Acne

Acne behandelingen: medische procedures kunnen duidelijke huid te helpen

Medische procedures, zoals lichttherapie of chemische peelings, kan helpen duidelijk hardnekkige acne. Meer informatie over deze acne behandelingen.

Acne behandelingen zijn niet een one-size-fits-all grondstoffen. Als crèmes en antibiotica voorschrijven niet werken voor u - of als u de bijwerkingen niet kunnen verdragen deze medicijnen kunnen veroorzaken - je zou kunnen overwegen acne behandelingen die kunnen worden verstrekt op het kantoor van uw arts.

Variërend van blauw-lichttherapie tot chemische peelings, verschillende soorten kantoor-based medische procedures zijn gevonden effectief te zijn acne behandelingen voor veel mensen.

Ongeacht welke acne behandelingen die u gebruikt, probeer je verwachtingen realistisch. Acne kan niet worden genezen, maar gecontroleerd. Je zal niet gaan zien verbeteringen van de meeste behandelingen voor vier tot acht weken, en je acne kan erger verschijnen voordat het beter wordt.

Lichttherapie

De roodheid en zwelling die kunnen optreden bij acne wordt veroorzaakt door een soort van bacteriën die kunnen worden gedood door blootstelling van de huid aan verschillende soorten licht. Blauw licht is de meest gebruikte golflengte, hoewel een combinatie van blauw licht en rood licht lijkt ook effectief.

Voordat de procedure, kan uw arts een medicijn op uw huid om het meer gevoelig voor licht maken. Meerdere behandelingen zijn meestal nodig met lichttherapie. Bijwerkingen kunnen zijn tijdelijke roodheid, korstvorming en peeling in de behandelde gebieden.

De acne bacteriën kunnen ook worden gedood met gepulseerd licht en warmte-energie. Deze behandelingen ook olie (talg) klieren, die de olieproductie daalt krimpen. Bijwerkingen zijn tijdelijke roodheid in het behandelde gebied.

Zie ook

Acne behandelingen: medische procedures kunnen duidelijke huid te helpen

Steroïde injecties

Steroïde injecties worden het meest gebruikt voor knobbeltjes en cysten - twee vormen van acne die grote, pijnlijke knobbels veroorzaken onder de oppervlakte van de huid. Deze types van acne kan weken duren te lossen op hun eigen. Na een steroïde injectie, de acne laesie vlakker, en symptomen verdwijnen binnen 2-4 dagen. Hoewel effectief, kunnen complicaties zijn:

  • Verdunning van de huid
  • Verschijning van kleine bloedvaten op het oppervlak van de huid
  • Huidskleur dat lichter dan normaal draait

Steroïde injecties worden meestal gebruikt als een tijdelijke of incidentele oplossing voor hardnekkige acne laesies. Ze worden niet gebruikt om wijdverbreide acne vanwege mogelijke complicaties en de noodzaak voor frequente doktersbezoeken te behandelen.

Cosmetische ingrepen

Acne. Acne behandelingen: medische procedures kunnen duidelijke huid te helpen.
Acne. Acne behandelingen: medische procedures kunnen duidelijke huid te helpen.

Chemische peelings en microdermabrasie kan nuttig zijn bij de bestrijding van acne. Deze cosmetische procedures - die traditioneel worden gebruikt om de verschijning van fijne lijntjes, schade door de zon en kleine gezicht littekens te verminderen - zijn het meest effectief wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere acne behandelingen.

  • Chemische peelings. Milde zuren toegepast op uw huid te helpen verwijderen dode huidcellen, ontstoppen poriën en whiteheads en mee-eters verwijderen. Chemische peelings kunnen ook nieuwe huid groei. Bijwerkingen kunnen variëren van tijdelijke roodheid, blaren, schilfering en korstvorming op littekens, infecties en abnormale huid kleuring.
  • Microdermabrasie. Dit type van behandeling houdt een hand-held apparaat dat kristallen blaast op de huid. Deze kristallen voorzichtig schuren of "polish" oppervlakte van de huid. Vervolgens werd een stofzuiger verwijdert de kristallen en huidcellen.

Als uw huid de neiging om overdreven littekenweefsel te vormen - zoals keloids - chemische peelings of microdermabrasie kon maken uw teint erger.

Zie ook