Astma

Astma behandeling: doe complementaire en alternatieve benaderingen werken?

Veel mensen proberen aanvullende en alternatieve behandelingen van astma, variërend van kruiden tot yoga. Die thuis ontdekken remedies voor astma zijn het meest waarschijnlijk om te werken.

Complementaire en alternatieve behandeling van astma varieert van ademhalingsoefeningen tot kruidengeneesmiddelen. Onderzoekers zijn nog steeds onderzoeken of deze vormen van astma behandelingen echt werken en veilig zijn. In veel gevallen is het vonnis is nog steeds uit. Hier is wat het bewijs zegt.

Acupunctuur
Acupunctuur omvat het inbrengen van zeer dunne naalden in de huid op specifieke punten op het lichaam. Acupunctuur is ontstaan ​​in China duizenden jaren geleden, en zijn populariteit is sterk gegroeid in andere delen van de wereld. Sommige studies suggereren dat de symptomen van astma kunnen beter met acupunctuur, maar er is nog onvoldoende duidelijk bewijs om zeker te zijn. Als u besluit om acupunctuur te proberen, samen met een ervaren, licentie acupuncturist of een arts die acupunctuur beoefent. Wanneer geleverd door getrainde huisartsen, acupunctuur is relatief laag risico.

Ademhalingsoefeningen
Ademhalingstechnieken voor astma zijn er al jaren, maar veel zorgverleners blijven sceptisch over hen. Ze lijken niet op de onderliggende allergische reactie die astmasymptomen veroorzaakt verbeteren. Niettemin, in een aantal studies, mensen die wel ademhalingsoefeningen gemeld verbeterde symptomen.

Ademhaling methoden variëren, maar over het algemeen te betrekken leren:

 • Neem adem minder vaak
 • Neem langzamer adem
 • Adem door je neus in plaats van je mond
 • Gebruik je buikspieren om diep "buik adem" (middenrif ademhaling) nemen

Een paar ademhalingstechnieken gebruikt voor astma zijn onder andere de Buteyko ademhalingstechniek en yoga ademhaling (pranayama). Sommige methoden bieden ook advies over vermindering van stress, medicijngebruik, voeding en algemene gezondheid. Nieuwe programma's worden geprobeerd om te zien wat het beste werkt. Sommige klinieken en onderzoekers bieden ademtechniek instructie als onderdeel van de behandeling van astma, zowel face to face of via video of internet.

Kruidengeneesmiddelen
Herbal remedies zijn gebruikt voor duizenden jaren om longaandoeningen te behandelen en worden nog steeds beschouwd als een primaire behandeling van astma in vele landen. Sommigen hebben aangetoond belofte in het onderzoek, maar meer studies zijn nog nodig om uit te vinden voor bepaalde wat werkt en wat is veilig. Kruiden die hebben aangetoond ten minste enkele belofte in de behandeling van astma symptomen zijn onder meer:

 • Hoefblad
 • Gedroogde klimop
 • Ginkgo-extract
 • Tylophora indica
 • Franse maritieme den schors extract (Pycnogenol)
 • Indiase wierook (Boswellia serrata)
 • Choline

Mengsels van verschillende soorten kruiden worden vaak gebruikt in de traditionele Chinese en Japanse geneeskunde. Bepaalde combinaties van kruiden kan effectiever zijn dan het nemen van een kruidenmiddel op zijn eigen.

Wees voorzichtig met kruiden en altijd het gebruik van een nieuwe kruid of voedingssupplement met uw arts te bespreken. Beschouw deze zorgen voordat u een kruidenmiddel:

 • Kwaliteit en de dosering. Tot voor kort was de kwaliteit van kruiden en voedingssupplementen verkocht in de Europa vaak verdachte. Dingen zijn verbeterd met de introductie van de richtlijnen van de Food and Drug Administration. De richtlijnen helpen ervoor te zorgen dat fabrikanten nauwkeurig aan te geven op het etiket wat er in de fles. Hoewel dit is een belangrijke stap voorwaarts, het nog steeds loont om je huiswerk en onderzoek verschillende merken doen.
 • Bijwerkingen. Bijwerkingen veroorzaakt door kruiden-supplementen kan variëren van licht tot zwaar, en zijn afhankelijk van het kruid en de dosering die u gebruikt. Wees vooral voorzichtig met kruiden astma remedies die ephedra of ephedra-achtige stoffen, die een hoge bloeddruk kunnen veroorzaken en zijn gekoppeld aan een hartaanval en beroerte. Voorbeelden hiervan zijn ma-huang (verboden in de Europa) en bittere sinaasappel.
 • Interacties met andere geneesmiddelen. Bepaalde kruidenmiddelen kan interageren met andere medicijnen.

Deze zorgen niet per se proberen een kruiden-behandeling is een slecht idee - je moet gewoon voorzichtig zijn. Praat met uw arts voordat u een kruidenmiddel om ervoor te zorgen dat het veilig is voor u.

Homeopathie
Homeopathie wil zelfherstellende het lichaam reageert met kleine doses van stoffen die symptomen stimuleren. In het geval van astma worden homeopathische middelen gemaakt van stoffen die gewoonlijk leiden tot een astmatische reactie, zoals pollen of onkruid. Er is beperkt bewijs dat homeopathie helpt de behandeling van astma. De stoffen die leiden tot symptomen worden gebruikt in zulke kleine hoeveelheden dat ze waarschijnlijk een astma-aanval veroorzaken. Zelfs zo, de meeste astma experts ontmoedigen proberen homeopathische behandeling.

Inspiratoire spiertraining
Deze techniek helpt versterken long spieren met een serie van ademhalingsoefeningen. Het soms voor andere longaandoeningen, zoals chronische obstructieve longziekte (COPD), en na bepaalde operatie. Deze oefeningen zeker versterken de spieren van je longen, maar er is niet genoeg bewijs om te zeggen of ze helpen met astma.

Massage en chiropractische behandeling
Hoewel sommigen beweren dat deze behandelingen helpen, er is geen bewijs dat fysieke manipulatie van de wervelkolom of de spieren vermindert de symptomen van astma.

Ontspanningstherapie
Ontspanningstherapie technieken omvatten meditatie, biofeedback, hypnose en progressieve relaxatie. Het is onduidelijk of een van deze technieken direct helpen met astma, maar ze lijken om stress te verminderen en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Vitamines en supplementen
Meer onderzoek is nodig om te bepalen of vitamines of andere voedingsstoffen kunnen helpen verlichten symptomen van astma bij mensen met een tekort. Drie die veelbelovend lijken onder andere:

 • Antioxidanten. Mensen met ernstige astma lijken te zijn gedaald niveaus van deze beschermende voedingsstoffen in groenten en fruit. Antioxidanten zoals vitamine C, vitamine A en magnesium kan enig effect hebben op astma door het stimuleren van het immuunsysteem.
 • Omega-3 vetzuren. Gevonden in verschillende soorten vis, kunnen gezonde oliën met omega-3 vetzuren de ontsteking die leidt tot symptomen van astma te verminderen, maar het vonnis is nog steeds uit. Ze lijken ook een aantal andere gezondheidsvoordelen. Het is niet duidelijk of omega-3 vetzuren uit plantaardige bronnen hebben dezelfde gunstige effecten als omega-3 vetzuren in vis.
 • Vitamine D. Sommige mensen met ernstige astma hebben een vitamine D-tekort. Onderzoekers zijn het verkennen van de vraag of vitamine D astmasymptomen kunnen reduceren bij sommige mensen.
Astma. Inspiratoire spiertraining.
Astma. Inspiratoire spiertraining.

Een multivitamine of een supplement pil kan u helpen om voedingsstoffen, maar de beste manier om ervoor te zorgen dat je voldoende voeding is een gevarieerde voeding rijk aan verse, onbewerkte voedingsmiddelen te eten.

Zie ook

Astma behandeling: doe complementaire en alternatieve benaderingen werken?

Beschouw het bewijs en veiligheid

In de meeste gevallen, zijn meer goed opgezette studies nodig voordat onderzoekers een duidelijk oordeel over welke complementaire en alternatieve astma therapieën zijn waarschijnlijk helpen kan maken. Als je besluit om een ​​aanvullende of alternatieve behandeling voor astma proberen, overleg dan met uw arts over het eerst - en stop niet voorgeschreven medicijnen of andere medische behandeling. Sommige complementaire en alternatieve behandelingen kan gunstig zijn wanneer gebruikt in combinatie met de traditionele medische behandeling, maar ze zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen en advies van uw arts.

Zie ook