Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Arbeid en bevalling

Arbeid van elke vrouw en levering ervaring is uniek. Toch begrijpen wat is typisch kunnen helpen weten wat te verwachten als je uitgerekende datum nadert.

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Arbeid en bevalling.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Arbeid en bevalling.

Arbeid en levering volgt in het algemeen een redelijk voorspelbaar patroon - de baarmoederhals verzachtende en openen, de vruchtzak scheurt, de weeën steeds sterker en dichter bij elkaar. Soms, echter, arbeid en levering duurt verrassende wendingen. U kunt uw wensen heroverwegen over pijn medicatie, of je kan een onverwachte keizersnede nodig.

Maar je arbeid en bevalling ontvouwt, vergeet niet dat uw gezondheid en uw baby's gezondheid zijn wat het meest belangrijk. Bespreek uw bevalling voorkeuren met uw zorgverzekeraar, inclusief opties voor pijnstillers en gedachten over episiotomie en andere procedures. Kijk dan uit naar het verwelkomen van uw baby in de wereld.

Zie ook

Postpartum zorg

Na maanden van anticipatie en de ontberingen van de bevalling, verschuift je aandacht aan de zorg voor uw nieuwe baby - maar je moet ook zorgen voor jezelf. Postpartum zorg kan het gaan beheren vaginale tranen of een C-sectie wond, pijnlijke borsten, lekkende melk, plassen problemen en haaruitval. En postpartum zorg is niet beperkt tot uw lichamelijke gezondheid. Postpartum zorg omvat ook je mentale welzijn, zoals het beheren van stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, verdriet en angst.

Voor de meest vloeiende herstel, delen eventuele zorgen die u heeft over postpartum zorg met uw zorgverzekeraar. De kans is groot, wat je voelt of af over is volkomen normaal. Rekenen op uw zorgverzekeraar voor zekerheid als u omgaan met postpartum zorg en aan te passen aan het leven met een pasgeboren baby.

Zie ook