Baby-en peuter gezondheid

Kids 'zwemmen: houd gezondheidsrisico's op afstand

Uw kind zou houden om te zwemmen, maar is het altijd een goed idee voor hem of haar te zijn in het water? Volg deze het hele jaar door tips voor kids 'zwemmen.

Is het OK om je luier geklede peuter te spetteren in het plaatselijke zwembad? Kan uw kind veilig een gegoten of oor buizen in het water dragen? Kon bacteriën op de loer in het zwembad of het meer maak uw kleintje ziek? Voordat u uw kind helpen suit up - of besluiten om het water helemaal overslaan - hier zijn enkele praktische tips voor kinderen 'zwemmen van Jay Hoecker, MD, emeritus kindergeneeskunde specialist op de universiteit, Rochester, Minn

Kunnen baby's of peuters luiers dragen in het water?

Verschillende soorten luiers zijn ontworpen voor gebruik onder water. Ze zijn waterafstotend en past nauwsluitend om de dijen en taille van een kind, maar ze zijn niet waterdicht. Als uw kind een stoelgang in het water, kan fecaal materiaal van de luier te ontsnappen. Een vuile luier zou kunnen diarree-veroorzakende bacteriën, waaronder de parasiet Cryptosporidium bevatten - die pool water of andere gebieden zwemmen kunnen besmetten. Bij verder gezonde mensen, een Cryptosporidium infectie veroorzaakt maagklachten en diarree. De gevolgen kunnen ernstiger zijn voor mensen die hebben een zwak immuunsysteem.

Urine in het water is minder riskant dan uitwerpselen, maar het is moeilijk om de twee te scheiden wanneer kinderen dragen luiers. Als u ervoor kiest om uw kind om te zwemmen in een luier, neem geregeld pauzes om de luier te veranderen of gebruik van het toilet. Sta niet toe zwemmen als uw kind diarree heeft. Bovendien moeten kinderen in de luiers niet gebruiken hot tubs of spa's.

Is het riskant voor kinderen om zwembadwater te slikken?

Uw kind is gebonden aan een paar slokken van het zwembadwater te nemen op een of ander moment, vooral wanneer eerst leren zwemmen. Een beetje doorgeslikt zwembad water is niet typisch reden tot bezorgdheid, maar te veel zwembadwater kan leiden tot ziekte. Sta niet toe dat je kind naar het zwembad water te drinken, en moedig je kind uit te spuwen het water dat in zijn of haar mond krijgt.

Kunnen kinderen die afgietsels hebben gaan zwemmen?

Het hangt van het type cast:

  • Gipsverband. Als uw kind een gipsverband op doek wikkelen, moet hij of zij uit het water te blijven. Proberen om een ​​gipsverband beschermen met plastic zakken over het algemeen niet effectief is.
  • . Glasvezel cast Als uw kind een glasvezel cast die is bekleed met een waterafstotende voering, is het meestal OK om te zwemmen - zolang je de arts OK. Na het zwemmen, is het belangrijk om grondig de binnenkant van de cast met schoon water. Over het algemeen, kunt u de cast aan de lucht drogen toestaan.

Kunnen kinderen zwemmen als ze oor buizen?

Als uw kind oor buizen - kleine cilinders geplaatst via het trommelvlies om vocht af te voeren en laat lucht in het middenoor - vraag zijn of haar arts over gehoorbescherming te zwemmen. Sommige artsen raden dat kinderen die oorbuisjes draag oordopjes of zwemmen caps tijdens het zwemmen om bacteriën te voorkomen dat het middenoor. Echter, kunnen routinematig gebruik van oordopjes alleen nodig wanneer kinderen duiken of zwemmen in onbehandeld water, zoals meren en rivieren.

Wat is de beste manier om de zwemmer het oor te voorkomen?

Zwemmer het oor is een infectie die vaak is behandeld met recept oordruppels.

Aan het oor zwemmer te voorkomen:

  • Moedig je kind aan oordoppen dragen tijdens het zwemmen
  • Droog de oren van uw kind met een handdoek of föhn op een lage stand na het zwemmen
  • Gebruik isopropylalcohol-based oordruppels - of een 1-op-1 mengsel van alcohol en witte azijn, zolang uw kind niet oorbuisjes - om water te verwijderen uit het oor van uw kind.

Gebruik geen wattenstaafjes in de oren van uw kind, die kan krassen op de gehoorgang en het creëren van een potentiële plaats voor infectie.

Zie ook

Kids 'zwemmen: houd gezondheidsrisico's op afstand

Hoe zit het met rode ogen na het zwemmen?

Blootstelling aan chloor kan uw kind verlaten met rode of gezwollen ogen. Om ongemak te verlichten en verminderen roodheid na het zwemmen, spoel de ogen van uw kind met een steriele boerenbedrog of een kunsttranen oplossing. Om rode of gezwollen ogen te voorkomen, moedig uw kind aan een veiligheidsbril te dragen tijdens het zwemmen.

Wat is de beste leeftijd om zwemles te beginnen?

Veel kinderen leren om een ​​fiets te rijden en te zwemmen op hun eigen op dezelfde leeftijd - vaak de zomer voor de kleuterschool. De Europese Academie voor Kindergeneeskunde steunt zwemlessen voor de meeste kinderen van 4 jaar en ouder. Als u ervoor kiest om een ​​kind jonger dan 4 jaar in een zwembad programma inschrijven, kies er een die niet vereist dat het plaatsen van zijn of haar hoofd onder water. Dit zal de hoeveelheid water die uw kind kan slikken beperken.

Kunnen kinderen zwemmen wanneer ze ziek of hebben snij-en schaafwonden?

Baby en peuter gezondheid. Kids 'zwemmen: houd gezondheidsrisico's op de baai.
Baby en peuter gezondheid. Kids 'zwemmen: houd gezondheidsrisico's op de baai.

Het is prima voor kinderen die verkoudheid of andere goedaardige ziekten om te zwemmen, zolang ze zich goed genoeg voelt om dat te doen. Evenzo, het is OK voor kinderen om te zwemmen met snij-en schaafwonden - zolang de wonden zijn niet bloeden.

Hoe zit het met zwemmen na het eten?

Het is OK na een lichte maaltijd of snack direct zwemmen. Als uw kind voelt zich lusteloos na het eten van een zware maaltijd, echter, moedig hem of haar om een ​​pauze voor het zwemmen te nemen.

Zijn hot tubs veilig voor kinderen?

Kinderen kunnen snel oververhit raken in een warm bad of spa. Als u toestaan ​​dat uw kind naar een hot tub of spa te gebruiken, houdt het bezoek kort - en niet toestaan ​​dat uw kind om zijn of haar hoofd onder water te zetten. Dit kan het risico op oorontsteking. Veel erger, lang haar kan raken in een onbedekte hot tub rooster en veroorzaken verdrinken. Denk er ook aan dat kinderen in de luiers mag geen gebruik maken van een hot tub of spa.

Zie ook