Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Episiotomie: wanneer het nodig is, als het niet

Een episiotomie was ooit een routine onderdeel van de bevalling. Vandaag, wordt de procedure alleen aanbevolen in bepaalde gevallen. Hier is wat je moet weten over episiotomie risico's, voordelen en herstel.

Episiotomy een incisie gemaakt in het perineum - het weefsel tussen de vaginale opening en de anus - tijdens de bevalling. Hoewel een episiotomie was ooit een routine onderdeel van de bevalling, dat is niet langer het geval.

Als u van plan bent een vaginale bevalling, hier is wat je moet weten over episiotomie en bevalling.

De episiotomie traditie

Jarenlang werd een episiotomie gedacht om te voorkomen dat meer uitgebreide vaginale tranen tijdens de bevalling - en genezen beter dan een natuurlijke traan. De procedure werd ook gedacht aan de blaas uit hangende en het rectum uit uitsteekt in de vagina na de bevalling te houden.

Vandaag, echter, het onderzoek suggereert dat routine episiotomies niet voorkomen dat deze problemen na alles.

Herstel is ongemakkelijk, en soms de chirurgische incisie is uitgebreider dan een natuurlijke traan zou zijn geweest. Infectie mogelijk. Voor sommige vrouwen, een episiotomie veroorzaakt pijn tijdens de seks in de maanden na levering. Een uitgebreide episiotomie kan ook bijdragen aan fecale incontinentie na de bevalling.

De nieuwe aanpak

Routine episiotomies worden niet langer aanbevolen. Toch wordt de procedure in bepaalde gevallen gerechtvaardigd.

Uw zorgverzekeraar kan een episiotomie aanraden als:

  • Uitgebreide vaginale scheuren waarschijnlijk lijkt
  • Je baby is in een abnormale positie
  • Uw baby moet snel geleverd worden

Als u een episiotomie nodig hebt en je hebt niet elke vorm van verdoving gehad of de verdoving is uitgewerkt, zult u waarschijnlijk krijgt een injectie van een lokaal anestheticum aan het weefsel verdoven. Je moet niet het gevoel uw zorgverzekeraar het maken van de incisie of repareren na levering.

Zie ook

Episiotomie: wanneer het nodig is, als het niet

De rol van warme kompressen en tissue massage

Tijdens de tweede fase van de arbeid - als je het duwen bent - uw zorgverzekeraar kunnen warme kompressen van toepassing op het weefsel tussen je vaginale opening en je anus. Dit kan verzachten het weefsel en helpt scheuren in de huid.

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Neem de angel uit plassen.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Neem de angel uit plassen.

Hoewel het bewijs voor warme kompressen is sterker, sommige zorgverleners masseren ook het gebied tussen de vaginale opening en de anus als arbeid vordert. Dit staat bekend als perineale massage.

Uw zorgverzekeraar zou zelfs aanraden om perineale massage thuis vóór levering - hoewel je niet moet doen als het idee maakt je ongemakkelijk.

Begin met het wassen van je handen grondig met zeep en warm water. Zorg ervoor dat uw nagels worden geknipt. Dan is een milde glijmiddel wrijven, zoals KY jelly, op je duimen. Plaats uw duimen gewoon in je vagina en druk naar beneden in de richting van je rectum. Houd gedurende een tot twee minuten. Dan, langzaam masseren van de onderste helft van je vagina. Herhaal de massage een keer per dag gedurende 10 minuten per keer tot de bevalling.

Genezing van een episiotomie

Als u een episiotomie of scheuren tijdens de bevalling, kan de wond pijn doen voor een paar weken - vooral wanneer je lopen of zitten. Als de incisie of scheur is uitgebreid, zou de tederheid langer duren. Elke steken gebruikt om de knip te repareren zal meestal worden geabsorbeerd op hun eigen.

In de tussentijd kan u helpen bij de genezing te bevorderen:

  • Verzacht de wond. Breng een pak ijs op het getroffen gebied, of plaats een gekoelde toverhazelaar pad tussen een maandverband en de wond. U kunt toverhazelaar pads vinden in de meeste apotheken.
  • Neem de angel uit het plassen. Gebruik een plastic beker om warm water over je vulva als je plassen, en spoel jezelf met een spuit fles daarna.
  • Voorkomen pijn en strekken tijdens de stoelgang. Druk op een schone pad stevig tegen de wond wanneer je naar beneden te dragen voor een stoelgang.
  • Zitten voorzichtig naar beneden. Span je billen als je jezelf verlagen tot een zittende positie. Zitten op een kussen of gewatteerde ring in plaats van een harde ondergrond.
  • Gebruik medicijnen als dat nodig is. Uw zorgverzekeraar kan voorgeschreven medicijnen bestellen of raden een over-the-counter pijnstiller of laxeermiddel. Pijnstillende crèmes of zalven is niet aangetoond dat effectief voor episiotomie wonden te zijn.
  • Overweeg complementaire behandelingen. Sommige onderzoek suggereert dat lavendel kan helpen pijn na een scheur of episiotomie te verlichten. Als uw zorgverlener goedkeurt, voeg een paar druppels essentiële olie van lavendel aan het badwater of breng de olie direct op het weefsel tussen je vaginale opening en je anus.

Terwijl je genezing bent, verwacht het ongemak geleidelijk te verbeteren. Contact op met uw zorgverzekeraar als de pijn toeneemt, ontwikkel je een koorts of de wonde produceert een pus-achtige ontlading. Dit kunnen tekenen zijn van een infectie.

Aanvaarden enige onzekerheid

Deel uw gedachten over episiotomie met uw zorgverzekeraar tijdens uw prenatale bezoeken en opnieuw toen de arbeid begint. Vergeet niet, hoewel, het is belangrijk om te gaan in arbeid met een open geest. Het zal tijd nemen voor de baby om het vaginale weefsel rekken tot levering mogelijk te maken, en soms de baby moet worden geleverd voordat de vaginale weefsel kan uitrekken op hun eigen.

Rekenen op uw zorgverzekeraar om uw wensen respecteren over episiotomie - en om u te laten weten wanneer het de veiligste optie voor u of uw baby.

Zie ook