Acne

Over-the-counter acne producten: wat werkt en waarom

Veel acne producten zijn verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen. Ontdek hoe ze verschillen, wat de belangrijkste ingrediënten te zoeken en hoe u deze producten te gebruiken voor de beste resultaten.

Veel over-the-counter (OTC) acne producten zijn beschikbaar voor lichte tot matige acne of periodieke breakouts te behandelen. Maar met zo veel acne producten voering winkelrekken, hoe weet je welke het beste is voor u?

Voordat je pakken wat pakket is het dichtst, leren hoe OTC-acne producten werken en wat ingrediënten te zoeken. Dan, het ontwikkelen van een zachte huidverzorging te behandelen en te voorkomen acne.

Actieve ingrediënten in acne-producten

Acne producten werken op verschillende manieren, afhankelijk van de actieve ingrediënt. Sommige OTC-acne producten werken door het doden van de bacteriën die acne ontstekingen veroorzaken. Andere acne producten verwijderen overtollige olie van de huid of het versnellen van de groei van nieuwe huidcellen en het verwijderen van dode huidcellen. En in sommige gevallen, acne producten werken door het doen van een combinatie van deze dingen.

Hier komen veel actieve ingrediënten gevonden in acne-producten en hoe ze werken om acne te behandelen.

 • Benzoylperoxide. Gebruikt in zowel OTC en recept acne producten, benzoylperoxide doodt de bacteriën die acne veroorzaken, helpt bij het ​​verwijderen overtollige olie uit de huid en verwijdert dode huidcellen die de poriën verstoppen. Verkrijgbaar in sterkten 2,5-10 procent, kan benzoylperoxide extreme droogte, schilfering, roodheid, branderig en stekend gevoel, zeker als je een gevoelige huid veroorzaken. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van benzoylperoxide, als het kan bleekwater haren en kleding.
 • Salicylzuur. Dit ingrediënt vertraagt ​​afstoten van cellen in de haarfollikels, waarbij de poriën voorkomt verstopping. Salicylzuur kan milde stekende en huidirritatie veroorzaken. OTC acne producten zijn beschikbaar bij 0,5 tot 2 procent salicylzuur.
 • Alfahydroxyzuren. Glycolzuur en melkzuur zijn twee soorten van alfa hydroxyzuren die gebruikt worden in OTC acne producten. Ze zijn synthetische versies van zuren afkomstig van suikerhoudende vruchten. Ze behandelen acne door te helpen om de dode huidcellen te verwijderen en te helpen om ontstekingen te verminderen. Alpha hydroxy zuren ook de groei van nieuwe, gladdere huid, waardoor de verschijning van acne littekens stimuleren.
 • Zwavel. Vaak gecombineerd met andere ingrediënten, zoals salicylzuur, benzoylperoxide of resorcinol, zwavel verwijdert dode huidcellen die de poriën verstoppen en helpt bij het ​​verwijderen overtollige olie. Producten met zwavel kan droge huid, en sommige producten een onaangename geur.

Zie ook

Over-the-counter acne producten: wat werkt en waarom

Het kiezen van een effectieve acne product

Acne. Begin met benzoylperoxide.
Acne. Begin met benzoylperoxide.

De acne product dat het beste is voor u hangt af van vele factoren, met inbegrip van uw huidtype, het type en de ernst van uw acne en uw huidverzorging voorkeuren. Hier zijn enkele algemene richtlijnen bij het kiezen en gebruiken van acne producten:

 • Begin met benzoylperoxide. Als u niet zeker weet welke acne product te kopen, te beginnen met een die benzoylperoxide bevat. Het is effectief en goed verdragen door de meeste mensen. Controleer etiketten voor het type en hoeveelheid van het actieve bestanddeel. Sterker is niet altijd beter met benzoylperoxide. In sommige gevallen, een 2,5 procent product werkt evenals die met sterkere concentraties - en met minder bijwerkingen.
 • Begin met lagere sterkte acne producten. Dit kan helpen bij het ​​minimaliseren roodheid, extreme droogte en andere huidproblemen. Indien nodig, geleidelijk verhogen van de kracht en de frequentie van uw applicaties over meerdere weken, zodat je huid kan aanpassen aan de behandelingen.
 • Gebruik twee producten met verschillende actieve ingrediënten om hardnekkige acne te behandelen. Acne ingrediënten werken op verschillende manieren, dus je vindt het misschien nuttig om verschillende producten en ingrediënten te gebruiken om hardnekkige acne te behandelen. Breng een in de ochtend en de andere nachts om huidirritatie te voorkomen.
 • Wees geduldig. Behandelen van acne met acne producten kost tijd en geduld. Het kan twee of drie maanden van dagelijks gebruik van een acne product te nemen om resultaten te zien, en acne kunnen slechter uitzien voordat het beter wordt.
 • Experimenteer met wat werkt. Kan nodig zijn om verschillende producten te proberen met verschillende actieve ingrediënten voordat je een regime dat voor u werkt.

Huidverzorging tips bij het gebruik van acne producten

Acne producten zijn slechts een stap in uw huidverzorging. Bij het gebruik van acne producten:

 • Wassen probleemgebieden tweemaal daags met een nonmedicated zeep of zacht reinigingsmiddel. Maar overdrijf het niet. Overmatig wassen en schrobben kan verergeren acne.
 • Solliciteer net genoeg acne product om het probleem gebieden te dekken en toepassen net na het reinigen van de huid.
 • Gebruik een olie-vrij, op water gebaseerde moisturizer te helpen verlichten droge, schilferende huid in gebieden waar dat nodig is.
 • Vermijd vette cosmetica, zonnebrandmiddelen en haarproducten. Gebruik in plaats daarvan producten "olievrije" of het label "noncomedogenic," wat betekent dat ze geen poriën verstoppen.
 • Niet plukken of knijp puistjes. Infectie of littekenvorming kan leiden.
 • Let op wat raakt je gezicht. Houd je haar schoon en uit je gezicht. Probeer ook te vermijden rusten uw hand of uw telefoon tegen de zijkant van je gezicht.

Als uw acne niet verbetert na twee of drie maanden van de behandeling, overwegen het zien van uw arts of een dermatoloog voor een recept lotion of medicijnen.

Zie ook