Baby-en peuter gezondheid

Huilende baby? hoe je je hoofd koel te houden

Het is moeilijk om te luisteren naar een huilende baby, maar dat je het aankan. Vertragen, neem een ​​pauze - en weten wanneer om hulp te vragen.

Alle baby's huilen, maar de tranen kan zijn tol eisen.

Wanneer je niets doet kalmeert uw baby huilt, zou je angstig voelt. Wat als er iets mis is en je mist? Wat als je de controle verliest?

Neem hart in uw vermogen om de zorg voor uw baby - en te herkennen wanneer je aan het einde van je Latijn.

De grondbeginselen

Wanneer je baby huilt, beginnen met de basis.

Een huilende baby zou gewoon moeten worden gevoed, boerde of gewijzigd. Misschien is het tijd voor een dutje, een verandering in de positie of een sessie in de schommelstoel. Of misschien uw huilende baby heeft behoefte aan een beetje meer - of een beetje minder - aandacht.

Zie ook

Huilende baby? hoe je je hoofd koel te houden

Wanneer de tranen niet zal stoppen

Als je baby lijkt anders is OK, maar het huilen blijft, doe je best om kalm te blijven. Krijgen gespannen of overstuur zou alleen het huilen erger.

Vergeet niet, huilen doet niemand kwaad - met inbegrip van de baby.

Om de controle over de situatie, zou je:

  • Houd het stil. Houd je baby dicht bij je, en zachtjes zingen of praten met je baby. Herhaal een kalme woord of zin, zoals: "Je bent OK."
  • Probeer baby massage. Zachtjes masseren van uw baby zou kunnen verminderen huilen en het bevorderen van ontspanning.
  • Get bewegen. Mooi weer is, zet je baby in de kinderwagen en maak een stevige wandeling. Je zou zelfs de baby gesp in zijn of haar auto stoel en neem een ​​korte rit.
  • Je emoties te uiten. Als je geïrriteerd, spreken. Zeggen de woorden "Ik ben gefrustreerd" hardop - hetzij voor uzelf of voor een goed begrip vriend of geliefde - zou kunnen helpen verlichten de spanning.
  • Vraag om hulp. Laat je partner of een andere geliefde over te nemen voor een tijdje. Profiteer van de baby-sitting aanbiedingen van vertrouwde vrienden, buren of andere nauwe contacten. Gebruik de tijd om een ​​dutje te doen of gewoon ontspannen.
  • Neem een time-out Als je alleen bent, leg je baby op een veilige plaats -. Zoals de wieg of wieg. Laat je baby huilen terwijl je een paar minuten te nemen om zich te hergroeperen in een andere kamer.
  • Wees realistisch. Herinner jezelf eraan dat je niet falende je baby als je niet kunt stoppen met een huilende spreuk. Soms baby's moeten gewoon het uitschreeuwen.
  • Herken je grenzen. Als u zich zorgen over uw vermogen om te gaan met een huilende baby, contact op met uw zorgverzekeraar, een lokale crisisinterventie dienst of een psychische hulplijn voor ondersteuning. Plaats een crisis nummer op de koelkast of op een andere zichtbare plek.

Wees lief

Wanneer uw huilende baby niet kan worden gekalmeerd, zou je in de verleiding om zo ongeveer alles proberen om de tranen te krijgen om te stoppen. Het is OK om creatief te zijn - maar nooit je baby te schudden.

Baby en peuter gezondheid. Je emoties te uiten.
Baby en peuter gezondheid. Je emoties te uiten.

Baby's hebben zwakke nekspieren en vaak moeite hebben om hun hoofd te ondersteunen. Schudden van je baby uit pure frustratie zou kunnen verwoestende gevolgen hebben - waaronder blindheid, hersenbeschadiging of mentale retardatie. Ernstige schudden kan levensbedreigend zijn of zelfs fataal zijn.

Als je problemen hebt met het beheren van uw emoties of omgaan met ouderschap, hulp zoeken. Je baby zorgverzekeraar zou kunnen bieden een doorverwijzing naar een hulpverlener of een andere geestelijke gezondheid provider.

Vergeet niet, het verzorgen van jezelf is de beste manier om zorg te dragen voor uw baby.

Zie ook