Baby-en peuter gezondheid

Autostoel veiligheid: vermijd 10 veel voorkomende fouten

Autozitje veiligheid is geen kinderspel. Begrijp 10 voorkomende fouten ouders maken bij het installeren en gebruiken van autostoelen.

Autostoel veiligheid is cruciaal voor het beschermen van uw kind tijdens de reis, maar weten hoe je een autostoel veilig installeren en gesp-up van uw kind als hij of zij groeit kan moeilijk zijn. Check out 10 voorkomende fouten ouders maken vaak als het gaat om autozitje veiligheid - en hoe ze te vermijden.

Nr 1: het krijgen van een gebruikte auto stoel zonder onderzoek naar de geschiedenis

Als u overweegt een gebruikte auto stoel voor je kind, zorg ervoor dat de autostoel:

 • Wordt geleverd met instructies en een label met daarop de datum van vervaardiging en het modelnummer
 • Werd niet teruggeroepen
 • Is niet meer dan 6 jaar oud
 • Heeft geen zichtbare schade of ontbrekende onderdelen
 • Heeft nog nooit in een matige of ernstige crash geweest

Als u niet weet wat de geschiedenis van de autostoel is, gebruik het dan niet.

Nr 2: het plaatsen van de autostoel op de verkeerde plek

De veiligste plek voor autostoel van uw kind is de achterbank, weg van actieve airbags. Als de autostoel wordt geplaatst op de voorbank en de airbag wordt opgeblazen, kan het de achterkant van een naar achteren gerichte autostoeltje geraakt - daar waar het hoofd van uw kind is - en leiden tot een ernstige of fatale verwondingen. Een kind dat in een voorwaarts gerichte autostoel rijdt zou ook kunnen worden geschaad door een airbag. Als het nodig is voor een kind om te reizen in een voertuig met slechts een rij zitplaatsen, deactiveert de voorste airbags of installeer een schakelaar om de airbag tijdens een botsing te voorkomen.

Als je het plaatsen van slechts een autostoel op de achterbank, installeer deze in het midden van de zitting - indien mogelijk - in plaats van naast een deur om de kans op letsel tijdens een botsing minimaliseren.

Nr 3: het gebruik van de autostoel als vervanging wieg

Een autostoel is ontworpen om uw kind te beschermen tijdens het reizen. Het is niet voor gebruik als een vervangend wieg in uw huis. Een studie uit 2009 toonde aan dat rechtop zitten in een autostoeltje kan de borst van een pasgeboren baby's te comprimeren en leiden tot lagere niveaus van zuurstof. Zelfs milde luchtwegobstructie kan ontwikkeling van een kind schaden. Zittend in een auto zitten voor lange periodes kan ook bijdragen tot de ontwikkeling van een vlakke plek op de achterkant van uw baby's hoofd en verergeren gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) - een chronische spijsverterings aandoening. Bovendien kan een kind gemakkelijk worden gewond door een val uit een onjuist gebruikte auto stoel of zittend in een autostoeltje dat valt vanaf een verhoogde ondergrond, zoals een tafel of balie. Hoewel het essentieel om uw kind gesp in een auto zitten tijdens de reis, laat je kind slapen of ontspannen in de auto zitten voor langere tijd uit de auto.

Nr 4: verkeerd knik-up van uw kind

Het kan een uitdaging in eerste instantie om een ​​kind goed gesp in een auto zitten. Voordat u de stoel installeert, lees de instructies van de fabrikant en de sectie over autostoelen in handleiding van het voertuig. Zorg ervoor dat de stoel stevig vast - waardoor niet meer dan een centimeter van de beweging van links naar rechts of van voor naar achter toen greep op de bodem nabij de bevestigingspunten - en in de juiste richting.

Als u gebruikmaakt van een baby-enige zetel of een converteerbare stoel in de achterste gerichte positie, houd deze tips in gedachten:

 • Gebruik het harnas sleuven in de handleiding van de autostoel's, meestal degenen op of onder de schouders van het kind beschreven.
 • Plaats het harnas of de borst clip zelfs met oksels van je kind - niet de buik of nek. Zorg ervoor dat de bandjes en harnas liggen plat tegen de borst van uw kind en over zijn of haar heupen, zonder speling.

Positioneer draaggreep de autostoel's volgens de instructies van de fabrikant.

No 5: liggende uw kind bij de verkeerde hoek

In de achteren gerichte positie, leunen de autostoel volgens de instructies van de fabrikant, zodat het hoofd van uw kind niet flop naar voren. Veel stoelen zijn inclusief hoek indicatoren of experts. U kunt ook een strak opgerold handdoek onder de voorste rand van de zitting om de juiste hoek te bereiken.

Om slungelig voorkomen, plaats strak opgerold baby dekens naast uw pasgeborene. Indien nodig, plaats een opgerolde washandje tussen de kruisband en je baby slungelig te voorkomen. Geen extra producten niet te gebruiken, tenzij zij kwamen met de auto stoel of bij de fabrikant.

Zie ook

Autostoel veiligheid: vermijd 10 veel voorkomende fouten

Nr. 6: verhuizen naar een voorwaarts gerichte autostoel te snel

Weersta de drang om autostoeltje van je kind in de rijrichting is maar dat je zijn of haar glimlach in uw achteruitkijkspiegel kan zien. Riding achterste facing wordt aanbevolen tot een kind bereikt leeftijd van 2 of het hoogste gewicht - minstens 35 pond (ongeveer 16 kg) meestal - of hoogte toegestaan ​​door de autostoel fabrikant. U kunt beginnen met een converteerbare zetel, die achterwaarts gericht of naar voren gericht en heeft meestal een hogere achteren gerichte gewicht en lengte limiet dan een baby alleen-stoel kan worden gebruikt, of switch van een kind-enige zetel aan de converteerbare ras als uw baby groeit.

Wanneer uw kind de leeftijd van 2 of het achterstevoren gemonteerd gewicht of de hoogte limiet van de converteerbare zetel heeft bereikt, kunt u de stoel naar voren worden geconfronteerd. Wanneer u de schakelaar:

 • Installeer het autostoeltje op de achterbank volgens de instructies van de fabrikant, met behulp van de autogordel of Lower Ankers en aanbinden van kinderen (KLINK) systeem.
 • Gebruik de vastmaakband - een band die haken aan de bovenzijde van de zitting en hecht aan een anker in de auto - voor extra stabiliteit.
 • Pas de gordels, zodat ze schroefdraad op of boven de schouders van uw kind. Zorg ervoor dat het harnas past precies.

Nr. 7: dressing uw kind in volumineuze bovenkleding

Gordels kan genoeg bescherming bieden dan een baby volumineuze bovenkleding. Als het koud is, kleed je baby in een lichtgewicht jas en hoed. Gesp van de gordel strak en daarna smullen van een deken om je baby voor de warmte. Sla de volumineuze bovenkleding voor buiten.

Nr 8: verhuizen naar een zittingverhoger te vroeg

Baby en peuter gezondheid. Autostoel veiligheid: vermijd 10 veel voorkomende fouten.
Baby en peuter gezondheid. Autostoel veiligheid: vermijd 10 veel voorkomende fouten.

Oudere kinderen moeten hulpzetels om een ​​veiligheidsgordel voor volwassenen fit correct te helpen. U kunt overschakelen van een autostoel op een zittingverhoger wanneer uw kind het hoogste gewicht heeft bijgevuld - doorgaans 40 tot 80 pond (18 tot 36 kg) - of hoogte toegestaan ​​door de autostoel fabrikant. Bedenk echter, dat uw kind het veiligst is nog in een autostoel met een harnas voor zo lang mogelijk.

Nr 9: verkeerd gebruik van een zittingverhoger

Hulpzetels moet worden gebruikt met een lap en schoudergordel - nooit een lap-only veiligheidsgordel. Zorg ervoor dat de heupgordel ligt laag en knus over de bovenbenen van uw kind en dat de schoudergordel kruist het midden van uw kind borst en schouder.

Sommige stoelverhogers komen zonder rug. Backless booster zetels moet ook gebruikt worden met een lap en schoudergordel - nooit een lap-only veiligheidsgordel. Als uw auto heeft een lage rugleuning of niet beschikt over een hoofdsteun om het hoofd en de nek van uw kind te beschermen in een crash, overwegen om een ​​high-back booster die lengte en het gewicht van uw kind past.

Nr 10: met behulp van de veiligheid van het voertuig gordel te snel

De meeste kinderen kunnen veilig gebruik maken van een veiligheidsgordel voor volwassenen ergens tussen de leeftijd van 8 en 12. Hier is hoe je weet dat je kind klaar is:

 • Uw kind een hoogte van 4 voet 9 duim (bijna 1,5 meter) bereikt.
 • Uw kind zit tegen de achterkant van de stoel met zijn of haar knieën gebogen comfortabel op de rand van de stoel - en kan op die manier blijven voor de gehele reis.
 • De heupgordel rust vlak en strak over de bovenbenen van uw kind en de schoudergordel rust op het midden van de schouder en de borst van uw kind - niet op de hals of het gezicht.

Zorg ervoor dat uw kind niet instoppen de schoudergordel onder zijn of haar arm of achter zijn of haar rug. Vergeet niet, de achterbank is de veiligste plek voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Als u vragen over de veiligheid van kinderen passagier wetten hebt of hulp het installeren van een autostoeltje nodig, deelnemen aan een lokale autostoeltje kliniek of inspectie evenement. U kunt ook contact op met de National Highway Traffic Safety Administration voor hulp bij het vinden van een autostoel keuringsstation.

Zie ook