Zwangerschap week per week

Tweede trimester zwangerschap: wat te verwachten

Het tweede trimester van de zwangerschap is vaak het leukste. Ontdek hoe u veelvoorkomende symptomen te verlichten - en nagaan hoe voor te bereiden op wat er gaat gebeuren.

Het tweede trimester van de zwangerschap brengt vaak een hernieuwd gevoel van welzijn. Het ergste van de misselijkheid is meestal voorbij, en je baby is niet groot genoeg om menigte uw buikorganen en je je ongemakkelijk. Toch dramatische zwangerschap symptomen zijn aan de horizon. Hier is wat u kunt verwachten.

Tweede trimester zwangerschap: je lichaam

Tijdens het tweede trimester van de zwangerschap, zou u merken fysieke veranderingen van kop tot teen.

Grotere borsten
Gestimuleerd door oestrogeen en progesteron, de melk-producerende klieren in je borsten groter worden tijdens het tweede trimester. Extra vet ook zou kunnen ophopen in je borsten. Hoewel sommige van de initiële borsten waarschijnlijk verbeteren, kan tepel gevoeligheid gedurende de zwangerschap voortzetten. Een ondersteunende beha is een must.

Groeiende buik
Als je baarmoeder wordt zwaarder en breidt om ruimte te maken voor de baby, je buik uitzet - soms snel. Vanaf het tweede trimester, verwachten dat 3 tot 4 pond (ongeveer 1,4-1,8 kg) per maand te krijgen tot de bevalling.

Braxton Hicks contracties
Je baarmoeder zou kunnen beginnen aanbestedende om kracht op te bouwen voor de grote klus vooruit. Je zou deze warm-ups te voelen, genaamd Braxton Hicks contracties, in je onderbuik en lies. Ze zijn meestal zwak en komen en gaan onvoorspelbaar. Contact op met uw zorgverzekeraar als de weeën pijnlijk of regelmatig. Dit kan een teken zijn van vroeggeboorte zijn.

Veranderingen van de huid
Aangezien het aantal pigment-dragende cellen in je huid toeneemt, zou u donkere vlekken ziet op je borsten of dijen. Je zou ook een vage, donkere streep onderaan uw buik (linea nigra).

Donkere vlekken (melasma) zou verschijnen op je gezicht ook. Blootstelling aan de zon kan het probleem verergeren. Als je buiten bent, moet u tal van zonnebrandmiddelen te gebruiken.

Striae
Je zou roze, rode of paarse strepen langs je buik, borsten, bovenarmen, billen of dijen merken tijdens het tweede trimester van de zwangerschap. Uw huid uitrekken misschien ook jeuken. Moisturizers kunnen helpen. Hoewel striae niet kan worden voorkomen, de meeste striae uiteindelijk verdwijnen in intensiteit.

Neus-en tandvleesproblemen
Als de zwangerschap verhoogt de bloedsomloop, meer bloed stroomt door je lichaam slijmvliezen. Dit zorgt ervoor dat het slijmvlies van je neus en luchtwegen te zwellen, die de luchtstroom kunnen beperken en leiden tot snurken, congestie en neusbloedingen. Verhoogde bloedcirculatie kan ook verzachten uw tandvlees, die kleine bloedingen kunnen veroorzaken wanneer je borstel of floss uw tanden. Overschakelen naar een zachtere tandenborstel kan helpen verminderen irritatie.

Duizeligheid
Uw verwijden de bloedvaten in reactie op de zwangerschap hormonen. Totdat je bloedvolume breidt om ze te vullen, zal uw bloeddruk dalen en u misschien af ​​en toe duizeligheid. Als u problemen ondervindt met duizeligheid, voldoende te drinken en langzaam stijgen na het liggen of zitten. Als u zich duizelig voelt, liggen op je linkerkant om uw bloeddruk te herstellen.

Beenkrampen
Kramp in de benen komen vaak voor als de zwangerschap vordert, vaak opvallend nachts. Om te voorkomen dat krampen tijdens de zwangerschap, stretch je kuitspieren voor het slapen gaan. Het helpt ook om fysiek actief te blijven en voldoende drinkt. Als een been kramp stakingen, strek de kuitspier aan de aangedane zijde. Een warme douche, warm bad of ijs massage kan ook helpen.

Kortademigheid
Je longen zijn de verwerking van meer lucht dan vóór je zwangerschap. Hierdoor kan uw bloed om meer zuurstof naar je placenta en de baby te dragen - en misschien laat je iets sneller ademhalen en het gevoel kortademig.

Vaginale afscheiding
Je zou kunnen opmerken een dunne, witte vaginale afscheiding. Deze zure lozen verondersteld helpen onderdrukken de groei van potentieel schadelijke bacteriën of gist. Je zou willen inlegkruisjes voor comfort dragen. Contact op met uw zorgverzekeraar indien het lossen wordt sterk ruikende, groen of geelachtig, of als het gepaard gaat met roodheid, jeuk of irritatie. Dit zou kunnen duiden op een vaginale infectie.

Blaas en nier-infecties
Hormonale veranderingen langzaam de stroom van urine, en een uitbreiding in de baarmoeder kan brengen, - beide factoren die het risico van blaas en nieren infecties verhogen. Contact op met uw zorgverzekeraar als u merkt dat een branderig gevoel bij het plassen, of je koorts, buikpijn of rugpijn. Onbehandeld, urinaire infecties verhogen het risico op zwangerschapscomplicaties.

Zie ook

Tweede trimester zwangerschap: wat te verwachten

Tweede trimester zwangerschap: je emoties

Zwangerschap is een psychologische reis alsook een biologische eigenschappen. Tijdens het tweede trimester, zou u zich minder moe en meer tot de uitdaging van de voorbereiding van een huis voor uw baby. Slaan terwijl het ijzer heet is! Checken in bevalling klassen. Zoek een zorgverlener voor uw baby. Lees meer over het geven van borstvoeding.

Als u van plan om te blijven werken nadat de baby geboren is, vertrouwd te raken met zwangerschapsverlof beleid van uw werkgever en onderzoeken kinderopvang opties. In sommige gebieden kun je niet beginnen met te snel op zoek naar kinderopvang.

Zwangerschap week per week. Braxton Hicks contracties.
Zwangerschap week per week. Braxton Hicks contracties.

Naarmate je zwangerschap vordert, kunnen veranderingen in vorm en functie van uw lichaam invloed op uw emoties. Sommige vrouwen voelen zich een verhoogde seksualiteit tijdens de zwangerschap. Anderen voelen zich onaantrekkelijk - vooral als hun buiken groeien. Als je worstelt met het imago van uw lichaam, deel uw zorgen met uw partner. Express liefde en genegenheid op manieren die u helpen zich het meest comfortabel.

Terwijl anticiperen mounts, zou je zorgen te maken over arbeid, levering of dreigende moederschap. Vergeet niet dat je niet kunt plannen of regelen alles over je zwangerschap. In plaats daarvan, leer zoveel als je kunt. Richten op het maken van gezonde keuzes dat je baby de beste start zal geven.

Afspraken met uw zorgverzekeraar

Tijdens het tweede trimester, zal uw prenatale afspraken richten op je baby's groei, bevestiging van uw vervaldatum en opsporen van eventuele problemen met uw gezondheid.

Uw zorgverzekeraar zal beginnen met het controleren van uw gewicht en bloeddruk. Hij of zij zou de grootte van je baarmoeder te meten door het controleren van uw fundushoogte - de afstand van de bovenkant van de baarmoeder (fundus) om je schaambeen. Bekken examens zijn vaak niet nodig tijdens het tweede trimester, tenzij er iets bijzonders moet worden verkend.

In dit stadium zou het hoogtepunt van uw prenatale bezoeken te luisteren naar je baby's hartslag met een speciaal apparaat heet een Doppler. Uw zorgverzekeraar kan een echografie of andere screening tests dit trimester suggereren. Je zou ook vinden uw baby seks - als u kiest.

Vergeet niet te tekenen of symptomen die u betreffen noemen, ook al lijken ze dom of onbelangrijk. Praten met uw zorgverzekeraar is waarschijnlijk uw gedachten op hun gemak.

Zie ook