Zwangerschap week per week

Prenatale zorg: 2e trimester bezoeken

Zwangerschap en prenatale zorg hand in hand gaan. Tijdens het tweede trimester, prenatale zorg omvat routine lab tests en metingen van de groei van je baby. Je zou kunnen overwegen prenatale testen, ook.

Prenatale zorg is een belangrijk onderdeel van een gezonde zwangerschap, beginnen zodra je denkt dat je zwanger bent. Naarmate je zwangerschap vordert, zul je regelmatig blijven bezoeken uw zorgverzekeraar - waarschijnlijk elke maand van het tweede trimester, of week 14 tot 27 van de zwangerschap.

Hier is wat u kunt verwachten op je tweede trimester prenatale benoemingen.

Beoordelen de basics

Uw zorgverzekeraar zal uw bloeddruk en gewicht te controleren bij elk bezoek. Vermeld op tekenen of symptomen die je hebt ervaren.

Zwangerschap week per week. Bijhouden van uw baby's groei.
Zwangerschap week per week. Bijhouden van uw baby's groei.

Dan is het tijd voor uw baby om centraal staan. Uw zorgverzekeraar zou kunnen:

  • Bijhouden van uw baby's groei. Door het meten van de buik van de bovenkant van je baarmoeder naar uw schaambeen, kan uw zorgverzekeraar uw baby's groei te kunnen voorspellen. Deze meting in centimeters gelijk vaak het aantal weken van je zwangerschap tot nu toe.
  • Luister naar je baby's hartslag. At tweede trimester bezoeken, zou u aan uw baby's hartslag met behulp van een Doppler-instrument of af en toe een aangepaste stethoscoop luisteren. De Doppler-instrument detecteert beweging en brengt het als geluid, waarmee u te "horen" van de baby's beweging.
  • Beoordelen foetale beweging. Vertel uw zorgverzekeraar wanneer je begint te merken fladdert of schoppen. Dit gebeurt meestal door ongeveer 20 weken - of misschien eerder als u eerder zwanger geweest.

Verwacht routine laboratoriumtests

Je moet misschien bloedonderzoek om te controleren op laag ijzergehalte of zwangerschapsdiabetes, een vorm van diabetes die tijdens de zwangerschap kan ontwikkelen.

Als u Rhesus negatief bloed - een erfelijke eigenschap die verwijst naar een specifiek eiwit gevonden op het oppervlak van rode bloedcellen - je moet misschien een bloedtest om te controleren op Rh antilichamen. Deze antilichamen kunnen ontwikkelen als je baby heeft Rhesus positief bloed en uw Rhesus negatief bloed vermengt zich met bloed van uw baby. Zonder behandeling, kunnen de antilichamen de placenta passeren en de aanval van de baby rode bloedcellen - in het bijzonder in een volgende zwangerschap met een Rh positieve baby.

Een urinemonster kan worden getest op tekenen van een blaas, urinewegen of nierinfectie.

Zie ook

Prenatale zorg: 2e trimester bezoeken

Overwegen prenatale testen

Tijdens het tweede trimester, zou je worden aangeboden verschillende prenatale screenings of testen:

  • Bloedonderzoek. Bloedonderzoek kan worden gedaan om het scherm voor het ontwikkelings-of chromosomale aandoeningen, zoals spina bifida of het syndroom van Down.
  • Foetale echoscopie. Foetale echografie is een beeldvormende techniek die hoge-frequentie geluidsgolven gebruikt om beelden van een baby in de baarmoeder te produceren. Een echografie kan helpen bij uw zorgverzekeraar evalueren uw baby's groei en ontwikkeling. Het geeft je ook een spannende glimp van je baby.
  • . Zoals vruchtwaterpunctie - diagnostische tests Indien de resultaten van een bloedonderzoek of een echo zijn zorgelijk of uw geschiedenis suggereert een hoog risico, kan uw zorgverzekeraar een meer invasieve diagnostische test bevelen. Tijdens amniocentesis, een monster van vruchtwater - de vloeistof die omringt en beschermt een baby tijdens zwangerschap - wordt uit de baarmoeder te testen.

Houd uw zorgverzekeraar op de hoogte

Het tweede trimester brengt vaak een hernieuwd gevoel van welzijn. Toch is er veel gebeurt.

Vertel uw zorgverzekeraar wat er op je geest, ook al lijkt het dom of onbelangrijk. Niets is te triviaal als het gaat om uw gezondheid - of de gezondheid van uw baby.

Zie ook