Baby-en peuter gezondheid

Borstvoeding voeding: tips voor moeders

Borstvoeding voeding kan verwarrend zijn. Hoeveel moet je eten? wat moet je vermijden? hoe zou je voeding je baby beïnvloeden? Volg deze belangrijke voeding tips.

Als je borstvoeding geeft, je geeft je baby voedingsstoffen die zijn of haar groei en gezondheid zal bevorderen. Je zou kunnen vragen, maar over wat voedingsmiddelen en dranken zijn het beste voor u - en hoe je dieet kunnen van invloed op uw moedermelk en uw baby.

Begrijp de basisprincipes van borstvoeding voeding.

Moet ik extra calorieën tijdens het geven van borstvoeding?

Ja, zou je nodig hebt om een ​​beetje meer te eten - over een extra 400 tot 500 calorieën per dag - te houden van uw energie.

Om deze extra calorieën, kiezen krijgen voor voedselrijke keuzes, zoals een plakje volkoren brood met een eetlepel (ongeveer 16 gram) van pindakaas, een banaan of een appel, en 8 ounces (ongeveer 227 gram) van vet- gratis yoghurt.

Welke voedingsmiddelen moet ik eten tijdens de borstvoeding?

Er is geen noodzaak om te gaan op een speciaal dieet, terwijl borstvoeding uw baby. In plaats daarvan concentreren op het maken van gezonde keuzes te helpen brandstof uw melkproductie.

Kiezen voor een verscheidenheid van hele korrels en fruit en groenten. Was uw groenten en fruit aan de blootstelling aan residuen van bestrijdingsmiddelen te verminderen.

Het eten van een verscheidenheid van verschillende voedingsmiddelen, terwijl borstvoeding zal de smaak van uw moedermelk veranderen. Dit zal je baby bloot aan verschillende smaken, die kunnen helpen hem of haar gemakkelijker te accepteren vast voedsel langs de weg.

Om ervoor te zorgen dat u en uw baby krijgt alle van de vitaminen die u nodig hebt, kan uw zorgverzekeraar raden verder aan een dagelijkse prenatale vitamine te nemen totdat je spenen van uw baby.

Hoeveel vocht moet ik tijdens het geven van borstvoeding?

Het is belangrijk voor borstvoeding moeders om gehydrateerd te blijven. Zorg ervoor dat u regelmatig te drinken, bij voorkeur voordat je dorst voelt, en om meer te drinken als je urine verschijnt donkergeel.

Heb een glas water in de buurt als je borstvoeding aan uw kind - of de doelstelling om minstens acht glazen water of andere vloeistoffen per dag te drinken.

Wees op uw hoede van vruchtensappen en suikerhoudende dranken, echter. Te veel suiker kan bijdragen aan gewichtstoename - of saboteren uw inspanningen om zwangerschap gewicht te verliezen.

Te veel cafeïne kan lastig zijn, ook. Beperk jezelf tot niet meer dan 2 tot 3 kopjes (16 tot 24 gram) van cafeïnehoudende dranken per dag. Cafeïne in uw moedermelk kan uw baby ageren of interfereren met de slaap van uw baby.

Zie ook

Borstvoeding voeding: tips voor moeders

Hoe zit het met een vegetarisch dieet en borstvoeding?

Als u een vegetarisch dieet te volgen, u waarschijnlijk al weet hoe belangrijk het kiezen van voedsel, dat geeft je de voedingsstoffen die je nodig hebt. Dit is vooral belangrijk tijdens de borstvoeding.

Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, eiwit en calcium
Tijdens de borstvoeding, maken een extra inspanning om ervoor te zorgen dat uw dieet bevat voldoende van deze voedingsstoffen.

Goede bronnen van ijzer zijn gedroogde bonen en erwten, linzen, verrijkte granen, volkoren producten, donker groene bladgroenten, en gedroogd fruit. Om u te helpen uw lichaam te absorberen ijzer, eet ijzer-rijke voedingsmiddelen in combinatie met voedingsmiddelen met een hoog vitamine C, zoals aardbeien, citrusvruchten, zoete paprika en tomaten.

Voor eiwit, overwegen eieren en zuivel of plantaardige bronnen, zoals soja-producten en vleesvervangers, peulvruchten, linzen, noten, zaden en volle granen.

Goede bronnen van calcium zijn zuivelproducten en donkergroene groenten. Andere opties zijn calcium verrijkte en-verrijkte producten, zoals sappen, ontbijtgranen, sojamelk, soja-yoghurt en tofu.

Overwegen supplementen
Uw zorgverzekeraar zal waarschijnlijk adviseren u om dagelijks een vitamine B-12 supplement en, in sommige gevallen, een vitamine D-supplement.

Baby en peuter gezondheid. Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, eiwitten en calcium.
Baby en peuter gezondheid. Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, eiwitten en calcium.

Vitamine B-12 is vrijwel uitsluitend in dierlijke producten, dus het kan moeilijk zijn om genoeg te krijgen in sommige vegetarische diëten. Vitamine B-12 is essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby.

Zoals koemelk en sommige ontbijtgranen - - Als je niet genoeg vitamine D-verrijkte voedingsmiddelen te eten en je hebt een beperkte blootstelling aan de zon, moet u vitamine D-supplementen. Je baby heeft vitamine D aan calcium en fosfor te absorberen. Te weinig vitamine D kan leiden tot rachitis, een verzachtende en verzwakking van de botten.

Zorg ervoor dat u uw arts en uw baby arts te vertellen als je bent ook het geven van je baby een vitamine D-supplement.

Welke voedingsmiddelen en dranken moet ik beperken of te vermijden tijdens het geven van borstvoeding?

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken verdient voorzichtig terwijl je borstvoeding geeft. Bijvoorbeeld:

Alcohol
Er is geen niveau van alcohol in de moedermelk die veilig zijn voor een baby wordt beschouwd.

Als u ervoor kiest om alcohol te drinken, vermijd borstvoeding tot de alcohol volledig is uw moedermelk gewist. Dit duurt gewoonlijk twee tot drie uur voor 12 ounces (340 gram) van 5 procent bier, 5 gram (142 gram) van 11 procent wijn of 1,5 ounces (43 gram) van 40 procent drank, afhankelijk van uw lichaamsgewicht.

Als je een voeding overslaan, kunnen pompen en dumpen moedermelk helpen je melkproductie te behouden. Echter, pompen en dumpen niet versnellen de afbraak van alcohol uit je lichaam.

Cafeïne
Vermijd het drinken van meer dan 2 tot 3 kopjes (16 tot 24 gram) van cafeïnehoudende dranken per dag. Vergeet niet, cafeïne in uw moedermelk kan uw baby ageren of interfereren met de slaap van uw baby.

Vis
Vis kan een grote bron van eiwitten en omega-3 vetzuren zijn. De meeste vis bevat kwik, echter. Blootstelling aan grote hoeveelheden kwik via de moedermelk kan een risico vormen voor een baby de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Om je baby's blootstelling aan kwik tijdens het geven van borstvoeding, kiest zeevruchten die is laag in kwik, zoals garnalen, zalm, ingeblikte lichte tonijn en meerval te beperken. Vermijd zeevruchten die is hoog in kwik, waaronder haaien, zwaardvissen, koning makreel en tilefish.

Als je eet vis uit lokale wateren, aandacht besteden aan lokale vis adviezen. Als advies niet beschikbaar is, beperken vis uit lokale wateren tot 6 gram (170 gram) per week en geen andere vissen niet eten die week.

Kon mijn dieet omdat mijn baby om kieskeurig te zijn of een allergische reactie?

Bepaalde voedingsmiddelen of dranken in uw dieet kan ertoe leiden dat uw baby prikkelbaar of een allergische reactie.

Als je baby wordt kieskeurig of ontwikkelt een uitslag, diarree of verstopping snel na verpleging, raadpleeg arts van uw baby. Deze signalen kunnen een voedselallergie geven.

Als u vermoedt dat er iets in uw dieet misschien wel het maken van uw baby iets preciezer dan gebruikelijk, vermijd het eten of drinken voor maximaal een week om te zien of het een verschil maakt in je baby's gedrag. Overweeg elimineren zuivel of andere allergene voedingsmiddelen of ingrediënten, zoals:

  • Koemelk
  • Eieren
  • Pinda's
  • Noten
  • Tarwe
  • Sojasaus
  • Vis

Sommige vrouwen die borstvoeding geven zeggen dat het vermijden van pittig of gasvorming voedsel, zoals uien of kool, kan helpen - maar dit is niet bewezen door onderzoek. Ook kunt u proberen het elimineren of verminderen van de hoeveelheid cafeïne in uw dieet.

Voor hulp bij het bepalen van koppelingen tussen uw voeding en uw baby's gedrag, zou je een eetdagboek houden. Lijst alles wat je eet en drinkt, samen met aantekeningen over hoe je baby lijkt te reageren - of helemaal niet.

Als het verwijderen van een bepaald voedsel of drank uit uw dieet heeft geen invloed op uw baby zenuwachtigheid, weer toevoegen aan uw dieet en kijken naar andere mogelijke daders in plaats daarvan. Als u zich zorgen over uw baby's gedrag bent, raadpleeg dan uw baby arts.

Vergeet niet, er is geen noodzaak om te gaan op een speciaal dieet, terwijl je borstvoeding geeft. Gewoon richten op het maken van gezonde keuzes - en jij en je baby zal de vruchten plukken.

Zie ook