen. U kan ook uw werkomgeving en het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap bespreken.

Als u rookt, vraag uw zorgverzekeraar voor suggesties om u te helpen stoppen.

Screening tests voor foetale afwijkingen
Prenatale testen kan waardevolle informatie bieden over de gezondheid van uw baby. Uw zorgverzekeraar kan bieden echo, bloedonderzoek of andere screening tests om foetale afwijkingen te detecteren.

Zie ook

Prenatale zorg: 1e trimester bezoeken

Prenatale zorg: andere eerste trimester bezoeken

Latere prenatale bezoeken - vaak gepland ongeveer elke vier weken tijdens het eerste trimester - zal waarschijnlijk korter zijn dan de eerste. Uw zorgverzekeraar zal uw gewicht en de bloeddruk te controleren, en u zult uw tekenen en symptomen te bespreken.

Tegen het einde van het eerste trimester - met ongeveer negen tot 12 weken van de zwangerschap - je zou in staat zijn om uw baby's hartslag te horen met een klein apparaat dat stuitert geluidsgolven uit hart van uw baby (Doppler).

Zal je waarschijnlijk niet nog een bekken-examen pas later nodig hebt in je zwangerschap.

Vergeet niet, uw zorgverzekeraar is er om u te ondersteunen in uw hele zwangerschap. Uw prenatale benoemingen zijn een ideaal moment om vragen of opmerkingen te bespreken - ook dingen die ongemakkelijk of pijnlijk kan zijn.

Ook te weten hoe u uw zorgverzekeraar te bereiken tussen twee afspraken. Weten hulp beschikbaar is wanneer u het nodig hebt kan kostbare gemoedsrust te bieden.

Zie ook