Zwangerschap week per week

Rugpijn tijdens de zwangerschap: 7 tips voor noodhulp

Rugpijn tijdens de zwangerschap is niet verrassend, maar het nog steeds aandacht verdient. Overweeg zeven manieren om rugpijn te verlichten tijdens de zwangerschap - van een goede houding en fysieke activiteit om complementaire therapieën.

Rugpijn tijdens de zwangerschap is een veel voorkomende klacht - en het is geen wonder. Je bent het verkrijgen van gewicht, je zwaartepunt verandert en je hormonen zijn het ontspannen van de ligamenten in je bekken. Vaak echter, kunt u voorkomen of te verlichten rugpijn tijdens de zwangerschap. Overweeg zeven manieren om zwangerschap pijn in de rug te geven de laars.

Nr 1: de praktijk een goede houding

Als je baby groeit, je zwaartepunt verschuift naar voren. Om te voorkomen dat naar voren vallen, kun je compenseren door achterover leunend - die de spieren kunnen belasten in je onderrug en bijdragen tot rugpijn tijdens de zwangerschap. Houd deze principes van een goede houding in het achterhoofd:

  • Ga rechtop staan ​​en lang.
  • Houd je borst hoog.
  • Houd je schouders naar achteren en ontspannen.
  • Buig je knieën.

Als je staat, gebruik dan een comfortabel brede uitstraling voor de beste ondersteuning. Als je moet staan ​​voor langere tijd, rust een voet op een laag krukje - en neem de tijd om regelmatig een pauze.

Een goede houding betekent ook zitten met zorg. Kies een stoel die uw rug ondersteunt, of plaats een klein kussen achter je onderrug. Overweeg stutten je voeten op een lage kruk.

Nr 2: krijg de juiste versnelling

Dragen lage hakken - niet plat - schoenen met een goede ondersteuning van de voetboog.

Ook interessant dragen van een zwangerschaps-ondersteuning belt. Hoewel het onderzoek naar de effectiviteit van moederschap ondersteuning riemen is beperkt, sommige vrouwen vinden de extra ondersteuning behulpzaam.

Nr 3: goed tillen

Zwangerschap week per week. Rugpijn tijdens de zwangerschap: 7 tips voor opluchting.
Zwangerschap week per week. Rugpijn tijdens de zwangerschap: 7 tips voor opluchting.

Bij het optillen van een klein voorwerp, hurken en til met uw benen. Niet buigen in de taille of een lift met je rug. Het is ook belangrijk om je grenzen kennen. Vraag om hulp als je het nodig hebt.

Nr 4: slapen op uw zijde

Slaap op uw zijde, niet je rug. Houd een of beide knieën gebogen. Overweeg het gebruik van zwangerschap of ondersteuning kussens tussen uw gebogen knieën, onder je buik en achter je rug.

Zie ook

Rugpijn tijdens de zwangerschap: 7 tips voor noodhulp

No 5: probeer hitte, kou of een massage

Gebruik een verwarmingselement om warmte toe te passen op uw rug, of probeer koelelementen. Wrijven je rug ook zou kunnen helpen.

Nr. 6: onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine

Regelmatige lichamelijke activiteit kan houd uw rug sterk en zou eigenlijk verlichten rugpijn tijdens de zwangerschap. Met uw zorgverzekeraar's OK, probeer zachte activiteiten - zoals wandelen of water uit te oefenen.

Je zou ook strek je onderrug. Rusten op je handen en knieën met je hoofd in lijn met je rug. Trek in je maag, afronding je rug een beetje. Houd gedurende enkele seconden, ontspan dan is uw buik en rug - houd je rug zo plat mogelijk. Geleidelijk werken tot 10 herhalingen. Vraag uw zorgverzekeraar over andere rekoefeningen, ook.

Nr. 7: overwegen complementaire therapieën

Sommige onderzoek suggereert dat acupunctuur kan helpen verlichten van pijn in de rug tijdens de zwangerschap. Chiropractische behandeling lijkt om comfort te bieden voor sommige vrouwen ook. Als u overweegt een aanvullende therapie, bespreek de mogelijkheden met uw zorgverzekeraar.

Weet wanneer u uw zorgverzekeraar te raadplegen

Als u ernstige pijn in de rug tijdens de zwangerschap of rugpijn die langer dan twee weken duurt, overleg dan met uw zorgverzekeraar. Hij of zij zou kunnen medicijnen zoals paracetamol (Tylenol, anderen) of andere behandelingen aanraden.

Houd in gedachten dat rugpijn tijdens de zwangerschap een teken van vroeggeboorte zou kunnen zijn. Ook zou rugpijn tijdens de zwangerschap, dat is begeleid door vaginale bloedingen, koorts of branderig gevoel tijdens het plassen een teken van een onderliggend probleem dat onmiddellijke aandacht nodig heeft. Als je bezorgd bent over je rugpijn hebt, contact op met uw zorgverzekeraar meteen.

Zie ook