Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Stadia van de arbeid: baby, het is tijd!

Arbeid is een natuurlijk proces. Hier is wat u kunt verwachten tijdens de drie fasen van de arbeid - en hoe om het comfort te bevorderen als arbeid vordert.

Arbeid van elke vrouw is uniek, zelfs van de zwangerschap tot de volgende. In sommige gevallen is arbeid dan in een paar uur. In andere gevallen, arbeids-test fysieke en emotionele uithoudingsvermogen van een moeder.

Je zal niet weten hoe uw arbeid zal ontvouwen totdat het gebeurt. U kunt bereiden, echter, door het begrijpen van de typische opeenvolging van gebeurtenissen.

Fase 1: vroege arbeid en een actief arbeidsmarktbeleid

De eerste fase van de arbeid doet zich voor wanneer de baarmoederhals opent (uitzet) en dunner (uitwist) om de baby te verplaatsen in het geboortekanaal. Dit is de langste van de drie fasen van de arbeid. Het is eigenlijk verdeeld in twee fasen van haar eigen - vroege arbeid en een actief arbeidsmarktbeleid.

Voortijdige bevalling
Tijdens de vroege arbeid, zal uw baarmoederhals beginnen te verwijden. Je zult milde weeën voelen tijdens voortijdige bevalling. Het duurt gewoonlijk 30 tot 90 seconden en komen regelmatig. Tegen het einde van voortijdige bevalling, zal uw weeën waarschijnlijk minder dan vijf minuten na elkaar.

Als je baarmoederhals begint te openen, zou je een bruin of bloed-getinte ontlading opmerken van je vagina. Dit is waarschijnlijk de slijmprop die de baarmoederhals opening, ook wel bekend als bloedige tonen blokkeert.

Hoe lang het duurt: Vroege arbeid is onvoorspelbaar. Voor first-time moeders, de gemiddelde lengte van de vroege arbeid is zes tot 12 uur. Het is vaak veel korter voor latere leveringen.

Wat u kunt doen: Tot uw contracties toenemen in frequentie en intensiteit, het is aan jou. Voor veel vrouwen, vroegtijdige arbeid is niet bijzonder ongemakkelijk. Je zou voelen als het doen van huishoudelijke taken, het nemen van een wandeling of een film kijkt - of je zou gewoon je dagelijkse activiteiten voort te zetten.

Om het comfort te bevorderen tijdens de vroege arbeid:

 • Neem een ​​douche of bad
 • Luister naar ontspannende muziek
 • Heb een zachte massage
 • Probeer langzame, diepe ademhaling en ontspanning technieken aangeleerd in bevalling klasse
 • Posities wijzigen
 • Drink vloeistoffen
 • Eet lichte, gezonde snacks
 • Solliciteer ice packs of warmte om je onderrug

Actief arbeidsmarktbeleid
Nu is het tijd voor het echte werk te beginnen. Tijdens actieve arbeid, zal je baarmoedermond te verwijden tot 10 centimeter (cm). Jouw weeën zullen dichter bij elkaar en regelmatige sterker, langer geworden,. Uw benen kunnen kramp, en je zou misselijk. Je zou je water breken voelen - als het al niet. Je voelt je misschien toenemende druk in je rug ook. Als u nog niet op weg naar uw arbeid en levering faciliteit toch, nu is de tijd.

Wees niet verbaasd als uw eerste opwinding afneemt als uw arbeid vordert en de pijn intensiveert. Heb niet het gevoel dat je opgeeft als je vraagt ​​om pijnstillers of verdoving. Uw gezondheidszorg team zal samen met u om de beste keuze te maken voor u en uw baby. Vergeet niet, je bent de enige die uw behoefte aan pijnbestrijding kunnen beoordelen.

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Stadia van de arbeid: baby, het is tijd!
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Stadia van de arbeid: baby, het is tijd!

Hoe lang het duurt: Actieve arbeid duurt vaak tot acht uur. Voor sommige vrouwen, actief arbeids duurt uur langer. Voor anderen - met name degenen die een eerdere vaginale bevalling heb gehad - actieve arbeid is veel korter.

Wat u kunt doen: Kijk naar uw arbeid coach en gezondheidszorg team voor de aanmoediging en steun. Probeer ademhaling en ontspanning technieken om uw groeiende ongemak te bestrijden. Gebruik wat je hebt geleerd in bevalling klasse of vraag uw gezondheidszorg team voor suggesties.

Om het comfort te bevorderen tijdens actieve arbeid:

 • Posities wijzigen
 • Roll op een grote rubberen bal (geboorte bal)
 • Neem een ​​warme douche of bad
 • Maak een wandeling, stoppen om te ademen door de weeën
 • Hebben een zachte massage tussen de weeën

Het lste deel van het actieve arbeidsmarktbeleid - vaak aangeduid als de overgang - kan bijzonder intens. Als je voelt de drang om te duwen, maar je bent niet volledige ontsluiting, kan uw zorgverzekeraar u vragen om terug te houden. Duwen te snel kan ertoe leiden dat uw baarmoederhals te zwellen, die de levering kunnen vertragen. Broek of blaas je een weg door de weeën.

Fase 2: de geboorte van je baby

Het is tijd! Je krijgt je baby te leveren tijdens de uitdrijving.

Hoe lang het duurt: Het kunnen nemen van een paar minuten tot een paar uur of meer om uw baby te duwen in de wereld. Het duurt vaak langer voor first-time moeders en vrouwen die hebben gehad een ruggenprik.

Wat u kunt doen: Push! U zou kunnen worden aangemoedigd om te duwen met elke contractie om het proces te versnellen. Of je zou het langzamer te nemen, laat de natuur het werk doen totdat je voelt de drang om te duwen.

Wanneer u op, niet in het bezit spanning in je gezicht. Naar beneden te dragen en zich te concentreren op het verleggen van waar het telt. Experimenteer met verschillende posities totdat je er een vindt die het beste aanvoelt. Je kunt duwen terwijl kraken, zitten, knielen - zelfs op je handen en knieën.

Op een gegeven moment, zou u gevraagd worden om meer duw - of helemaal niet. Vertragen geeft uw vaginale weefsel tijd te rekken in plaats van scheuren. Om gemotiveerd te blijven, kun je vragen aan het hoofd van de baby tussen je benen voelen of zien het in een spiegel.

Nadat uw baby's hoofd is uitgebracht, zal zijn of haar luchtwegen worden gewist en uw zorgverzekeraar zal ervoor zorgen dat de navelstreng is gratis. De rest van je baby's lichaam volgt binnenkort.

Zie ook

Stadia van de arbeid: baby, het is tijd!

Fase 3: levering van de placenta

Nadat uw baby geboren is, zult u waarschijnlijk het gevoel een groot gevoel van opluchting. Je zou de baby in je armen of op je buik. Koester het moment. Maar veel is nog steeds gebeurt. Tijdens de derde fase van de arbeid, zal uw zorgverzekeraar de placenta te leveren en zorg ervoor dat uw bloeding onder controle is.

Hoe lang het duurt: De placenta wordt meestal geleverd in ongeveer vijf minuten. In sommige gevallen kan het tot 30 minuten.

Wat u kunt doen: Relax! Door nu je focus heeft waarschijnlijk verschoven naar je baby. Je zou niet bewust van wat er om je heen gebeurt. Indien u wilt, probeer dan borstvoeding uw baby.

Je zult blijven milde weeën te hebben. Je zou ook ervaren rillingen of trillen. Uw zorgverzekeraar kan masseer je onderbuik naar je baarmoeder te moedigen te contracteren en verdrijven de placenta. Je zou worden gevraagd om nog een keer naar de placenta, die meestal geleverd met een kleine stroom van bloed te leveren duwen.

Uw zorgverzekeraar zal de placenta onderzoeken om ervoor te zorgen dat het intact. Eventuele resterende fragmenten worden verwijderd uit de baarmoeder bloeden en infectie. Als je geïnteresseerd bent, vragen om de placenta te zien.

Uw zorgverzekeraar zal ook bepalen of u steken of andere reparatiewerkzaamheden nodig. Als je dat doet, krijg je een injectie met plaatselijke verdoving krijgen in het gebied dat moet worden gehecht als het niet gevoelloos reeds. Je zou ook worden gegeven medicatie om samentrekkingen van de baarmoeder stimuleren en te minimaliseren bloeden.

Wat nu?

Genieten van deze bijzondere tijd met je baby. Je voorbereiding, pijn en moeite hebben hun vruchten afgeworpen. Zwelgen in het wonder van de geboorte.

Zie ook