Zwangerschap week per week

Foetale ontwikkeling: het derde trimester

Foetale ontwikkeling blijft tijdens het derde trimester. Je baby zal zijn of haar ogen te openen, krijgen meer gewicht, en de voorbereiding op de bevalling.

Het einde van je zwangerschap is in de buurt! Door nu, zou je wel moe van zwanger - en enthousiast om uw baby face ontmoeten to face. Je baarmoeder is echter nog steeds een drukke plaats. Begrijpen hoe de foetale ontwikkeling gaat verder als je je uitgerekende datum te benaderen. Hier is een wekelijkse kalender van evenementen voor het derde trimester. Houd in gedachten dat de metingen zijn bij benadering.

Week 28: baby's ogen te openen

Achtentwintig weken in je zwangerschap, of 26 weken na de bevruchting, je baby's oogleden zijn gedeeltelijk open en wimpers hebben gevormd. Je baby is het verkrijgen van gewicht, dat is het gladstrijken van veel van de rimpels in zijn of haar huid.

Door nu je baby zou kunnen zijn bijna 10 centimeter (250 millimeter) lang van kruin tot romp en weegt bijna 2 1/4 pond (1000 gram). Overigens gezonde baby's geboren deze week hebben een 90 procent kans om te overleven zonder fysieke of neurologische stoornis - en de kansen te verbeteren met elk voorbijgaand week.

Week 29: baby's botten zijn volledig ontwikkeld

Negenentwintig weken in je zwangerschap, of 27 weken na de bevruchting, worden uw baby botten volledig ontwikkeld, maar ze zijn nog steeds zacht en buigzaam.

Week 30: baby's ogen zijn wijd open

Dertig weken in je zwangerschap, of 28 weken na de bevruchting, je baby's ogen zijn wijd een groot deel van de tijd te openen. Je baby zou kunnen hebben een goede haardos van deze week. Rode bloedcellen zijn nu vormen in uw baby beenmerg.

Door nu uw baby zou lang worden meer dan 10 1/2 inch (270 millimeter) van kruin tot romp en weegt bijna 3 pond (1300 gram).

Week 31: seksuele ontwikkeling gaat verder

Eenendertig weken in je zwangerschap, of 29 weken na de bevruchting, is het centrale zenuwstelsel van uw baby gerijpt tot de fase waarin deze de lichaamstemperatuur kan regelen.

Week 32: baby praktijken ademhalen

Tweeëndertig weken in je zwangerschap, of 30 weken na de bevruchting, je baby's teennagels zijn zichtbaar.

Hoewel je baby's longen zijn niet volledig gevormd, hij of zij beoefent ademen. Je baby's lichaam begint het absorberen van essentiële mineralen, zoals ijzer en calcium uit het darmkanaal. De laag van zacht, donzig haar dat je baby's huid heeft gedekt voor de afgelopen maanden - bekend als lanugo - begint af te vallen deze week.

Zwangerschap week per week. Foetale ontwikkeling: het derde trimester.
Zwangerschap week per week. Foetale ontwikkeling: het derde trimester.

Door nu je baby zou kunnen zijn 11 inch (280 millimeter) lang van kruin tot romp en weegt 3 3/4 pond (1700 gram).

Week 33: baby licht detecteert

Drieëndertig weken in je zwangerschap, of 31 weken na de bevruchting, de leerlingen van uw baby kan vernauwen, verwijden en detecteren licht in zijn of haar ogen.

Zie ook

Foetale ontwikkeling: het derde trimester

Week 34: baby's vingernagels groeien

Vierendertig weken in je zwangerschap, of 32 weken na de conceptie, hebben uw baby's nagels zijn of haar vingertoppen bereikt.

Door nu je baby zou kunnen worden bijna 12 inch (300 millimeter) lang van kruin tot romp. De pasteuze witte coating die je baby's huid beschermt - het vernix caseosa - is ongeveer om dikker te krijgen.

Week 35: beschermende coating dikker

Vijfendertig weken in je zwangerschap, of 33 weken na de bevruchting, worden uw baby ledematen steeds mollig. Uw baby is het verkrijgen van gewicht snel - ongeveer 1/2 ponden (230 gram) per week voor de volgende maand.

Week 36: snelle gewichtstoename begint

Zesendertig weken in je zwangerschap, of 34 weken na de conceptie, zou de drukke omstandigheden in je baarmoeder het moeilijker voor je baby je een stoot te geven te maken. Maar, zult u waarschijnlijk nog steeds het gevoel veel rekt, broodjes en wiebelt. Je zou willen controleren op de bewegingen van uw baby van tijd tot tijd (kick count) - vooral als je denkt dat je hebt gemerkt verminderde activiteit. Vraag uw zorgverzekeraar hoeveel bewegingen je moet op te sporen in een bepaald aantal uren.

Week 37: baby is voldragen

Zevenendertig weken in je zwangerschap, of 35 weken na de bevruchting, zal je baby worden beschouwd voldragen. Je baby's organen zijn klaar om te functioneren op hun eigen.

Voor te bereiden op de geboorte, kan uw baby's hoofd beginnen te dalen in je bekken. Als uw baby niet het hoofd naar beneden, zal uw zorgverzekeraar om u te praten over manieren om te gaan met deze kwestie.

Week 38: baby ontwikkelt een stevige greep

Achtendertig weken in je zwangerschap, of 36 weken na de bevruchting, is je baby ontwikkelen van een stevige greep.

Je baby's teennagels hebben bereikt de toppen van zijn of haar tenen. Zijn of haar hersenen zouden kunnen wegen ongeveer 14 gram (400 gram). Na de geboorte zal je baby's hersenen blijven groeien. Je baby heeft meestal vergoten al zijn of haar lanugo.

Door nu uw baby zou ongeveer 6 1/2 pond (2900 gram) wegen.

Week 39: placenta levert antilichamen

Negenendertig weken in je zwangerschap, of 37 weken na de bevruchting, is je baby de borst steeds prominenter. Voor jongens, de testes blijven dalen in het scrotum.

De placenta blijft je baby te voorzien van antilichamen die infecties bestrijden zal helpen na de geboorte. Als je borstvoeding aan uw baby, zal je melk extra antilichamen.

Week 40: je uitgerekende datum komt

Veertig weken in je zwangerschap, of 38 weken na de bevruchting, kan je baby zijn ongeveer 18 tot 20 inch (450-500 mm) lang en wegen 6 1/2 pond (2900 gram) of meer. Bedenk echter, dat de gezonde baby's zijn er in verschillende maten.

Wees niet ongerust als je uitgerekende datum komt en gaat zonder incidenten. Het is net zo normaal om een ​​baby te leveren een week of twee te laat - of vroeg - als het is om te leveren op je uitgerekende datum.

Zie ook