Astma-aanval

Astma: limiet astma-aanvallen veroorzaakt door verkoudheid of griep

Een verkoudheid of griep kan een astma-aanval veroorzaken. Hier is waarom - en hoe u uw niezen houden van het draaien in een piepende ademhaling.

Infecties van de luchtwegen, zoals verkoudheid en de griep, zijn een van de meest voorkomende oorzaken van astma flare-ups, vooral bij jonge kinderen. Een verstopte neus, keelpijn, hoesten, koorts of andere tekenen en symptomen veroorzaakt door een verkoudheid of griep (influenza) virus kan vervelend zijn. Maar als je astma hebt, kan zelfs een lichte luchtweginfectie grote problemen veroorzaken. Astma tekenen en symptomen, zoals piepende ademhaling en benauwdheid op de borst, mogelijk niet zo goed reageren op regelmatige astma-medicatie. Ook kunnen astmasymptomen veroorzaakt door een infectie van de luchtwegen duren enkele dagen tot weken.

Er is geen zekere manier om uzelf of uw kind te houden van het krijgen van een verkoudheid of griep. Maar het nemen van stappen om te voorkomen dat je ziek - en het nemen van de juiste stappen wanneer je dat doet - kan helpen.

Het voorkomen van verkoudheid en de griep

Neem deze stappen om u te helpen voorkomen dat je ziek:

 • Krijg een jaarlijkse griepprik tenzij uw arts adviseert tegen. Meeste volwassenen en kinderen ouder dan 6 maanden oud moeten een griepprik krijgen elk jaar. Als je krijgt een vaccinatie, krijg je een shot (injectie), sinds neusspray vaccinaties, zoals Flumist nodig, worden niet aanbevolen voor mensen met astma. U of uw kind kan vaccinaties nodig heeft voor meer dan een type griepvirus.
 • Vraag uw arts als u een longontsteking vaccinatie. Meeste mensen nodig hebben om deze vaccinatie slechts een keer te krijgen, maar in sommige gevallen een booster schot nodig is.
 • Vermijd contact met iedereen die ziek is. Ziektekiemen die leiden luchtweginfecties worden gemakkelijk doorgegeven van persoon tot persoon.
 • Was vaak uw handen. Dit doodt de bacteriën die kunnen leiden tot infecties van de luchtwegen. Draag een fles van hand sanitizer om ziektekiemen te doden terwijl je op de gaan.
 • Vermijd het aanraken van uw ogen, neus en mond. Dit zijn de punten waar bacteriën die je ziek maken voer je lichaam.
 • Blijf in vorm. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen voorkomen dat je ziek.

Zie ook

Astma: limiet astma-aanvallen veroorzaakt door verkoudheid of griep

Wat te doen als je krijgt een verkoudheid of griep

Astma-aanval. Krijg een jaarlijkse griepprik tenzij uw arts adviseert tegen.
Astma-aanval. Krijg een jaarlijkse griepprik tenzij uw arts adviseert tegen.

Ondanks uw beste bedoelingen om gezond te blijven, af en toe een koud of geval van de griep is onvermijdelijk - met name bij kinderen. Deze stappen kunnen helpen:

 • Bel uw arts als uw astma begint te oplaaien als je ziek bent. Als je de griep, kan vroege behandeling met een antiviraal medicijn of andere voorgeschreven medicatie helpen verlichten de symptomen en kunnen u helpen sneller te herstellen.
 • Volg uw actieplan astma Als u merkt waarschuwingssignalen van een astma-aanval -. Zoals hoesten, piepende ademhaling, beklemming op de borst of kortademigheid - aanpassen van uw medicijnen zoals voorgeschreven door uw schriftelijke astma actieplan. (Als u niet beschikt over een astma-actieplan, overleg dan met uw arts over het maken van een.)
 • Rusten en zorg voor jezelf. Rust en voldoende drinkt. Met uw arts OK, gebruik maken van over-the-counter verkoudheid of griep rechtsmiddelen om uw klachten te verlichten. Deze medicijnen zullen niet helpen om over de verkoudheid of griep sneller, maar ze kunnen helpen je beter te voelen in de tussentijd.
 • Monitor uw luchtstroom. Gebruik een peak flow meter om te controleren hoe goed uw longen werken van dag tot dag. Neem uw metingen op elke dag hetzelfde moment. Als je een druppel in uw peak flow rate opmerken, aanpassen van uw medicijnen zoals voorgeschreven door uw arts.
 • Hulp zoeken meteen voor ernstige symptomen. Seek behandeling als u ernstige ademhalingsproblemen of als je keel is uiterst pijnlijk. Krijgen ook medische hulp als u tekenen of symptomen van longontsteking, zoals hoge koorts, koude rillingen, zweten, scherpe pijn bij diep ademhalen of hoesten dat brengt gekleurd slijm.
 • Blijf thuis. Als je ziek wordt, blijf thuis van school of werk om te voorkomen dat anderen besmet. Bedek uw mond en neus met een papieren zakdoekje als u hoest of niest. Over het algemeen, kunt u anderen een dag infecteren voordat uw symptomen verschijnen en voor maximaal een week of zo later.

Werk samen met uw arts om een ​​plan van aanpak om te voorkomen dat het krijgen van een verkoudheid of griep, en weten wat te doen bij de eerste tekenen u of uw kind kan worden ziek ontwikkelen. Snelle behandeling kan helpen verlichten de symptomen en het voorkomen van een milde astma flare-up van het vorderen aan een ernstige astma-aanval.

Zie ook