Artrose

Artritis pijn: behandelingen door uw huid opgenomen

Lees meer over de verschillende soorten crèmes, gels en patches beschikbaar voor pijnbestrijding. Kunnen deze actuele pijnstillers gemak uw artritis pijn?

Na een bijzonder actieve weekend van wandelen of werken rond het erf, kan uw gewrichten blijven zelfs pijn nadat u uw gebruikelijke artritis pijn medicatie te nemen. Terughoudend om een ​​andere pil pop, kunt u besluiten op te halen een over-the-counter gezamenlijke crème of patch die belooft om de pijn te verzachten.

Maar hoe deze producten werken? Zijn ze goed in het verlichten van artritis pijn?

Wat zijn actuele pijnstillers?

Actuele pijnstillers worden geabsorbeerd door de huid. De meest voorkomende soorten zijn crèmes of gels die je wrijven op de huid over je pijnlijke gewrichten. Sommige soorten komen in de vorm van een spray of een patch die kleeft aan je huid. Omdat de ingrediënten worden geabsorbeerd door de huid, zijn het meest actuele pijnstillers best gebruikt op de gewrichten die dicht bij het oppervlak van de huid, zoals de gewrichten in je handen en knieën.

Welke soorten ingrediënten worden gebruikt?

De actieve ingrediënten in over-the-counter actuele pijnstillers omvatten:

  • Capsaïcine. Capsaïcine (kap-SAY-ih-sin) zorgt ervoor dat het brandende gevoel je associeert met chili pepers. Capsaïcine crèmes afbrekende uw zenuwcellen van een chemische stof die belangrijk is voor het versturen van pijnsignalen. Voorbeelden hiervan zijn Capzasin en Zostrix.
  • Salicylaten. Salicylaten (Suh-LIS-uh-late) bevatten de pijnstillende stof die voorkomt in aspirine. Voorbeelden hiervan zijn Aspercreme en Bengay.
  • Counterirritants. Stoffen zoals menthol en kamfer produceren een gevoel van warme of koude die tijdelijk uw vermogen om uw artritis pijn te voelen kan opheffen. Voorbeelden hiervan zijn Icy Hot en Biofreeze.

Zie ook

Artritis pijn: behandelingen door uw huid opgenomen

Hoe goed werken ze?

Artrose. Artritis pijn: behandelingen door uw huid opgenomen.
Artrose. Artritis pijn: behandelingen door uw huid opgenomen.

De meningen over de effectiviteit van over-the-counter actuele pijnstillers. Hoewel veel mensen zeggen dat deze producten helpen verlichten van hun artritis pijn, wetenschappelijk onderzoek blijkt slechts bescheiden voordelen. Sommige producten werken niet beter dan placebo in het verlichten van artritis pijn. Salicylaten blijken effectiever voor spierpijn te zijn, terwijl de capsaïcine producten worden steeds vaker gebruikt voor pijn geassocieerd met beschadigde zenuwen - zoals postherpetische neuralgie.

Zijn ze veilig te gebruiken?

Toepassing van capsaïcine crèmes kan uw huid verbranden of steken, maar dit ongemak vermindert meestal binnen een paar weken van dagelijks gebruik. Was uw handen grondig na elke toepassing en raak je ogen en slijmvliezen. Het kan nodig zijn om latex handschoenen te dragen bij het aanbrengen van de crème.

Als u allergisch bent voor aspirine zijn of bloedverdunners, contact op met uw arts voordat u actuele medicatie die salicylaten bevatten. Gebruik geen actuele pijnstillers op beschadigde of geïrriteerde huid of in combinatie met een verwarmings-pad of een bandage.

Zijn er actuele pijn producten verkrijgbaar op recept?

Pillen met niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) zijn een voorkomende behandeling van osteoartritis, maar ze kunnen de maag irriteren. In Europa, veel artsen voorschrijven NSAID crèmes of gels omdat ze een lager risico van maagirritatie. Enkele studies tonen dat veel NSAID crèmes en gels werken en hun orale tegenhangers.

In het Europa, heeft de Food and Drug Administration goedgekeurd meerdere actuele producten (Voltaren, Pennsaid, anderen) dat het voorschrijven NSAID diclofenac bevatten voor de behandeling van artrose in de gewrichten dicht bij het oppervlak van de huid, zoals de handen en knieën.

In sommige gevallen kan de arts pleisters met een verdovend middel, zoals lidocaïne (Lidoderm) voorschrijven voor gewrichtspijn. De patches zijn goedgekeurd in de VS om een ​​pijnlijke complicatie van gordelroos te behandelen, maar ze kunnen worden gebruikt voor andere soorten pijn - wat genoemd wordt een off-label gebruik. Patches zijn op uw huid geplaatst over de pijnlijke gewricht gedurende 12 uur op een moment.

Zie ook