Atypische hyperplasie van de borst

Definitie

Atypische hyperplasie is een voorstadium dat cellen treft de borst. Atypische hyperplasie beschrijft een ophoping van abnormale cellen in een borstkanaal (atypische ductale hyperplasie) of melkklier (atypische lobulaire hyperplasie).

Atypische hyperplasie van de borst. Verhoogd risico op borstkanker.
Atypische hyperplasie van de borst. Verhoogd risico op borstkanker.

Atypische hyperplasie is geen kanker, maar het kan een voorloper voor de ontwikkeling van borstkanker. In de loop van je leven, als de atypische hyperplasie cellen splitsen en meer abnormale, uw toestand kan worden geherkwalificeerd als invasieve borstkanker (carcinoma in situ) of borstkanker.

Als u al gediagnosticeerd met atypische hyperplasie, heb je een verhoogde kans op het ontwikkelen van borstkanker in de toekomst. Om deze reden, artsen raden soms vaker borstkanker screening en zorgvuldige afweging van medicijnen en andere strategieën om het risico op borstkanker te verminderen.

Zie ook

Symptomen

Atypische hyperplasie geen specifieke klachten of symptomen veroorzaken.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Maak een afspraak met uw arts als u tekenen of symptomen die je je zorgen.

Atypische hyperplasie niet tekenen en symptomen veroorzaken, maar het wordt meestal ontdekt tijdens een borst biopsie om borstvoeding te tekenen en symptomen veroorzaakt door een andere aandoening of een afwijking gevonden op een mammogram te onderzoeken.

Zie ook

Oorzaken

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van atypische hyperplasie. Atypische hyperplasie vormt wanneer cellen borst abnormaal worden in aantal, grootte, vorm, groeipatroon en uitstraling. Locatie van de abnormale cellen in het borstweefsel - de melkklieren of de melkkanalen - bepaalt of de cellen zijn atypische lobulaire hyperplasie of atypische ductale hyperplasie.

Atypische hyperplasie wordt gedacht dat een deel van het complex, meerstaps proces waarbij borstkanker zich ontwikkelt. Het proces begint als een normale cel ontwikkeling en groei te worden verstoord, waardoor een overproductie van normaal uitziende cellen (hyperplasie). Atypische hyperplasie treedt op wanneer de overtollige cellen stapelen op elkaar en beginnen te nemen op een abnormaal uiterlijk. De abnormale cellen kunnen blijven veranderen in uiterlijk en vermenigvuldigen, ontwikkelt zich tot invasieve (in situ) kanker, waarbij de kankercellen blijven beperkt tot het gebied waar ze beginnen te groeien. Onbehandeld, kan de kankercellen invasieve kanker uiteindelijk, binnenvallende omringende weefsel, bloedvaten of lymfevaten.

Zie ook

Complicaties

Verhoogd risico op borstkanker
Als u al gediagnosticeerd met atypische hyperplasie, heb je een verhoogd risico op borstkanker in de toekomst. Vrouwen met atypische hyperplasie hebben een risico op borstkanker die ongeveer vier keer hoger dan die van vrouwen die geen atypische hyperplasie.

Voorbereiding op uw afspraak. Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen.
Voorbereiding op uw afspraak. Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen.

De diagnose atypische hyperplasie op jongere leeftijd het risico op borstkanker verhogen nog meer. Vrouwen gediagnosticeerd met atypische hyperplasie vóór de leeftijd van 45 hebben een groter risico op het ontwikkelen van invasieve borstkanker tijdens hun leven, in vergelijking met oudere vrouwen, vooral die ouder zijn dan 55.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Als een mammogram onthult een verdachte gebied in je borst, kan uw arts u een borstgezondheid specialist of een gespecialiseerd borst centrum verwijzen.

Wat u kunt doen
Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om goed voorbereid. Voor te bereiden op uw afspraak, probeer:

 • Worden zich bewust van eventuele pre-afspraak beperkingen. Op het moment dat u de afspraak maken, zeker om te vragen of er iets is wat je moet doen bij voorbaat, zoals het beperken van uw dieet.
 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel los van de reden waarvoor u de afspraak gepland lijkt.
 • Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen die je neemt.
 • Overwegen om een familielid of vriend mee. Soms kan het moeilijk zijn om alle diensten die tijdens een afspraak informatie op te nemen. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.

Vragen te stellen
Uw tijd met uw arts is beperkt, dus bereid een lijst met vragen van tevoren. Lijst van uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijke in het geval de tijd om is. Voor atypische hyperplasie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Kunt u mijn pathologieverslag mij uitleggen?
 • Heb ik meer tests nodig?
 • Zal ik een operatie nodig voor atypische hyperplasie?
 • Welke behandelingen stel je voor?
 • Wat kan ik doen om mijn risico op borstkanker te verminderen?
 • Welke tekenen of symptomen van borstkanker moet ik letten?
 • Hoe vaak moet ik een mammogram te screenen op borstkanker?
 • Moet ik ook een MRI om te screenen op borstkanker?
 • Wat zou u aanbevelen aan een vriend of familielid in mijn situatie?
 • Zijn er beperkingen die ik moet volgen?
 • Moet ik zie een borst gezondheidsspecialist? Wat zal dat kosten, en zal mijn verzekering het?
 • Moet ik overwegen genetische counseling?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan meenemen? Welke websites raden jullie aan?

In aanvulling op de vragen die je hebt voorbereid, aarzel dan niet om andere vragen die te binnen schieten tijdens uw afspraak.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen toestaan ​​meer tijd later naar andere punten die u wilt pakken te dekken. Uw arts kan vragen:

 • Heeft u een familiegeschiedenis van borstkanker?
 • Heeft u een familiegeschiedenis van andere vormen van kanker?
 • Heb je al een borst biopsie gehad? Weet jij de resultaten van eerdere borstbiopsieën?

Zie ook

Tests en diagnose

Atypische hyperplasie wordt meestal ontdekt na een biopsie van een verdachte gebied vinden op een mammogram of tijdens een klinisch borstonderzoek te evalueren. Tijdens de biopsie, worden weefselmonsters verwijderd en opgestuurd voor analyse door een speciaal opgeleide arts (patholoog). De weefselmonsters worden onderzocht onder een microscoop, en de patholoog identificeert atypische hyperplasie, als het aanwezig is.

Om atypische hyperplasie verder te evalueren, kan uw arts een operatie aanbevelen aan een grotere steekproef van weefsel te verwijderen om te zoeken naar borstkanker. Een diagnose van atypische hyperplasie kan leiden tot een chirurgische biopsie (brede lokale excisie of lumpectomie) om alle aangetaste weefsel te verwijderen. De patholoog op grotere specimen op tekenen van in situ en invasieve kanker.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Atypische hyperplasie wordt over het algemeen behandeld met een operatie om de abnormale cellen te verwijderen en ervoor te zorgen dat geen enkele in situ of invasieve kanker ook aanwezig is in het gebied. Artsen adviseren vaak frequenter screening voor borstkanker en strategieën om uw risico op borstkanker te verminderen.

Follow-up tests om te controleren op borstkanker
Uw arts kan u aanraden u ondergaan follow-up tests voor het screenen op borstkanker. Dit kan de kans op borstkanker vroeg wordt gedetecteerd wanneer een behandeling is meer waarschijnlijk toenemen. Praat over je borstkankerscreening opties met uw arts. Uw opties kunnen zijn:

 • Self-examens van uw borsten om borstvoeding vertrouwdheid ontwikkelen en om eventuele ongebruikelijke borst veranderingen te detecteren
 • Klinische borst examens door uw zorgverzekeraar of twee keer per jaar
 • Onderzoeksmammogrammen elk jaar
 • Screening borst magnetic resonance imaging (MRI), afhankelijk van andere risicofactoren, zoals een sterke familiegeschiedenis of een genetische aanleg voor borstkanker

Manieren om uw risico op borstkanker verminderen
Om uw risico op het ontwikkelen van borstkanker te verminderen, kan uw arts u aanbevelen:

 • Neem preventieve medicijnen. Behandeling met een selectieve oestrogeen receptor modulator (SERM), zoals tamoxifen of raloxifene (Evista), gedurende vijf jaar kan het risico op borstkanker. Deze medicijnen werken door het blokkeren van oestrogeen uit de binding aan oestrogeen receptoren in borstweefsel. Oestrogeen wordt gedacht aan de groei van sommige borstkanker brandstof. Een andere optie voor sommige vrouwen kunnen exemestaan ​​(Aromasin), die de productie van oestrogeen in het lichaam af.
 • Vermijd menopauze hormoontherapie Onderzoekers hebben geconcludeerd dat de combinatie hormoontherapie om de symptomen van de menopauze te behandelen -. Oestrogeen plus progestageen - verhoogt het risico op borstkanker bij postmenopauzale vrouwen. Veel borstkankers zijn afhankelijk van hormonen voor de groei.
 • Deelnemen aan een klinische studie. Klinische studies testen van nieuwe behandelingen nog niet beschikbaar voor het grote publiek die nuttig zijn bij het ​​verminderen van het risico van borstkanker in verband met atypische hyperplasie kunnen blijken. Vraag uw arts als u een kandidaat voor een klinische proeven.
 • Overweeg risico-reducerende (profylactische) mastectomie Voor vrouwen op een zeer hoog risico op borstkanker, risicoreducerende mastectomie -. Operatie om een of beide borsten te verwijderen - vermindert het risico op het ontwikkelen van borstkanker in de toekomst. Je zou op een zeer hoog risico op borstkanker worden beschouwd als je een genetische mutatie in een van de borstkankergenen of je hebt een zeer sterke familiegeschiedenis van borstkanker die een gevaar van het hebben van een dergelijke genetische mutatie suggereert.

Maar deze operatie is niet goed voor iedereen. Bespreek met uw arts de risico's, voordelen en beperkingen van deze risico-reducerende chirurgie in het licht van uw persoonlijke omstandigheden. Als je een sterke familiegeschiedenis van borstkanker, kunt u profiteren van ook vergaderzalen met een genetische counselor om uw risico van het dragen van een genetische mutatie en de rol van genetische testen in uw situatie te evalueren.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Een atypische hyperplasie diagnose kan stressvol zijn, want het verhoogt het risico op borstkanker. Niet wetende wat de toekomst in petto heeft kan je bang voor je gezondheid te maken. Met de tijd, iedere vrouw ontwikkelt haar eigen manier van omgaan met atypische hyperplasie en haar verhoogd risico op borstkanker. Totdat je je manier van omgaan vinden, overweeg dan te proberen om:

 • Begrijpen uw individuele risico op borstkanker. Borstkanker risico statistieken kan overweldigend en beangstigend. Het risico op borstkanker statistieken worden ontwikkeld door het volgen van duizenden vrouwen en kan u een idee van uw prognose te geven, maar de statistieken kan je niet vertellen over je eigen risico op borstkanker. Vraag uw arts om uw individuele risico op borstkanker te verklaren. Zodra u uw persoonlijk risico op borstkanker te begrijpen, kunt u comfortabeler maken van beslissingen over uw behandeling voelen.
 • Ga naar al uw follow-up afspraken. Als u al gediagnosticeerd met atypische hyperplasie, kan uw arts u vaker borstkanker screening examens en tests bevelen. Vind je jezelf afleiden met zorgen voor elk examen, omdat je bang bent dat uw arts borstkanker zal vinden bent. Laat je angst je ervan weerhouden te gaan naar uw afspraken. In plaats daarvan, accepteren dat angst is normaal en manieren om te gaan vinden. Relax, schrijf je gevoelens in een dagboek of tijd doorbrengen met een goede vriend die je geest kunnen tillen.
 • Onderhouden van uw gezondheid. Maak gezonde keuzes om jezelf gezond te houden. Bijvoorbeeld, een gezond gewicht handhaven, eet een gezond dieet vol groenten en fruit, krijg genoeg slapen zodat je wakker gevoel rustte, en beperking van de hoeveelheid alcohol die je drinkt, als je ervoor kiest om alcohol te drinken. U kunt geen controle of je borstkanker krijgen, maar je kunt gezond te houden, zodat je goed genoeg voor de behandeling van borstkanker, moet je het nodig hebt.
 • Praten met andere vrouwen in uw situatie. Praat met andere vrouwen die zijn gediagnosticeerd met atypische hyperplasie. Vraag uw arts over steungroepen in uw gemeenschap. Een andere optie is online message boards. Borstkanker organisaties, zoals BreastCancer.org, bieden message boards voor vrouwen met een hoog risico op borstkanker te verbinden met elkaar.

Zie ook