Afbinden van de eileiders omkering

Definitie

Een afbinden van de eileiders omkering is een procedure om de vruchtbaarheid te herstellen nadat een vrouw heeft gehad afbinden van de eileiders - wanneer de eileiders worden gesneden of geblokkeerd om zwangerschap permanent te voorkomen.

Tijdens afbinden van de eileiders omkering, de geblokkeerde segmenten van de eileiders zijn weer verbonden met de rest van de eileiders, waardoor eieren weer bewegen door de buizen en zaadcel in staat om de eileiders een ei sluiten.

Afbinden van de eileiders omkering. Tijdens de procedure.
Afbinden van de eileiders omkering. Tijdens de procedure.

Sterilisatie procedures die de minste hoeveelheid schade aan de eileiders veroorzaken zijn de meeste kans om succesvol afbinden van de eileiders omkering mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn sterilisatie met eileiders clips of ringen. Door de manier waarop de Essure en Adiana systemen afdichten van de eileiders, is het meestal niet mogelijk om de eileiders heropenen na deze procedures. In dergelijke gevallen, in vitro fertilisatie (IVF) kan een optie zijn. IVF omvat ophalen onrijpe eicellen, bemesten ze in een laboratorium en ze in de baarmoeder implanteren.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Een afbinden van de eileiders omkering kan toestaan ​​dat een vrouw die een afbinden van de eileiders zwanger te raken zonder verdere medische hulp gehad. U kunt spijt hebben van een afbinden van de eileiders om vele redenen, waaronder:

 • Jonge leeftijd op het moment van de procedure
 • Nadat de procedure gedaan binnen een jaar na de bevalling
 • Een verandering in de echtelijke staat
 • Hebben te weinig informatie over afbinden van de eileiders of andere vormen van anticonceptie ontvangen
 • Nadat de procedure gedaan wegens echtelijk druk of vanwege een medische aandoening

Een afbinden van de eileiders omkering is niet geschikt voor iedereen. Uw zorgverzekeraar zal overwegen verschillende factoren om te bepalen of afbinden van de eileiders omkering is waarschijnlijk om succesvol te zijn, zoals:

 • Uw leeftijd en body mass index
 • Het type afbinden van de eileiders
 • De omvang van de schade aan de eileiders
 • Resterende eileiders lengte
 • Andere vruchtbaarheid factoren, zoals sperma en de eicel kwaliteit

Een afbinden van de eileiders omkering is meer kans om succesvol te zijn als er nog steeds een groot deel van gezonde buis. Als eileiders oorspronkelijk werd geblokkeerd door klemmen of ringen, het afbinden van de eileiders omkering is meer kans op succes dan wanneer segmenten van eileiders werden verbrand om ze af te sluiten (elektrocauterisatie) zijn. Sommige soorten sterilisatie, zoals Essure en Adiana systemen worden niet beschouwd omkeerbaar.

Zie ook

Risico's

Zelfs als afbinden van de eileiders omkering succesvol is, is het geen garantie dat je zwanger kunt worden. Zwangerschappen na omkering van afbinden variëren sterk, 30-85 procent, afhankelijk van een vrouw leeftijd en andere factoren.

Afbinden van de eileiders omkering is een buikoperatie, die een risico van infectie, bloedingen en schade aan nabijgelegen organen, alsmede de risico's van anesthesie draagt.

Als je dat doet zwanger na afbinden van de eileiders omkering, is er een 2 tot 7 procent kans dat de zwangerschap buitenbaarmoederlijke zal zijn - wanneer de bevruchte eicel implantaten buiten de baarmoeder, meestal in een eileider.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Voordat u een afbinden van de eileiders omkering, uw zorgverzekeraar zal waarschijnlijk:

 • Leg de details van de procedure
 • Bespreek de kans op succes en je vermogen om na de procedure zwanger te raken
 • Bespreek andere opties voor de zwangerschap, zoals IVF

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Een afbinden van de eileiders omkering kan worden gedaan als een klinische of poliklinische procedure. De procedure duurt meestal een tot drie uur.

Tijdens de procedure
Om een ​​afbinden van de eileiders omkering doet, zal uw arts een kleine incisie te maken in je buik (minilaparotomy) en bloot uw baarmoeder, eileiders en eierstokken. Met behulp van een microscoop als hulpmiddel, zal de arts geblokkeerd fragmenten van de eileider en de poging om de buis te repareren met kleine oplosbare hechtingen te verwijderen. Vergeet niet, kan uw zorgverzekeraar niet in staat zijn om een ​​van uw eileiders of beide weer vast als er te veel tijdens het afbinden van de eileiders werd verwijderd.

Na de procedure
Het kan een week of langer duren om te herstellen van afbinden van de eileiders omkering chirurgie.

Vermijd het gebruik van aspirine voor pijnbestrijding na afbinden van de eileiders omkering, omdat het bloeden kan bevorderen. U kunt 48 uur na de ingreep baden, maar vermijd overbelasting of wrijven de incisie voor een week. Droog zorgvuldig de incisie na het baden door te deppen met een handdoek.

Vermijd zware hijs-en seks voor twee weken. Hervat uw normale activiteiten geleidelijk aan als je begint te voelen beter. Uw hechtingen zal oplossen en zal niet verwijderd te worden. Maak een afspraak om uw zorgverzekeraar te zien een week na de operatie, zodat hij of zij kan ervoor zorgen dat u goed bent genezen.

Zie ook