Astma bij kinderen

De behandeling van astma bij kinderen van 5 tot 11

De behandeling van astma bij kinderen van 5 tot 11 vereist enige gespecialiseerde technieken. Ontdek tips over symptomen, medicatie en een astma-actieplan.

Astma bij kinderen is een van de meest voorkomende oorzaken van gemiste schooldagen. Het kan slapen, spelen en andere activiteiten te verstoren.

Astma kan niet worden genezen, maar u en uw kind kan de symptomen verminderen door het volgen van een astma-actieplan. Dit is een schriftelijk plan ontwikkel je met de arts van uw kind om symptomen te volgen en de behandeling aan te passen.

Als u denkt dat uw kind astma heeft, een arts raadplegen. Vroege diagnose is belangrijk. Behandeling van astma bij kinderen verbetert dag tot dag ademhaling, vermindert astma flare-ups en helpt andere problemen veroorzaakt door astma. Met de juiste behandeling kan zelfs ernstige astma onder controle worden gehouden.

Astmasymptomen bij kinderen 5-11 jaar

Voorkomende symptomen van astma bij kinderen van 5 tot 11 zijn:

 • Hoesten, vooral 's nachts
 • Piepende ademhaling
 • Ademhalingsproblemen
 • Pijn op de borst, benauwdheid of ongemak
 • Vermijden of verliezen interesse in sport of fysieke activiteiten
Astma bij kinderen. Met behulp van een peak flow meter.
Astma bij kinderen. Met behulp van een peak flow meter.

Sommige kinderen hebben weinig dag-tot-dag symptomen, maar hebben ernstige astma-aanvallen nu en dan. Andere kinderen hebben milde symptomen of klachten die erger worden op bepaalde tijden. U zult merken dat de symptomen van astma van uw kind te krijgen erger 's nachts, met een activiteit, wanneer uw kind een verkoudheid, of met triggers zoals sigarettenrook of seizoensgebonden allergieën.

Astma noodsituaties
Ernstige astma-aanvallen kunnen levensbedreigend zijn en vereisen een reis naar de eerste hulp. Tekenen en symptomen van een astma nood bij kinderen de leeftijd 5 tot 11 zijn:

 • Aanzienlijke moeite met ademhalen
 • Aanhoudend hoesten of piepen
 • Geen verbetering, zelfs na het gebruik van een inhalator quick-reliëf, zoals albuterol
 • Voorovergebogen in een zittende positie te ademen
 • Niet in staat om zonder hijgen spreken
 • Peak flow meterstanden in de rode zone

Tests voor de diagnose en monitoren astma

Voor kinderen van 6 jaar en ouder, kunnen artsen de diagnose en monitoren astma met dezelfde tests gebruikt voor volwassenen. Ze meten hoeveel lucht je kind snel kan uitademen, een indicatie van hoe goed de longen werken. Jongere kinderen kunnen over het algemeen niet deze longfunctie (spirometrie) tests uit te voeren.

De arts van uw kind kan in staat zijn om te controleren op ontstekingen in de luchtwegen van uw kind met een test die niveaus van stikstofmonoxide gas meet in de adem. In het algemeen hogere niveaus van stikstofmonoxide betekenen longen van uw kind niet zo goed werkt als ze zouden moeten zijn, en astma niet onder controle is.

Met behulp van een peak flow meter
De arts kan uw kind een draagbare, hand-held-apparaat (peak flow meter) om te meten hoe goed zijn of haar longen werken geven. Een peak flow meter meet hoeveel lucht uw kind kan snel uitademen. Lage meetwaarden aangeven astma verergert. U en uw kind kunnen lage peak flow metingen merken voordat de symptomen zichtbaar worden. Dit zal u helpen te herkennen wanneer de behandeling aan te passen aan een astma-flare-up te voorkomen.

Zie ook

De behandeling van astma bij kinderen van 5 tot 11

Behandeling van astma

Als astmasymptomen uw kind ernstig zijn, kan uw huisarts of kinderarts uw kind verwijzen naar een astma-specialist te zien.

De arts zal willen uw kind om precies de juiste hoeveelheid en soort medicatie die nodig is om zijn of haar astma onder controle te nemen. Dit zal helpen voorkomen bijwerkingen. Op basis van uw verslag van hoe goed de huidige medicijnen van uw kind lijken te tekenen en symptomen te bestrijden, kan de arts van uw kind "opvoeren" behandeling naar een hogere dosis of voeg een ander soort medicatie. Als uw kind astma goed onder controle is, kan de arts "aftreden" behandeling door het verminderen van medicijnen van uw kind. Dit staat bekend als de stapsgewijze aanpak van de behandeling van astma.

Bepaalde medicijnen zijn niet specifiek goedgekeurd voor gebruik bij kinderen door de Food and Drug Administration, maar de arts kan hen op basis van zijn of haar oordeel over wat het waarschijnlijk het beste te werken voor uw kind.

Lange termijn onder controle medicijnen
Bekend als onderhoud medicijnen, zijn deze over het algemeen genomen elke dag op de lange termijn om hardnekkige astma onder controle. Deze medicijnen kunnen seizoensinvloeden worden gebruikt als de astmasymptomen uw kind slechter geworden gedurende bepaalde tijden van het jaar.

Soorten lange termijn onder controle medicijnen zijn onder andere:

 • Inhalatiecorticosteroïden. Dit zijn de meest voorkomende lange termijn onder controle medicijnen voor astma. Deze anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn fluticason (Flovent), budesonide (Pulmicort), triamcinolon (Azmacort), flunisolide (Aerobid), beclometason (Qvar), mometasone (Asmanex) en ciclesonide (Alvesco).
 • Leukotriene modifiers. Deze omvatten montelukast (Singulair), zafirlukast (Accolate) en zileuton (Zyflo). Zij worden beschouwd als secundaire naast behandeling met inhalatiecorticosteroïden. In zeldzame gevallen zijn deze medicijnen zijn gekoppeld aan psychologische reacties zoals agitatie, agressie, hallucinaties, depressie en zelfmoordgedachten. Een arts raadplegen meteen als uw kind een ongewone psychologische reactie.
 • Combinatie inhalers. Deze medicijnen bevatten een inhalatie corticosteroïd en een langwerkende beta-agonist (LABA). Zij omvatten Advair (fluticason en salmeterol), Symbicort (budesonide en formoterol) en Dulera (mometasone en formoterol). In sommige gevallen hebben langwerkende beta-agonisten verbonden met ernstige astma-aanvallen. LABA medicatie mag alleen worden gegeven aan kinderen als ze worden gecombineerd met een corticosteroïd inhalator een combinatie. Dit vermindert het risico van een ernstige astma aanval.
 • Theofylline. Dit is een dagelijkse pil die de luchtwegen (luchtwegverwijder) opent. Theofylline wordt niet zo vaak nu gebruikt als in de afgelopen jaren.

Quick-reliëf 'rescue' medicatie
Deze medicijnen - genaamd kortwerkende luchtwegverwijders - bieden onmiddellijke verlichting van de symptomen van astma en de laatste vier tot zes uur. Albuterol is de meest gebruikte kortwerkende bronchodilator voor astma. Andere zijn pirbuterol en levalbuterol. Hoewel deze medicijnen werken snel, kunnen zij niet de symptomen van uw kind te houden van terugkomen. Als uw kind heeft frequente of ernstige symptomen, zal hij of zij moet een lange termijn onder controle medicatie zoals een inhalatie corticosteroïd nemen.

Uw kind astma niet onder controle is als hij of zij moet vaak een inhalator quick-verlichting te gebruiken. Zich baserend op een inhalator quick-reliëf om de controle symptomen zet uw kind een verhoogd risico op een ernstige astma-aanval en is een teken dat je kind nodig heeft om de dokter te zien over het maken van de behandeling veranderingen. Volg het gebruik van quick-reliëf medicijnen, en de informatie delen met de arts van uw kind bij elk bezoek.

Immunotherapie voor allergie-geïnduceerde astma
Anti-desensibilisatie shots (immunotherapie) kan helpen als uw kind allergisch astma die niet gemakkelijk kan worden gecontroleerd door het vermijden van astma triggers. Uw kind zal beginnen met de huid tests om te bepalen welke allergie-veroorzakende stoffen (allergenen) astmasymptomen kunnen leiden. Zodra uw kind astma triggers zijn geïdentificeerd, zal hij of zij een reeks injecties met kleine hoeveelheden van deze allergenen te krijgen. Uw zoon of dochter zal waarschijnlijk injecties eenmaal per week nodig hebt voor een paar maanden, dan een keer per maand voor een periode van drie tot vijf jaar. Allergische reacties van uw kind en symptomen van astma moet geleidelijk afnemen.

Medicijnlevering apparaten
De meeste astma-medicatie worden gegeven met een apparaat waarmee een kind op medicatie rechtstreeks inademen in de longen. Medicijnen van uw kind kan worden geleverd met een van deze apparaten:

 • Afgemeten dosis inhaler. Kleine hand-held apparaten, dosisaërosolen zijn een gemeenschappelijke levering methode voor astma medicatie. Om ervoor te zorgen dat uw kind de juiste dosis krijgt, kan hij of zij ook behoefte aan een holle buis (spacer) die hecht aan de inhalator.
 • Poederinhalatoren. Voor bepaalde medicijnen tegen astma, kan uw kind een droge poederinhalator. Dit apparaat vereist een diepe, snelle inhalatie om de volledige dosis van de medicatie te krijgen.
 • Vernevelaar. Een vernevelaar verandert medicijnen in een fijne mist uw kind ademt in door middel van een gezichtsmasker. Vernevelaars kunnen leveren grotere doses van medicijnen in de longen dan inhalers kan. Jonge kinderen hebben vaak behoefte aan een vernevelaar gebruiken omdat het moeilijk of onmogelijk voor hen om andere inhalator apparaten gebruiken.

Astmacontrole: stappen voor kinderen van 5 tot 11

Het beheren van uw kind astma kan lijken als een overweldigende verantwoordelijkheid. Na deze stappen maakt het een stuk makkelijker.

Meer informatie over astma
Een belangrijk onderdeel van het beheer van de astma van uw kind is het leren precies welke stappen te nemen op een dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis. Het is ook belangrijk dat u het doel van elk deel van het bijhouden van de symptomen en het aanpassen van de behandeling te begrijpen. U, uw kind en verzorgers moeten:

 • Begrijpen van de verschillende soorten medicijnen voor astma en hoe ze werken
 • Leren tekenen en symptomen van verergering van astma te herkennen en op te nemen
 • Weten wat te doen als uw kind astma erger

Track symptomen met een schriftelijk plan
Een schriftelijke astma actieplan is een belangrijk hulpmiddel om u te laten weten hoe goed de behandeling werkt, op basis van de symptomen van uw kind. Met de arts van uw kind, maak dan een schriftelijke astma plan dat de stappen die nodig zijn om uw kind astma te beheren schetst. U en uw kind verzorgers, waaronder babysitters, leraren en coaches, moet een kopie van het plan hebben. Het plan kan u en uw kind te helpen:

 • Bijhouden hoe vaak uw kind heeft astma flare-ups (exacerbaties)
 • Beoordelen hoe goed medicijnen zijn beheersing van de symptomen
 • Let op eventuele bijwerkingen van medicijnen
 • Controleren hoe goed de longen van uw kind werkt met een peak flow meter
 • Meten hoeveel uw kind symptomen van invloed op dagelijkse activiteiten, zoals spelen, slapen en sporten
 • Pas medicijnen wanneer de symptomen erger worden
 • Herkennen wanneer een arts of vragen dringende zorg

Veel astma plannen maken gebruik van een "stoplicht"-systeem van de groene, gele en rode zones die corresponderen met verergerende symptomen. Dit systeem kan u helpen snel te bepalen ernst van astma en aanwijzingen van een astma-aanval. Sommige astma plannen maken gebruik van een klachten vragenlijst genaamd de astmacontrole test om de ernst van astma te meten in de afgelopen maand.

Breng wijzigingen en zie de dokter als dat nodig
Effectieve behandeling van astma vereist het bijhouden hoe goed medicijnen werken op een permanente basis - en weten wat te doen als ze niet werken. U - en uw kind, als hij of zij is oud genoeg - moeten:

 • Werk samen met de arts om te bepalen welke typen en doseringen van medicijnen zijn het meest effectief
 • Pas medicijnen volgens het actieplan astma u uitgewerkt met de arts van uw kind
 • Kijk voor bijwerkingen zoals geïrriteerdheid, trillen of slaapproblemen, en meldt deze aan de arts

Controle astma triggers
Het nemen van stappen om uw kind te voorkomen triggers is een belangrijk onderdeel van de controle van astma. Astma triggers variëren van kind tot kind. Werk met de arts van uw kind om triggers en stappen die u kunt nemen om uw kind te voorkomen identificeren. Voorkomende astma triggers zijn:

 • Verkoudheid of andere luchtweginfecties
 • Allergenen zoals huisstofmijt of pollen
 • Huidschilfers van huisdieren
 • Oefenen
 • Koud weer
 • Sigarettenrook en andere irriterende stoffen in de lucht
 • Brandend maagzuur (gastro-oesofageale reflux of GERD)

De sleutel tot astmacontrole: vasthouden aan het plan

Volgen en actualiseren actieplan astma van uw kind is de sleutel tot het houden van astma onder controle. Bijhouden zorgvuldig astmasymptomen van uw kind, en maak medicatie verandert zodra ze nodig zijn. Als je snel handelen, je kind is minder kans op een ernstige aanval hebben, en hij of zij zal niet zo veel medicijnen om de symptomen onder controle nodig. Met een zorgvuldige astma-management, moet uw kind in staat zijn om opflakkeringen te voorkomen en zo min mogelijk storingen veroorzaakt door astma.

Zie ook