Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Water breken: begrijp dit teken van de arbeid

Water breken zorgen? bereid je voor op de bevalling door het verkrijgen van de feiten over deze belangrijke teken van de arbeid.

Als u zwanger bent, kunt u misschien nieuwsgierig naar uw water breken - wanneer het zal gebeuren, hoe het zal voelen als en wat te doen. Herken de tekenen van water te breken en te weten wat het betekent voor de tijdlijn van uw baby levering.

Wat gebeurt er als mijn water breekt?

Tijdens de zwangerschap, is je baby omringd en opgevangen door een met vloeistof gevulde membraneuze zak genaamd de vruchtzak. Aan het begin van of tijdens de bevalling, je vliezen zal scheuren - ook wel bekend als het water breken. Als je water breekt op of rond het tijdstip van je uitgerekende datum en arbeid niet binnenkort beginnen, is het voortijdig breken van de vliezen (PROM) genoemd.

Wanneer uw water breekt je misschien een gevoel van nattigheid te ervaren in je vagina of op je perineum, een intermitterende of continue straaltje van kleine hoeveelheden waterige vloeistof uit je vagina, of - net als in de film - een meer voor de hand ontspringen.

Hoe kan ik zeker dat mijn water is gebroken?

Het is niet altijd gemakkelijk om te vertellen als je het water is gebroken. Bijvoorbeeld, kan het moeilijk zijn om het verschil tussen vruchtwater en urine zeggen - vooral als u alleen een gevoel van natheid of een straaltje vloeistof ervaren.

Als u niet zeker of uw water is gebroken bent, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar of ga naar uw levering faciliteit meteen. Uw arts of een lid van uw gezondheidszorg team zal u een lichamelijk onderzoek te geven en misschien lab tests gebruiken om te bepalen of je lekkende vruchtwater. Wees er zeker van te merken wanneer je denkt dat je het water zou hebben gebroken en bereid zijn om enige merkbare kleur of geur te beschrijven. U en uw baby zal worden geëvalueerd om de volgende stappen te bepalen.

Is er iets dat ik moet voorkomen dat te doen zodra mijn water is gebroken?

Doe niets dat bacteriën kunnen introduceren in je vagina niet te doen. Seks is niet een goed idee als je denkt dat je zou kunnen lekken vruchtwater. Het is OK om een ​​douche te nemen na je water breekt - maar uw zorgverzekeraar zou aanraden keilen en regelrecht naar uw levering faciliteit.

Zie ook

Water breken: begrijp dit teken van de arbeid

Na mijn water breekt, wanneer zal de arbeid beginnen?

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Water breken: begrijp dit teken van arbeid.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Water breken: begrijp dit teken van arbeid.

Typisch, nadat je water breekt bij weeën binnenkort volgt - als deze niet al begonnen.

Soms, echter, is er een vertraging. Als je voortijdig breken van de vliezen te ervaren, kan uw arts te stimuleren samentrekkingen van de baarmoeder voor de bevalling begint op zijn eigen (arbeids-inductie). Hoe langer het duurt voor de werknemers om te beginnen na je water breekt, hoe groter het risico dat u of uw baby ontwikkelen van een infectie.

Wat gebeurt er als mijn water breekt te vroeg?

Als je water breekt vóór de 37ste week van de zwangerschap, is het bekend als premature voortijdig breken van de vliezen (PROM premature). Risicofactoren voor het water te vroeg zijn breken:

  • Een geschiedenis van vroegtijdige voortijdig breken van de vliezen in een eerdere zwangerschap
  • Een genitale infectie
  • Vaginale bloeden tijdens de zwangerschap
  • Roken tijdens de zwangerschap
  • Een lage body mass index

Als je water breekt te vroeg, zal uw zorgverzekeraar u en uw baby te evalueren. Het is soms mogelijk om de zwangerschap te verlengen voor een korte tijd na de vliezen, maar over het algemeen is er geen weg terug. De meeste vrouwen die te vroeg geboren voortijdig breken van de vliezen te leveren binnen een week van hun water te breken.

Mogelijke complicaties zijn moeder of de foetus infectie, abruptio placentae - wanneer de placenta pelt weg van de binnenwand van de baarmoeder voor aflevering - en navelstreng problemen. De baby is ook het risico van complicaties als gevolg van vroeggeboorte.

Wat als mijn water niet breekt op zijn eigen?

Als uw zorgverlener gelooft de vruchtzak tijdens een actief arbeidsmarktbeleid moet worden geopend - wanneer je baarmoederhals is ten minste gedeeltelijk verwijd en het hoofdje van de baby is diep in je bekken - hij of zij kan een techniek die bekend staat als een amniotomie te scheuren van de membranen te gebruiken. Tijdens de amniotomie, wordt een dunne plastic haak gebruikt om een ​​kleine opening in de vruchtzak maken. De procedure kan enige ongemak veroorzaken.

Als je niet gaan in arbeid op uw eigen, kan uw zorgverzekeraar een amniotomie doen als onderdeel van een geplande inductie te stimuleren arbeid te beginnen.

Het is natuurlijk om bezorgd over de bevalling voelt. Probeer te ontspannen. Hoewel je misschien niet in staat om te voorspellen wanneer uw water zal breken, kunt u comfort in uw kennis over de volgende stappen.

Zie ook