Baby-en peuter gezondheid

Pasgeboren zorg: 10 tips voor gestresste ouders

Rond-de-klok pasgeboren zorg kan je leven op zijn kop zet. Gebruik deze praktische strategieën om de nieuwe stress om te gaan in je leven.

En tal van stress en vermoeidheid - Een pasgeboren kan een wervelwind van activiteit en opwinding om je leven te brengen. Of u nu een first-time ouder of een doorgewinterde veteraan, overweeg dan 10 praktische tips om stress onder controle te houden.

1. Zorg goed voor jezelf

Weersta de drang om cafeïne tellen als een belangrijke voedselgroep of een substituut voor slaap.

In plaats daarvan, eet een gezond dieet, veel water drinken en wat frisse lucht. Slapen als de baby slaapt - en uit te werken een nachtelijke schema met uw partner waarmee u beiden tot rust en de zorg voor de baby. Doe iets wat je genieten van elke dag, hetzij met de baby of op uw eigen.

Goede gewoonten zal u helpen de energie die je nodig hebt voor de verzorging van uw pasgeboren behouden.

2. Vaststellen bezoek regels

Vrienden en geliefden zouden komen van het houtwerk aan uw pasgeboren bewonderen. Laat ze weten op welke dagen het beste werken en hoeveel tijd je hebt voor een bezoek.

Sta erop dat de bezoekers hun handen wassen voordat met de baby, en vraag iedereen die ziek is om thuis te blijven.

Wees niet bang om vernietiging van uw sociale vaardigheden, ofwel. Laat vertrouwde bezoekers zorg voor de baby, terwijl je wat broodnodige rust te krijgen.

3. Go with the flow

Neem voldoende tijd elke dag voor verpleging sessies, dutjes en huilbuien. Houd geplande activiteiten tot een minimum. Wanneer u het nodig om uit het hoofd, geef jezelf extra tijd om uw leveringen te pakken en te veranderen het onvermijdelijke uit-de-deur vieze luier.

4. Verwacht een achtbaan van emoties

Je zou kunnen gaan van aanbiddende je baby en het bewonderen van kleine vingers en tenen te rouwen uw verlies van zelfstandigheid en zorgen over uw vermogen om de zorg voor een pasgeboren, alle in de ruimte van een luier te verschonen.

De kans is groot, u en uw partner zijn beiden moe en angstig ook.

Om u te helpen verbonden te blijven, praten over wat je dwars zit - zoals een gespannen budget of moeilijkheden rustgevende de baby. Een gedeelde lach zou kunnen helpen verlichten de stemming.

5. Ontspan uw normen

Verberg de bezem en laat stofnesten waar ze liggen. Bewaar schone kleren in de wasmand - of in stapels op de vloer - totdat je ze nodig hebt. De badkamer schoon met een verse luier vegen. Serveer koude ontbijtgranen en pindakaas toast voor het diner als je te moe om een ​​meer traditionele maaltijd te bereiden.

Zie ook

Pasgeboren zorg: 10 tips voor gestresste ouders

6. Ga uit van het huis

Baby en peuter gezondheid. Pasgeboren zorg: 10 tips voor gestresste ouders.
Baby en peuter gezondheid. Pasgeboren zorg: 10 tips voor gestresste ouders.

Als je gaat geroerbakte gek met een moeilijke pasgeboren, neem de baby uit voor een wandeling. Als je kunt, laat iemand die je vertrouwt over te nemen voor een tijdje.

7. Accepteer een helpende hand

Als vrienden en geliefden te bieden om te helpen, neem ze op het. Stel met de baby, vouwen de was of het draaien van een paar boodschappen doen - wat zou helpen het meeste.

8. Koesteren andere relaties

Uw pasgeboren heeft jouw liefde en aandacht, maar je zal niet toestaan ​​dat je baby door tijd doorbrengen met anderen.

Als u nog andere kinderen, braaklegging een-op-een tijd met elk van hen. Plan data met uw partner. Maak kennis met een vriend voor de lunch of een film.

9. Houd uw perspectief

De pasgeboren dagen zal niet lang duren. Stap terug en waarderen het moment, zelfs te midden van de chaos.

10. Weet wanneer om extra hulp te zoeken

Ouderschap is een uitdaging, zelfs op een goede dag. Als je depressief bent of je problemen aan te passen aan het leven met een pasgeboren baby, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar of een geestelijke gezondheid provider.

Leren om de nieuwe stress om te gaan in je leven kan helpen genieten van de rijkdom ouderschap te bieden heeft.

Zie ook